Skocz do zawartości

Lista słabo płatnych reklamodawców

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem jak u Was, ale u mnie różnicy w średniej cenie za klika pomiędzy AS dla treści, a AS dla wyszukiwania nie ma. Wniosek taki, że filtrowanie nic nie daje, bo dla AS dla treści mam ustawione kilkadziesiąt adresów w filtrze, a dla wyszukiwania jest on pusty.

Najprawdopodobniej to jest tak, że każdemu wydawcy jest przyporządkowywana jakaś wartość, która później ogranicza z góry to ile kosztuje reklamodawców kliknięcie pochodzące z danej witryny. Może jest również jakiś mnożnik ze względu na geolokalizacje tzn. indżynierowie Google uznali, że Polska to biedna kraina i reklamodawcy dolar wydany na kliknięcie się nie zwróci :P

Tak więc w moim przekonaniu filtr służy tylko i wyłącznie do odsiewania reklam konkurencji.

• 3 tygodnie później...

witam, przyłącze się do tej dyskusji bo od jakiegoś czasu już filtruje reklamy, początkowo miałem tylko odsiane konkurentów strony no i te które mnie denerowały, ale od jakiegoś czasu wyświetlało mi się dużo reklam jedego reklamodawcy a zyski z tego były marne.

Czytałem ten temat i wynika z tego że nie filtracja nie daje zbytniego efektu przynajmniej nie wszystkim, no ale podyskutowac chyba o tym i powymieniać się spostrzeżeniami warto.

Chciałbym zapytać was co sądzicie o reklamie merlin.pl - denerwuje mnie bo albo w boxie 300x250 lub skyscraper 120x600 wyswietla się tylko ich reklama zajmując całą powierzchnię i zastanawia mnie czy warto to zostawić bo jest przyzwoicie płatna czy odsiać ?

To jest reklama skierowana na Twoją stronę płatna za 1000 odsłon - sprawdź w statystykach jaki masz eCPM tego typu reklam i będziesz miał odpowiedź.

Z mojego doświadczenia wiem, ze to wychodzi generalnie na to samo.

Ja ostatnio usunąłem wszystkie filtry łącznie z allegro, ebay itp i eCPM wzrósł.

Słuchaj - z tego co piszesz wywnioskowałem że:

1 - TYLKO merlin pokazuje Ci się na całej jednostce reklamowej

2 - jeżeli reklama pokazuje sie na całej jednostce reklamowej co oznacza, że jest to REKLAMA SKIEROWANA NA STRONĘ

Jeżeli dobrze wnioskuję to możesz sobie dokładnie sprawdzić w statystykach jak wygląda zarobek za tę reklamę.

No i wreszcie wiesz chyba, że każdy może dostać za kliki/wyświetlenia inną stawkę, więc Twoje pytanie ma średni sens.

A ja się zastanawiam jak najlepiej zrobić jeśli mamy stronę ściśle związaną z aukcjami internetowymi typu ebay, allegro i nawet te frazy pojawiają się na stronie. Skoro płacone są grosze to chyba warto usuwać ich reklamy szczególnie jak chcemy mieć jakieś zarobki z PP tych systemów, prawda?

Case study jak pozyskać więcej leadów

Dokładnie wszystko na czym można zarobić jest dobre, jeżeli myślisz że 1 $ za 50 klików to źle no to wybacz WineTuu ale pieniądz jest pieniądź, a $ do $ da nam worek ;]

Ale każdy robi jak uważa, jak dla mnie blokowanie reklam to zły pomysł, słuszny w wypadku reklamy która jest konkurencja.

ide w słiady °K°

Po mozołnym dodawniu do filtrów wszystkiego ,

a i tak mam na niektórych stronkach groszowy koszt za 1000 klikow.

Nie ma co sie ten... kombinować.

W wyniku kombinacji tylko tragicznie spad mi ctr.

Kasuje filtry , (oprócz tych 2 allegro i ebay, no może jeszcze empik zostawie w filtrze)

Zobacze co z tego wyjdze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności