Skocz do zawartości

wartosc linkow

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Zakładając że mam 20 blogów tematycznych na wordpress-ie na każdym z nich jest po 10 textów (po 1000 znaków) w których zawarty jest 1 link, to daje

200 linków do strony głównej... czy nie lepiej zaiwestować w 1-2 artykuły sponsorowane na bardzo dobrych portalach tematycznych w których będzie zawarty link?

Moje pytanie: czy wartość tych linków będzie podobna?

Link linkowi nie równy, więc trudno określić jak będą działać nie widząc stron. Ja bym dał jednak na portalach tematycznych, bo oprócz pozycji pewnie przyciągnie to ludzi, których to interesuje. Jeszcze pozostaje kwestia czy będzie tam link nofollow czy nie.

Dziś może wartość tych sponsorowanych będzie wyższa. Ale jak te 20 WP powisi w sieci, jak te WP będziesz linkował, to za jakiś czas te 2 linki bedą niczym w porównaniu z linkami z tych WP. Możesz też sobie troszkę polinkować pomiędzy tymi WP.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wszystko zależy od tego co sobą reprezentuje te 20 blogów. Jeśli są na domenach głownych, różnych IP, różnych skórkach, artykuły nie są skopiowane x20, i całość jest podlinkowana i będzie linkowana w przyszłości to te 20 blogów na pewno da Ci więcej. Jednak jeśli to jesto 20 blogów na 20 subdomenach tej samej domeny, na tym samym IP, artykułów jest 5 (które zostały zsynonimizowane) to lepiej dodać teksty do porządnych serwisów z artykułami do przedruku.

Linki umieszczone na blogach będą miały o wiele większa wartość (choć potrzeba na to czasu) pod warunkiem, że zadbasz także o same blogi...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności