Skocz do zawartości

jak linkować zaplecze

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam 25 blogów na narmowych platformach (wordpress.com, blog.pl, blogspot.com) większość ma różne IP, na każdym z nich jest 10-14 tesxtów unikatowych po 1000 znaków...

dodatkowo posiadam 15 blogów na WP, różne IP, różna grafika (grafika tematycznac) na każdym będzie docelowo 10-20 textów unikatowych textów

po 1500-2000 znaków, każdy blog ma polska domene np: przykładowafraza.pl w której zawarte są słowa kluczowe

i to wszystko chcę linkować do sklepu internetowego (strona doeclowa) całe zaplecze ma być linkowane do sklepu na 10-15 fraz (takie jak są w sklepie kategorie główne produktów...

teraz moje pytania:

-jak to linkować ?

-czy dodawać do katalogów tylko do zaplecze pierwszego rzędu z polskimi domenami ?

-czy to zaplecze na damowych blogach ma służyć jak precle tematyczne ? czy też je katalogować ?

pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzic...

Ciekawa notka na blogu Zgreda:

https://seo.zgred.pl/sposob-linkowania-dla-...-case-study-772

Myślę, że ten "artykuł" da Ci satysfakcjonującą odpowiedź.

e: W podwieszonych: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=95077 - pełna odpowiedź.

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

Ja mam inne zdanie, ale nie upieram się przy swoim. Linkuję w następujący sposób. Wybieram odpowiednią ilość fraz, dla których tworzę zaplecze tematyczne. Każda fraza ma osobną mini stronkę tematyczną, którą linkuję w katalogach (może ich mieć więcej, w zależności od trudności frazy). Dodatkowo wpisy z katalogów dopalam czym się da. Moje mini stronki nie są linkowane między sobą. Dzięki temu nie muszę bać się o masowego bana, gdyż nie są one ze sobą w żaden sposób powiązane. Oczywiście taki sposób linkowania trwa bardzo długo, gdyż sporo trzeba się nasiedzieć aby takie zaplecze wykonać. Daje mi ono jednak satysfakcjonujące wyniki.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności