Skocz do zawartości

Ban w MSN?

Rekomendowane odpowiedzi

Strona była wysoko, min. na 4 miejscu pod słowem kluczowym "windykacja". Od kilku dni w ogóle jej nie ma, nawet gdy wpisać nazwę domeny. Czy może to być efaktem bana za to, że dodaliśmy trochę więcej słów kluczowych w metatagach i było ostatnio:

2 x windykacja w Title (dalej jest) a wcześniej 1 x

3 x windykacja w Description a wcześniej 2 x

4 x windykacja w Key words a wcześniej 3 x

?

Od czasu do czasu glowne strony gina na 1-7 dni w msn. Mnie sie tak zdarzylo chyba z 4 stronami. Nie ma to raczej zwiazku z tym co przypuszczasz, ale czemu tak sie dzieje - nie wiem. Problem w tym ze taka strona przez chwilowa nieobecnosc traci swoja pozycje.

• 3 tygodnie później...

ja nie wiem co sie stanelo u mnie.... wrzucilem stronke niedawno na serwer po jakims tyg patrze i jest na drugiej stronie wynikow... tak przez okolo tydzien.... a teraz nie widze jej w ogole... nie wiem wlasnie czy to to samo co tu jest opisane.... mozliwe... mam nadzijee hehe.....

za to jak przechodze to okolo 10 strony wynikow to widze swoja podstrone contact us, podczas gdy wczesniej gdzies jednak glowna powinna byc ale nie ma... co to jest wiecie?

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

moze wiecie co to jest? jak wpisuje swoja domene w msn to dostaje strony mojej domeny ktore sa zaindeksowane ale wsrod nich nie ma glownej strony... co to moze byc? juz tak jakos okolo tydzien i mnie to niepokoi jakos :/

qrcze nie wiem co sie dzieje... po zaladowaniu strony na serwer pojawilem sie na drugiej podstronie z wynikami na haslo free beauty tips... a tydzien pozniej wylecialem jakos i mnie nie ma ciagle, cos nie widze nawet zeby strona glowna byla zaindeksowania ( tylko podstrony ) wiecie moze o co chodzi??? w kodzie nie mam zadnych zlych rzeczy mi sie wydaje ale widocznie tak jakby cos nie tak bylo wyglada :P

Automatyczne usunięcie z indeksu MSN ma charakter tymczasowy. Najczęstszą przyczyną jest ukrywanie fragmentów tekstu (display:none, visibility:hidden) i inne prymitywne techniki spamerskie.

Łatwo się na to naciąć, bo display:none jest często używane przy rozwijanych menu, hintach i podobnych bajerach. Trzeba uważać i stosować "bajery" jak najbardziej ostrożnie (najlepiej "łamanym" JS, lub wręcz cloakingiem) - chęć umilenia strony dla oka internauty, czy zwiększenia jej funkcjonalności może się tu źle skończyć.

Co przyjemne, po usunięciu spamu, strony same wracają do indeksu po 2-3 tygodniach od wizyty robota.

Pozdrawiam, J.

Automatyczne usunięcie z indeksu MSN ma charakter tymczasowy. Najczęstszą przyczyną jest ukrywanie fragmentów tekstu (display:none, visibility:hidden) i inne prymitywne techniki spamerskie.

Łatwo się na to naciąć, bo display:none jest często używane przy rozwijanych menu, hintach i podobnych bajerach. Trzeba uważać i stosować "bajery" jak najbardziej ostrożnie (najlepiej "łamanym" JS, lub wręcz cloakingiem) - chęć umilenia strony dla oka internauty, czy zwiększenia jej funkcjonalności może się tu źle skończyć.

Co przyjemne, po usunięciu spamu, strony same wracają do indeksu po 2-3 tygodniach od wizyty robota.

Pozdrawiam, J.

Niczego takiego nie stosowaliśmy a zniknęła. No, teraz jest już na pierwszym miejscu pod najpopularniejszym dla nas słowem kluczowym. Ostre bombardowanie linkami spowodowało ten miły skutek w kilka dni. Szkoda, że nie w google tym samym...

ja u siebie tez nie mialem zadnych elementow hide albo display none; nie wiem czemu glownej strony nie ma w indeksie ciagle :/ czasem jak spojrzalem tylko na cache strony to linki na gorze byly czasem biale na bialym tle, nie wiem czemu, po prostu css wtedy byl nieczytany wtedy bo w cacheowanym adresie strony byl inny adres do css-a - tak mi sie zdaje, ale juz zmienilem jakis czas temu ten zapis i jest ok.... choc nie sadze zeby to byl blad, bo jednak nie mam zadnych ukrytych elementow :/ moze po prostu z faktu ze nowa strona i wyskoczyla na drugiej podstronie wynikow po zaladowaniu na serwer? ciut za szybko dla nich?

fragmentów tekstu (display:none, visibility:hidden) i inne prymitywne techniki spamerskie.

Prawda, sam tego doświadczam na 2 domenach (menu dhtml) , w sumie na razie olałem sprawę...

Swoją drogą, co to za idiotyczny sposób walki ze spamem rodem z onetu. Trochę szkoda bo na Angielski content z msn jest spory ruch... no i spodobały mi się te menu :pisze:

...

• 3 miesiące temu...

Ja mam podobny problem - byłem pierwszy nagle strona główna wyleciała z indexu :brawa: choć podstrony są w nim nadal. Trwa już to koło 2 tygodni - narazie czekam nic nie robię ale powoli mnie zaczyna to denerwować. Co zalecacie czekać? czy podejmować inne kroki.... :)

A propos braku w msn strony glownej. Napisalem do nich w tej sprawie i odpowiedz dostalem na drugi dzien od jakiejs mlotki, ze przyczyny moga byc rozne (ale to co wymienila to glupoty). Zamierzam wiec z nia korespondowac.

Nie jestem pewien, ale wydaje mi sie ze glowna znika, gdy duzo linkow idzie do podstron, ale moze tak mi sie tylko wydaje. W kazdym razie ja w jednym przypadku czekam na powrot juz kilka miesiacy. Czasem pojawia sie glowna (bez tytulu i opisu jedynie jako link), ale po paru dniach znika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności