Skocz do zawartości

Ban w MSN?

Rekomendowane odpowiedzi

...No to Tex mnie przeraziłeś...kurka kilka miesiecy - co im cholera odbiło tyle lat była i nagle im sie pop... Dziwne tylko że wtedy również (dzień wcześniej) strona poleciala z googla z tym że już wróciła i to na sam szczyt (wyżej niż była) a w msn są tylko zindeksowane podstrony (choć..... cięzko coś znależć wyglada na jakiś filtr bo żadne słowo kluczowe nie powoduje wyswietlenia nawet podstrony).

Acha pytanko: mam menu w javie - wiadomo roboty nie trawią go - więc oststnio zrobiłem taką niby mapę strony miedzy znacznikami <div></div> umiescilem tam najwazniejsze linki do podstron a ze nie mam miejsca na glownej stronie to ta warstwa jest schowana pod inną :P ? (nawiasem mówiąc pod logo w Flashu) - dla robota nie jest niewidoczna :) bo jej nie ukrywalem (nie ma display:none, visibility:hidden czy takie tam) - a czlowiek jej nie widzi bo dokladnie nad nią jest flash i konkretnie ją zasłania może robot msn-u jest na tyle inteligentny ze wyczaił iż moją "mapę strony" zasłania Logo we flashu? Co o tym sądzicie - musialem tak zrobic bo nie chcialy mi sie podstrony indexować -gdyż jak zrobilem mapę jako osobną stronę i link z strony głownej to...roboty tylko ją indexowały i nie szły po linkach dalej ;)

No nic poczekam jeszcze najwyżej usunę to i sprawdzi się czy takie "ukrywanie" przeszkadza msn-owi

na drowy rozsądek to, mozna by było zrobić jednak mapę strony linka do niej z głównej im wyżej w kodzie strony tym lepiej, plus dopałka z jakiegoś systemu na mape strony i powinno zaindeksowac..

Ogólnie to nie mozna sopbie troche problemów zrobić ukrywajac warstwy teksotwoe pod flashem czy grafiką

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Acha pytanko: mam menu w javie - wiadomo roboty nie trawią go - więc oststnio zrobiłem taką niby mapę strony miedzy znacznikami <div></div> umiescilem tam najwazniejsze linki do podstron a ze nie mam miejsca na glownej stronie to ta warstwa jest schowana pod inną spam.gif ?

Ja tez robie rozne takie rzeczy ale po prostu pod flashem lub JS robie <noscript> lub <noembed> i tam wyjasniam "jezeli widzisz ten napis to..." i linki :D jak dla mnie jest ok ale nie gwarantuje ze jakas moderacja tez tak uwaza :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• 3 tygodnie później...

Sorry za OT

Beavis:

Po co ten spam?

Nie miałem nigdy zadnej kontakty ani z twoją ani z drugą firmy i AŻ 3 razy w ciągu 5 minut dostałem taki SPAM :soczek:

From - Wed Apr 04 18:41:31 2007

X-Mozilla-Status: 0001

X-Mozilla-Status2: 00000000

Return-Path: <windykacja@grabowski.biz.pl>07 18:41:53 +0200 (CEST)

X-From_: windykacja@grabowski.biz.pl Wed Apr 4 18:41:15 200700

Received: from scol.st.interia.pl (HELO mx-out.strefa.interia.pl) (217.74.66.61)

Received: by scol3.st.interia.pl (Postfix, from userid 1235)

id B4A4A1B57D; Wed, 4 Apr 2007 18:41:15 +0200 (CEST)

Received: from mx.strefa.interia.pl (mx-out.strefa.interia.pl [217.74.66.59])

by scol3.st.interia.pl (Postfix) with ESMTP id 3638E1B278;

Wed, 4 Apr 2007 18:41:15 +0200 (CEST)

Date: 04 Apr 2007 18:41:15 +0200

From: WINDYKACJA <windykacja@grabowski.biz.pl>

Subject: uwaga rzeszowskie Podmioty, =?iso-8859-2?q?d=B3u=BFnik_Notus_Sp._z_o.o.?=

To: windykacja@grabowski.biz.pl

MIME-Version: 1.0

Content-Type: TEXT/plain; CHARSET=ISO-8859-2

Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE

X-EMID:e6740acc

X-ORIGINATE-IP:83.4.223.121

Organization: INTERIA.PL S.A.

Message-Id: <20070404164115.0E0CE14E6EAC@mx.strefa.interia.pl>

I pozatym chamskie!

Nawet nie wiadomo do kogo wyslane.

• 6 miesięcy temu...

Wracając do tematu 'Ban w MSN/Live'. Nie wiem czy zauważyliście ale od pierwszego listopada trochę pozmieniało się w wyszukiwarce Live/MSN. Więcej tu: https://blogs.msdn.com. Chyba w ramach walki ze spamem przez przypadek dwie moje witryny wyleciały z indexu - komenda 'url:' i 'site:' nic nie znajduje. Napisałem nawet do supportu ale dostałem szablonową odpowiedź żeby sprawdzić czy przypadkiem nie zablokowałem ich bota... bla bla bla...

Druga sprawa, to nie działa poprawnie ich strona do dodania nowych url'i: https://search.msn.com/docs/submit.aspx - za każdym razem pisze "Wprowadź prawidłowy adres URL w formacie: https://www.przyklad.com/" :)

Tak jak w poprzednich miesiącach z msn/liva wchodziło ponad setka osób dziennie, tak teraz nikt nie wchodzi na moja stronę :)

Mieliście może taki przypadek? Jeśli tak, to jak udało się wam powrócić do indexu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności