Skocz do zawartości

Wyniki Google vs nasze zarobki

phare

Rekomendowane odpowiedzi

W czwartek Google zaprezentowało wyniki za III kwartał, ukazując 29 proc. wzrost zysku zetto.

Zysk w III kwartale wyniósł 2,7 miliarda dolarów.

W analogicznym okresie rok temu, zysk wyniósł 2,2 miliarda dolarów.

Tak sobie policzyłem zyski z Adsesne w III kw 2010 i 2011 i co prawda mam zysk ale "tylko" o 19% większy

A jak u Was ;)

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

nie wiem jakie są proporcje ale wydaje mi się, że największy zysk Google ma z reklam w wynikach wyszukiwania a nie ze stron klientów - choć mogę się mylić.Ma ktoś takie dane?

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

nie wiem jakie są proporcje ale wydaje mi się, że największy zysk Google ma z reklam w wynikach wyszukiwania a nie ze stron klientów - choć mogę się mylić.Ma ktoś takie dane?

Google zarabia nie tylko na reklamach Adsense/Adwords czy wyszukiwania, choć zapewne jest to lwia część przychodów.

Bronuś

3 kwartał to bodajże lipiec sierpień wrzesień - to u mnie lipiec i pierwsza połowa sierpnia były rzeczywiście rewelacyjne - sezon ogórkowy, ale brzydka pogoda zrekompensowała, a potem zaczęło się sypać - ładna pogoda, do tego CTR spadał mocno, ogólnie słabiej o 30-40%, a teraz Google zrobiło jeszcze jakąś rozpierduchę w wynikach i w ogóle jest lipa. Wydaje mi się, że na podstrony chyba dużo mniej wejść jest.

a teraz Google zrobiło jeszcze jakąś rozpierduchę w wynikach i w ogóle jest lipa. Wydaje mi się, że na podstrony chyba dużo mniej wejść jest.

Mam podobne odczucia, pytanie czy to chwilowe zamieszanie, czy tak już zostanie?

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności