Skocz do zawartości

Mailing - jak monitorowac wejscia z programow pocztowych?

colca

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tylko scrypt statystyk, sprawdza sie pod warunkiem ze klient wejdzie ze strony np. poczta. pl

strony odpadaja osobne bo to jest sklep www ;/ i przejscie bedzie do danego produktu

nie ma jakiegos kodu ktory po do daniu do kodu mailingu bedzie weryfikowal program pocztowy? .js lub sam juz nie wiem?

Do kampanii mailowej wstawiaj linki otagowane przez utm_source.

Więcej informacji tu: https://www.ittechnology.us/google-analytic...ii-reklamowych/

Nie trzeba tworzyć osobnych subdomen, albo innych kombinacji, daje to duże możliwości śledzenia kampanii mailowych i analizowania jakości ruchu pozyskanego w ten sposób.

Można np. wysyłać różne wersje reklamy, odpowiednio otagowane i porównać jakość ruchu. Możliwości jest sporo.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

nie ma jakiegos kodu ktory po do daniu do kodu mailingu bedzie weryfikowal program pocztowy? .js lub sam juz nie wiem?

Zacznijmy od tego, że spora część użytkowników programów pocztowych ma wyłączone wywoływanie zdalnych odnośników.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Witam

jestem jestem :P tak zalezy mi na tym aby byla mozliwosc podgladu w statach ze ktos wszedl z klient pocztowego: windows mail lub Bata

dlatego ze jeden jak i drugi inaczej rozpoznaja kodwanie znakow, kod mailingu to sprawy techniczne to pomoze mi aby reklama prawidlowo w poczcie sie pokazywala

druga sprawa to jesli nie ma takiej mozliwosci to ze ktos wchodzi z _bata_client itp.

1. odpowiedz sobie na pytanie czy na stronę wchodzisz za pomocą programu pocztowego czy przeglądarki?

zgadzam sie. ale nie do konca bo taki ruch bede mial w statach wejscie bezposrednie i jak odroznic kowalskiego ktory wpisal link produktu strona.pl/CEGLA_100.html ,a jak Walese ktory na ten sam link kliknal przez klienta pocztowego?

Google pomaga fakt Narzędzie Google do budowania adresów URL w momencie sledzenia danego linka ale ja google nie chce uzywac :) z tego co widze to zostaje mi sposob generowania unikalnych linkow w php, rewrite, i podlinkowywanie danych produktow

znacie jakis latwy sposob generowania unikalnych linkow w php, rewrite (poza google) :) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności