Skocz do zawartości

Znikające backlinki

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie każdy to już zauważył, ale nie wiem dla czego podczas sprawdzania backlinków nie wszystkie są brane pod uwagę.

Przykładowo, kiedyś miałem backlinki z 1.pl 2.pl 3.pl itp, a dziś mam tylko te najświeższe lub przerzedzone z przeszłości.

Linki sprawdzam przy pomocy domain-pop, podobnych i yahoo. Ogólnie wyniki są takie same.

Linki z google raz się pojawiają, raz znikają.

Dla czego tak jest? jak utrzymać backlinki?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Teoretycznie aby utrzymać backlinki, trzeba by było co jakiś czas podlinkowywać je, co nie jest takie łatwe. Ja np. już dawno temu zauważyłem, że Yahoo przestało podawać backlinki z katalogów webmini, mimo to, że mają zaindeksowanie w google na poziomie 28 000 np., zresztą nigdy nie brałem bl z yahoo, aż tak bardzo pod uwagę bo to inna wyszukiwarka, mimo, że tam z tym bl-ami jest różnie, to strony pną się w google do góry i to jest najważniejsze. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że właściciel serwisu mógł usunąć link ze swojej strony no i przy aktualizacji zniknął backlink, bądź też backlink dostał atrybut "nofollow"

Właśnie, że one nadal tam są i nie mają nofollow. Niekoniecznie chodzi o wpisy w webmini itp. Dla przykładu nie mam w backlinkach www.motoinf.pl, a tam jest informacja o mojej stronie. Webmasters google pokazuje co innego, yahoo co innego, a w rzeczywistości jest jeszcze coś innego. Nie wiem czym się sugerować. Konkurencja dostała masę linków, ale w sumie z jednej domeny, więc zastanawiam się czy przebiję ją garstką linków z różnych domen?

Dodatkowo tak samo jest z zaindeksowanymi podstronami. Ogólnie są statyczne i nic na nich nie zmieniam. Raz są wszystkie, raz mniej, raz znikają, a później są znowu.. ;/

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności