Skocz do zawartości

Ile różnych Anchorów stosować?

Maszi

Rekomendowane odpowiedzi

"Wiec mam pytanie, ile optymalnie powinienem ich mieć?"

A na ile głównych fraz chcesz pozycjonować stronę?

To wcale nie zalezy od branzy. Autorowi chodzi o w miare bezpieczne pozycjonowanie tak, zeby nie dostal filtra. Jakby ktos mial barnze, ze liczylby sie tylko 1 keyword to nie znaczy, ze ma na niego tylko dodawac, bo moglby zlapac filtr.

Wszystko zalezy od tego gdzie dodajesz linki. Jak sa to katalogi / precle to 4 frazy starcza i zapewnia juz odpowiednie zroznicowanie, bo moc katalogow i precli nie jest zbyt wielka. Nawet jest sugerowane, zeby tak ograniczyc frazy bo jak sie to rozbije na wiele to w ogole sie na zadna zadowalajacej pozycji nie uzyska.

Natomiast jak umieszczasz linki na wartosciowych stronach np. wlasne zaplecze to wtedy dwa wyjscia:

- rozbic umieszcznie linkow nieco w czasie

- zwiekszyc ilosc fraz

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Moim zdaniem branża ma znaczenie, w tym sensie że im trudniejsza tematyka, a konkretnie fraza, tym trzeba bardziej różnicować anchory, bo np nie wbijesz stroną w top 10 na kredyty linkując tylko anchorem kredyty, natomiast na jakąś frazę regionalną można wbić się stosując 1-3 anchory.

kikas nie rozumiesz tematu. Branza nie ma nic do znaczenia. Jakbym np. byl Twoim klientem i powiedzial, ze interesuje mnie tylko top10 na fraze 'kredyty' i daje Ci 5000zl/mc to wtedy bys pozycjonowal na jakies dziwne frazy? Oczywiscie mozesz tak robic, ale klient za to nie bedzie placil, bo umowa jest jasna. Ty masz natomiast tylko roznicowac jedynie po to zeby nie wpakowac domeny w filtr na to jedno slowo, ale branza nie ma tutaj nic do znaczenia.

Natomiast im trudniejsza branza to tym wiecej musisz miec linkow z dana fraza zeby walczyc o top, bo inaczej tracisz moc linkow na wiele fraz i np. wszystkie wbijesz do top30, a zadnej do top10, wiec lepiej sie skoncentrowac na 1 czy maks 3 i pchac je do topu.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie wiem z jaką intensywnością linkujesz i jaki jest wiek domeny.

Generalnie warto dobrać anchory dla fraz które dają najwięcej wejść https://adwords.google.com/o/Targeting/Expl...EAS#search.none , powiedzmy 3-4 i lekko je modyfikować, tj dodawać np nazwę miasta lub inne elementy żeby uniknac filtra. A główny keyword w frazie jest i tez przekazuje moc, ja tak robię i modyfikując delikatnie główne frazy w ten sposób fraza główna tez rośnie w siłę. U mnie taki sposób działa.

Najlepiej linkować na anchory które szukają klienci, ile to zależy od ilości zdobytych linków ( inaczej dla 100 linków inaczej dla 10K), można skorzystać z adwordsów jak poleca kolega, można wspomóc się hasłami intuicyjnymi podpowiadanymi nam przez G, dobrze jak anchory w linkach wyglądają w miarę naturalnie

Różnicowanie na poziomie kilku anchor'ów pomoże jedynie uniknąć filtra, jeśli chcesz zwiększyć efektywność pozycjonowania pod konkurencyjne hasła proponuje urozmaicić profil linkowy o kilkadziesiąt odmian i rozwinięć frazy.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Wiec mam pytanie, ile optymalnie powinienem ich mieć? Obecnie używam 4 różnych.

Nie ma wyznaczonego pułapu. Ja jedną ze swoich starych stron pozycjonowałem na 30 różnych fraz, oczywiście 30 fraz przyporządkowanych do jednego url, ale niestety tutaj widzę problem bo czasem jak pozycjonujesz na frazy, których nie ma w treści strony to trudniej się wybić.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 2 tygodnie później...
Nie wiem z jaką intensywnością linkujesz i jaki jest wiek domeny.

Generalnie warto dobrać anchory dla fraz które dają najwięcej wejść https://adwords.google.com/o/Targeting/Expl...EAS#search.none , powiedzmy 3-4 i lekko je modyfikować, tj dodawać np nazwę miasta lub inne elementy żeby uniknac filtra. A główny keyword w frazie jest i tez przekazuje moc, ja tak robię i modyfikując delikatnie główne frazy w ten sposób fraza główna tez rośnie w siłę. U mnie taki sposób działa.

Nie rozumiem tutaj jednego: modyfikować frazy tj. dodawać nazwę miasta lub inne elementy ? O co chodzi tutaj?

Co to znaczy modyfikować frazy, czyli w katalogach gdzie dodajemy linki?

żeby nie spamować tematami to:

wiem że anchorem textu jest <a> dasdas </a> ale na forum przy pisaniu jakiegoś posta jest jakiś anchor z odnośnikiem do strony ?

bo robienie [ url=https://blablablabla222.pl] granie[/url] - nie można chyba nazwać anchorem ponieważ nie ma "a" ?

Jeśli lubisz zabawne filmiki to warto poszukać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności