Skocz do zawartości

Pingowanie podstron

wilq man

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka blogów od 2 do 20k wpisów którymi linkuję swoje adresy. Sprawdzam BL w Yahoo i kilku innych serwisanch i znajduje mi ledwo kilkanaście linków. Teraz pytanie: czy pingowanie ma dotyczyć głównego adresu zaplecza czy każdą podstronę trzeba osobno pingować?

Na czym stoją te blogi ? Bo jeżeli na wordpress to ma on juz pingowanie w standardzie. Jeżeli chodzi o samo pingowanie to pinguje się kanał rss, a nie same wpisy. Oczywiście podstrony z wpisami także można pingować ale osobiście sądzę że przynosi to marne rezultaty.

Jeżeli chcesz aby wpisy na blogach się dobrze indeksowały to: Postaraj się o jakieś linki ze stron o wysokim TR do tych blogów, także lepszej jakości artykuły najlepiej o podobnej tematyce i unikalnej treści. Wpisy na moich blogach indeksują się do kilku minut po ich opublikowaniu więc da się.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Na czym stoją te blogi ? Bo jeżeli na wordpress to ma on juz pingowanie w standardzie.

Nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się z pytaniem ;]

Założyłem cztery blogi (mają to być zaplecza) na wp, jeden został zaindeksowany praktycznie na drugi dzień chociaż były tam dwie linijki tekstu. Pozostałe są w sieci od kilku dni, na każdym z nich są po 2-3 unikaty, anchory różne, niektóre teksty bez anchorów. Oczywiście wszystkie zakładane z innych kont. Pytanie, czy coś zrobiłem nie tak, że są tak duże różnice w indeksacji tych blogów? Czy to po prostu kwestia czasu aż się zaindeksują?

Pozostałe są w sieci od kilku dni, na każdym z nich są po 2-3 unikaty, anchory różne, niektóre teksty bez anchorów. Oczywiście wszystkie zakładane z innych kont.
Możesz zdradzić co masz na myśli piszą tak enigmatycznie "anchory" :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

WP ma w standardzie pingowanie artykułów i nie ma sensu pingowac je raz jeszcze oddzielnie. Moja sugestia jest taka abyś dodał je do kilku lepszych precli i katalogów. Na pierwszy ogień katalogi gazety.pl, wp i tego typu oraz kilka lepszych precelków. Zaindeksuj podstrony z tymi wpisami i po miesiącu indeksacja będzie szła jak burza o ile nie będziesz z tych wp robił śmietnika.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czy to po prostu kwestia czasu aż się zaindeksują?

Jakich metod stosowałeś do ich zaindeksowania?

Przeczytaj > Szybkie indeksowanie stron

Najlepiej podlinkuj blogi na portalach i forach.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 1 rok później...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przy pomocy SpamKata możesz szybko zaindeksować i podlinkować podstrony linkami stałymi.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności