Skocz do zawartości

Czy google miksuje anchory?

mas1o

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeżeli pozycjonuję stronę na dwie frazy np na "zielony kapelusz" i na "czerwony jogurt", a ktoś wyszuka: zielony jogurt, to znajdzie moją stronę czy nie?

Jeżeli lubisz drinki i alkohol, oraz niedługo się żenisz, nic tak nie pomoże rozbawić gości jak barman na wesele. Cała polska, najlepsza zabawa i superbarman :)

Jeśli masz na stronie informacje na temat zielonego kapelusza i czerwonego jogurtu, to nie widzę większego problemu z zielonym jogurtem... :D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dokładnie jak pisze przedmówca znajdzie o ile dane pojedyncze słowa kluczowe znajdują się w treści tekstowej serwisu. Jednak jeśli będzie duża konkurencja Twoja strona pojawi się bardzo daleko w SERP'ach na te "zielony jogurt"...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Najpierw zapoznaj się z podstawami działania wyszukiwarki google i czym jest optymalizacja strony a dopiero zadawaj pytania bo sa one bez sensu lekko mówiąc. Samo walenie linkami z daną frazą wcale nie gwarantuje że google w ogóle umieści ci w topie stronę na ta frazę. Z drugiej strony jednak strona może się znaleźć w topie na jakąś frazę na która nie prowadzi żaden link zewnętrzny i możesz mieć na nią wejścia. Tak działą np. Long tail

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

to ja się podczepię i zapytam też.

Czy jeżeli pozycjonuję stronę na dwie frazy np na "zielony kapelusz" i na "kapelusz w ciapki", a ktoś wyszuka: kapelusz, to znajdzie moją stronę z tego powodu wyżej czy nie?

wg moich obserwacji jest szansa że da to trochę mocy także dla samej frazy "kapelusz"

to znajdzie moją stronę z tego powodu wyżej czy nie?

A wg moich testów nie. Przez 3 miesiące linkowałem i obserwowałem jedną z fraz. Na frazę ogólną był nawet spadek stąd twierdzę, że google ściśle kieruje się anchorami, jak linkujemy "zielony kapelusz" to wysoko będziemy tylko na tę frazę, a nie na frazy "zielony" i "kapelusz".

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności