Skocz do zawartości

Sprzedaż domeny - pytanie czy musi być papier

chovka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam kilka domen i chciałabym je sprzedać. Jednak nie za bardzo widzi mi się cesja domeny (wiem, że trzeba wysyłać różne pisma itd), a widziałam, że ludzie sprzedają to poprzez kod authInfo. Zatem czy jeśli będę chciała sprzedać jakąś tam domenę to wystarczy że podam komuś ten kod i to wszystko? Czy trzeba coś jeszcze robić? Dodam tylko, że domeny mam w az.pl

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Musi być papier.

Nie musi, transferowałem dziesiątki domen z az do dropped bez większego problemu.

Jeśli domena nie wygasa oraz posiadasz ją ponad tydzień wystarczy przekazać nazwę domeny i kod authinfo.

przejdź do panelu klienta -> domeny polskie -> lista domen polskich -> tam klikasz nazwę domeny i wyświetli Ci się kod authinfo. Przekazujesz go i po problemie.

Wyślij na priv jakie domeny masz na sprzedaż, może będę zainteresowany

Tzn. Tobie się wydaje że nie musi. Temat był wałkowany miliard razy, zawsze kończył się tak samo - że papier musi być i tyle. Nawet jeśli nie na szablonie, to zwykła umowa sprzedaży.

To tak jak byś sprzedawał samochód i po prostu byś wręczył kupcowi kluczyki z dowodem rejestracyjnym :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Każdy z nas chciałby żeby wszystko się odbywało drogą elektroniczną. Niestety, idąc do lekarza też musisz odstać w kolejce do pani Krysi z księgowości, żeby wydrukowała rmua...

Życie to nie jebajka. Nikt Ci nie każe brania papieru, tylko żebyś sobie później nie wytracił całej śliny na splucie swojej brody :)

Naprawdę nie ma potrzeby kontynuowania tego tematu n-ty raz. Wysłanie papieru to 1,35 zł, jeśli komuś żal poświęcić 10 minut i takiej góry pieniędzy, to raczej powinien sobie dać spokój z jakimkolwiek biznesem.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie ma papieru i wszystkie późniejsze kwiatki bierzesz na klatę

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności