Skocz do zawartości

Oferty pozycjonowania na facebooku

gripek

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich informacji wynika, że niestety serwisy typu Grupon czy Gruper nie puszczą droższej oferty niż ta prezentowana. W odpowiedzi na nasze zapytanie odpisali iż ich interesuje sprzedanie jak największej ilości kuponów przy najniższej cenie... Naszych kosztów czy pracy nie biorą w ogóle pod uwagę, biorąc przy tym jeszcze 50% prowizji...

Zgadzam się zatem iż wystawianie na tego typu serwisach to jedynie działanie marketingowe, mogące nawet przynieść straty, bo rzetelnie za te pieniądze, jakichś w miarę przynoszących ruch fraz wypozycjonować nie da:/

Dobre Patelnie ceramiczne to atut każdej kuchni podobnie jak inne akcesoria kuchenne

Jeszcze będzie poprawka, ale ogólnie po standardowych warunkach wstawiam:

Kupon obejmuje okres do momentu widoczności przynajmniej 2 z 5 wybranych słów kluczowych w TOP 10 wyszukiwarki Google.pl przez okres 20 dni w miesiącu.

Właściciel strony (klient) otrzymuje konto do monitorowania pozycji, który pokazuje obecną pozycję strony na dane słowo kluczowe. Od momentu wy pozycjonowania strony minimalnie na 2 z 5 słów kluczowych, które będzie widoczne przez 20 dni w miesiącu w TOP 10, monitorowanie pozycji zostanie wstrzymane, a konto do jego sprawdzania usunięte.

<<<<< Ważna informacja >>>>>

Pozycjonowanie wymaga wpierw analizy (wycena słów kluczowych, ocenienia optymalizacji strony). Chcemy jedynie pokazać, że wysoka pozycja w wyszukiwarce przekłada się na zyski oraz liczbę odwiedzalności strony internetowej. Po zrealizowaniu warunków kuponu, istnieje możliwość świadczenia usług pozycjonerskich na atrakcyjnych i korzystnych warunkach.

Dzięki tej zniżce przekonasz się, że warto zainwestować w wysoką pozycję Twojej strony internetowej. Konkurencja nie śpi, a brak inwestycji w promocję swojej marki to największy błąd e-biznesu. Zainwestuj w siebie! Zainwestuj w nas! Zainwestuj w sukces!

Ogólnie nie ma się czym chwalić...Tyle, że cena za wy pozycjonowanie 2 z 5 fraz będzie wynosić coś w granicach 400zł, no i nie pozycjonowanie przez rok, ale taka zachęta dla klientów. Zobaczy, że przez 20 dni od kiedy jest w TOP 10 zwiększył się ruch to chętniej nawiąże "normalną" współpracę.

Jak sądzicie?

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Mnie się wydaje, że z taka ofertą to raczej nie zawojujesz tam tych kuponów. Ale wiele rzeczy już widziałem, może i to wypali.

400 zł za 2 frazy z 5 to żadna rewelacja. Sam nawet nie wiesz na jaki okres chcesz oferować swoją propozycję.

Moim skromnym zdaniem to Ty w ogóle nic nie wiesz. Szanujący się i znający na rzeczy pozycjoner stworzył by własna ofertę bez pytania jak inni pozycjonerzy uważają.

Ale życzę powodzenia.

Ale na rynku tylu jest pozycjonerów, którzy z tym zawodem mają tyle wspólnego co Rysiek z Klanu.

Wycenić pracę umiem, ale w momencie kiedy mogę sprawdzić stronę i konkurencję. Jak z pewnością zauważyłeś w tym przypadku nie ma takiej możliwości. I wydaje mi się, że zadałem pytanie dość jasno, więc wymijające odpowiedzi polityczne mnie nie interesują.

Powtarzam pytanie: Jaką kwotę dać za coś takiego, żeby nie popsuć rynku?

Po kilku odpowiedziach na to pytanie będę mógł dokładniej dobrać kwotę.

Obawiam się, że jednak wyceniać nie umiesz skoro zadajesz pytanie "Jaką kwotę dać za coś takiego, żeby nie popsuć rynku?" ...

Wyceny zawsze się dokonuje biorąc pod uwagę dwa podstawowe parametry - 1. koszt, 2. zysk

Obydwa parametry zawsze są indywidualne dla każdego (chyba nie muszę tłumaczyć, że każdy ma inne zaplecze i nie musze tłumaczyć różnicy pomiędzy łopatą a koparką ?) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant - ja bym jeszcze dołożył 3 punkt. Czas, ale zgadzam się, że to indywidualna podejście.

Switch - Psuciem rynku określam fakt, że 9 niezależnych od siebie firm wycena słowo na kwotę np. 100-130zł a ktoś się wyrywa i oferuje 20zł.

Sting - To właśnie ma nie być żadna rewelacja, gdzie znajdziesz pozycjonowanie przez rok czasu za 200zł. To ma być w miarę wypośrodkowana cena, która w momencie trafienia na konkurencyjne frazy nie skończy się narzekaniem. I jest uwzględnione, że czas nie ograniczony terminem ale efektami - Z takiego założenia wychodzę.

Zdania nie zaczyna się od "ALE". Gdybym nie szanował innych firm to nie pytałbym o opinię, tylko zrobił ogłoszenie i wystawił. Pytałem się, żeby znaleźć równowagę między ceną a korzyściami, a nie żeby znowu słuchać jak reszta jest profesjonalna i czerpie satysfakcję z prostego zapytania.

Forum działa na zasadach: "Pytanie ->Odpowiedź, ewentualnie wskazówka ", a nie "pytanie -> pokażę jaki jestem super"

Dziękuję za poprawne odpowiedzi. Temat uważam już za zakończony :D

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

To właśnie ma nie być żadna rewelacja, gdzie znajdziesz pozycjonowanie przez rok czasu za 200zł. To ma być w miarę wypośrodkowana cena, która w momencie trafienia na konkurencyjne frazy nie skończy się narzekaniem. I jest uwzględnione, że czas nie ograniczony terminem ale efektami - Z takiego założenia wychodzę.

Czytam te twoje wypociny i widzę, że nawet nie wiesz na czym groupon czy citeam polega. Tam podstawą jest pokazanie jaka obniżkę oferujesz dla potencjalnego klienta. Przy cenie 400 zł będziesz MUSIAŁ pokazać cenę wyjściową 800 zł (bo będziesz musiał pokazać obniżkę w wysokości min. 50%). Może i naiwni się znajdują, bo inaczej nie można ich nazwać jak myślą że za 200 zł przez rok będą super pozycjonowani, ale wydaje mi się, że nie są aż tak głupi aby nie załapać że cena wyjściowa 800 zł to nic szczególnego.

Kto mówił, że ja wystawiam ofertę na grouponie czy citeam? Mój błąd, bo pewnie z kontekstu poprzedniego wpisu tak wynikło, ale to nie jest żaden z tych serwisów. To jest inny serwis, gdzie nie daje się takich obniżek. Nazwy podawać nie będę, więc uznaję temat za zakończony.

Zastanawia mnie dlaczego wszyscy uważają, że jeżeli dana oferta jest poniżej kosztów to klient dostanie wybrakowany towar? Ja rozumiem, że większość nie ma pojęcia o reklamie, marketingu, nawiązywaniu relacji z klientem, zdobywaniu referencji czy budowaniem portfolio. Jeżeli gdzieś nie widać zysku na pierwszy rzut oka to znaczy, że czegoś nie wiemy a firma ma plan. Czy on wypali to już inna sprawa. Spokojnie koszt takiej usługi m można podciągnąć pod koszty reklamy. Jakoś nikt się nie dziwi kiedy ktoś wydaje setki lub tysiące złotych na ulotki, rolupy, długopisy, koszuli i tysiące innych materiałów reklamowych a to przecież "stracone" pieniądze. Mało tego tak naprawdę przy dużej skali działania tych kilku klientów da się zrobić "przy okazji" Lepiej zatrudnić do firmy dobrego marketingowca (sprzedawcę) niż jęczeć, że inni psuja rynek.

Mnie jak każdego cieszą oferty zniżek w innych branżach, ale oburzają we własnej :)

zniżka 50% na tego typu usługę to nic niezwykłego, jeśli odpadną ci koszta szukania klienta (reklama, handlowiec itp), a klient jest łatwy do obróbki to dołożyć możesz co najwyżej własny czas, a pracownik czy pisze na nk czy zajmuje się pracą bierze takie same pieniądze.

Jest to niezła metoda dla tych którzy maja problemy z pozyskiwaniem klienta i liczą ze współpraca rozszerzy się np o inne hasła, czy usługi.

Switch - Psuciem rynku określam fakt, że 9 niezależnych od siebie firm wycena słowo na kwotę np. 100-130zł a ktoś się wyrywa i oferuje 20zł.

Z punktu widzenia konsumentów to każdy chciałby żeby rynek był jak najbardziej zepsuty ceteris paribus.

Żądam zepsucia rynku nieruchomości!

Wyceny zawsze się dokonuje biorąc pod uwagę dwa podstawowe parametry - 1. koszt, 2. zysk

Mówisz o parametrach jakby można było je odczytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności