Skocz do zawartości

Nieuczciwy PR - czy ktoś walczy z oszustami?

kazo

Rekomendowane odpowiedzi

A sprawdzałaś plik index.php z serwera, czy nie ma w nim słowa "google"? - Tzn. tak go przeszukaj, szukająć linijki odpowiedzialej za cloaking. W moim przypadku była sprytnie schowana.

To tylko moment zajmie, a będziesz miała wtedy 100% pewność. (I ja będę miał.)

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

W moim przypadku była sprytnie schowana.

To tylko moment zajmie, a będziesz miała wtedy 100% pewność. (I ja będę miał.)

Nie mam nic, słowo.

:placze: To musi być jakaś czkawka googla, nie widzę innej możliwości...

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

czkawka nie czkawka, nie jest to pierwszy raz i nie na pierwszej domenie :placze: co ciekawe kopia strony która się do Ciebie przylepiła www.squaregamer.com pokazuje tak naprawdę kopię innej strony www.dumbassjones.com

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

czkawka nie czkawka, nie jest to pierwszy raz i nie na pierwszej domenie :ph34r: co ciekawe kopia strony która się do Ciebie przylepiła www.squaregamer.com pokazuje tak naprawdę kopię innej strony www.dumbassjones.com

Żartujesz :placze: w którym DC?

W sumie trochę się uspokoiłam,

Z drugiej strony trochę mnie niepokoi, że prawdopodobnie przy najbliżsyzm updejcie zniknie mi ten całkiem ładny pr4..

La Palma tu żyję.

Link Vault jest spoko.

u mnie na dzień dzisiejszy kopia www.squaregamer.com pokazuje stronę www.dumbassjones.com

kava problemów szukaj tu być może i Tobie wywaliło akurat w trakcie indeksacji taki sam błąd , potem zindeksowało poprawnie ale zdążyło się skleić

miałem podobny przypadek, gdzie google przykleiło mi obcą identyczną strone... tylko dlatego że moja strona wyświetlała identyczny komunikat systemowy jak obca

a jeszcze jedno, przeleć sobie po datacentrach tym, lub tym, zobaczysz na ilu z nich dla https://forum.oilpeak.pl/ wyskakuje taki komunikat:

PageRank dla: 216.239.63.99 wynosi: 4

Uwaga! Kopia zapisana w Google NIE jest kopią badanej strony! Kopia przechowywana przez Google to kopia adresu:

https:// www.squaregamer.com/

lecąc dalej po różnych DC

PageRank dla: 64.233.161.99 wynosi: 4

Uwaga! Kopia zapisana w Google NIE jest kopią badanej strony! Kopia przechowywana przez Google to kopia adresu:

https:// www.dumbassjones.com/

a ten dumbassjones ma PR 6 więc nie widać tu jednak celowego działania z przeniesieniem PageRanku ze strony dumbassjones, prędzej to przypadek, kava sprawdź czy na 100% nie miałaś żadnych errorów / przestojów na swoim forum?

Myślę, myślę..

Ten error był wynikiem zainstalowania moda do phpbb, który miał robotom wysyłać wersję bez sesji, czyli pewnego rodzaju cloaking. No nie wiem.

edit

No miałam miałam, trwało to z miesiączek może. Wywaliłam tego moda i wróciło do normy.

La Palma tu żyję.

Link Vault jest spoko.

o widzisz, skoro miałaś identyczny komunikat błędu to rozwiązanie jest dość blisko :placze: niestety nic nie poradzisz, możesz doać kilka linków ale musisz czekać, czekać, czekać... mnie PR wpadł z tamtej obcej "przyklejonej" strony i wynosił 6, po kolejnych updatach spadł do właściwego sobie czyli 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności