Skocz do zawartości

Stronka Urzędu Gminy

stargraph

Rekomendowane odpowiedzi

1. Gąsawa co? Nie wiadomo gdzie wylądowałem i o czym ta strona. chyab wypada wzorem stron (tylko porządnych) innych gmin napisać, że to strona urzędu. Najczęścij herb/logotyp gminy pojawia się na takiej stronie obok nazwy.

2. Billboard i kolorystyka dosyc ładne i ciekawe poza nagłówkami w menu które są okropne.

3. Zakładka -belka pod billboardem poorosty bezsensowna. Pierwsza treść z jaką spotyka się odwiedzający to czyje są imieniny. Oczywiście obok nieszczęsna data a wszystko z angielska nazywa sie HOME. Serwis z kartkami czy urząd gminy? Pokazywanie gdzie sie jest na stronie w przypadku tak małego skomplikowania nawigacji uznaje za niepotrzebne zabrudzanie przestrzeni.

4. Menu brzydkie, mało czytelne bo napisy najeżdzają na linie, brązowy kolor nietrafiony. Ładniejsza czcionka, inne formatowanie lub chociaż buttony zwiększyły by atrakcyjność. Nazwy też mało sensowne. "Atuty" można zamienić na "Atrakcje Gąsawy" lub "Informacje ogólne" i radzę zrezygnować z formy newsa z podawaniem autora i daty. To nie forum ani portal. Zresztą jak już musi byc autor to wypada podpisywać się pod artykułem.

5. Ogólna konstrukcja obu menu wydaje mi sie kiepska. Rozumiem, że gmina stawia na promocję i turystów na pierwszym miejscu a mieszkańcy mogą sobie stronę przewijać, ale możnaby przecież menu "na skróty" umieścić na górnej belce (zamiast imienin, troszkę zmniejszone ikonki). Menu "Dla turysty" i "Dla inwestora" po prawej a menu "Gmina Gąsawa", które zawiera najbardziej charakterystyczne treści dla takiej strony dać po lewej. Uzyskasz jednolity układ i dostęp do wszystkich podstron bez przewijania.

6. Środkowe pole. Masa tekstu podanego niedokońca nieatrakcyjnie. Pod tekstem zbyt mocno zarysowana grafika utrudnia czytanie. Proponuję jeszcze bardziej to rozjaśnić. Podziały w tekście pochwalam, zwiększają czytelność. Linki ładnie wkomponowane, szkoda, że w pierwszej części tekstu ich brak. Brak też innej grafiki, może tego "czegoś" z tła gdzieś wkomponowanego (domyślam się, że to herb, bo chyba monet tam nie biją, zwłaszcza takich stylizowanych). Oczywiście autor i data "newsa" to porażka.

Pozdrawiam

"Odwiedza nas 2 gości" - to już porażka, przykro mi, że odwiedza ta strone tylko 2 gości, może po paru poprawkach będzie lepiej i tego typu informacje znikną ze strony.

usun to na srodku albo zrob to bardziej przezroczyste bo textu sie nie da czytac... a jest dosc mala czciaka pisane... oglnie prosto i schludnie...

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

przeszkadza mi to koło w tle, bo jestem półślepy

sonda "oceń strone" to nie najlepszy pomysł moim zdaniem

najważniejsze na stronie są imieniny?

sporo informacji, ale niektóre to z BIP-a

kod tabelkowy, niepubliczny w IE

paski przewijanie w koleorze zawsze mnie irytują

brak ofert pracy, czyli na co ta strona bezrobotnemu?

nawigacja średnia, mapa strony mało czytelna

szukajka ok

nie widzę kontaktu, albo ślepy jestem, znalazłem, to dane teleadresowe, ok

na grafice nie znam się

pozdrawiam

Jest chyba przepis wymuszajacy na urzedach publicznych zgodnasc ze standardami W3C ;]

niestety nie w prawie polskim. ustawodawca polski jedynie mowi jaki zakres informacji musi prezentowac BIP i pochodne jemu, ani slowem nie wspomina o tym, jak prezentowac te informacje.

organem nadrzednym - prawnym dla nas jest UE, ktora to, rowniez nie wydala w tej kwestii dyrektyw czy rozporzadzen. istnieja jedynie zalecenia wzorowane na amerykanskim "paragraf 508".

jestem na podstronie "szukania" jak wrocic do strony glownej? naglowek Gasawa nieklikalny, nizej napis home, tez nie spelnia swojej funkcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności