Skocz do zawartości

Pingowanie , czy ja to dobrze rozumie?

anomus

Rekomendowane odpowiedzi

Pingowanie polega na tym, że informujesz robota danej wyszukiwarki o tym, że pojawiła się nowa treść na stronie. Tak więc warto pingować wszystkie wpisy itd. bo może to przyśpieszyć indeksowanie.

Ok, tak tez myslalem. Moge wiedziec jakiego narzędzia do tego używasz ?

dodając wpis i nie pingując są mniejsze szanse że dany wpis coś da (tak masz 50%) !!!

jak robot zobaczy wpis, to w wynikach idziesz na +

chyba że spamujesz.. wtedy efekt jest na -

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Omniping to polecam wersję enterprise ;) A tak na poważnie to z tego co widzę jest tylko jedna wersja płatna.

Do pingowania polecam sbpinger https://www.seo.cyfropolis.pl/index.php/sb-pinger-rpc

cos nie daje rady temu programkowi. Wprowadzilem dane i pisze mi osiągnieto koniec bazy danych i tak dalej co jest nie tak ?

Edytujesz plik przykładowe dane.csv albo tworzysz własny csv o takiej samej strukturze. Tam wklejasz linki do pingowania. Następnie dajesz w programie reset bazy i importuj z pliku i wybierasz swój plik.

Ok mam ustawilem zeby pingowalo 10 razy czy to wystarczy ?

Jak długo mam pingować tą strone, moge to jakoś sprawdzic czy sie zaindeksowala ?

Po kazdym pingowaniu mam eksportowac do tego samego pliku z które wczytywałem tak ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Normalne. Dojedziesz do końca listy i musi być chwila przerwy. Po 15 minutach znów klikasz na samym początku listy, wciskasz 'pinguj' i jazda od początku.

Ok, ale powiedz mi jak długo mam tak pingoowac, ile dni? ilość razy ? jak sprawdzic czy sie zaindeksowalo wkleic w google link i tyle ?

Ja korzystam z Ping machine(bo darmowe :))

Miał ktoś z tym narzędziem styczność? Lepiej zainwestować w coś czy to też jest dobre?

Sam sobie odpowiedz, jeżeli zdaje egzamin to po co ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności