Skocz do zawartości

Pomoc w konfiguracji vps pod publikera

haker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zainstalowałem w podstawowych konfiguracjach: apache, mysql, phpmyadmin, php5, Bind9. Jednak jak widać to za mało by publiker działał. Zamiast strony instalacyjnej wyświetla mi się biała strona. Co mam zrobić jeszcze by publiker ruszył? Strony w html wyświetlają się bez problemu, php działa, ale chyba czegoś mu brakuje.

breakuje ci pewnie ioncube i curl

1. Sciagasz ionCube

wget https://downloads.ioncube.com/loader_downlo..._lin_x86.tar.gz

2. rozpakowujesz

tar zxvf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz

3. Przenosisz do lokalizacji

mv ioncube /usr/local/

4.Dodajesz do php.ini file (pico /etc/php5/apache2/php.ini)

zend_extension = /usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so

Musisz sprawdzić jaką masz wersje php np phpinfo jeśli 5.2 to pakujesz taka paczke

5. Restart apache

/etc/init.d/apache2 restart

a teraz curla

apt-get install curl libcurl3 libcurl3-dev php5-curl php5-mcrypt

potem otwierasz php.ini file ( /etc/php5/apache2/php.ini ) i dodajesz linijke: extension=curl.so

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności