Skocz do zawartości

[startup] SiNooke - Skrypt Katalogu Stron & Presell Pages

ReTop

Rekomendowane odpowiedzi

@Maksiu86: SiNooke wg. moich obserwacji jest bardzo oszczędny i ekonomiczny pod względem zasobów :co: Ja w szybki-serwer.pl trzymam już 20 katalogów i obciążenie mam dzienne ~0.2%, w porywach czasami do 0.5 dochodzi (ale to w jednym czy dwóch dniach tak miałem jak coś ostrzej działałem na katalogach) - to tak odnośnie pytania nr 2.

Na pierwsze pytanie chyba nikt Ci jeszcze nie udzieli odpowiedzi, bo chyba nie ma jeszcze SiNooka z tyloma wpisami (a przynajmniej ja nie widziałem, mogę się mylić) ;)

• Odpowiedzi 909
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xemix, chwała Ci ! Jeden się zlitował :co: Znaczy z ilością pewno przesadziłem, ale jak się nie zna to tak jest. A jakiej pojemności masz konto jeśli można wiedzieć ? Generalnie przeglądałem oferty i dumam czy wybrać hekko czy linuxpl ale nie wiem ile to transferu maks zje na miesiąc. Inna sprawa, jesteś w stanie pomóc mi w pytaniu nr. 3 ?

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

www.katlink.pl ma 1400 wpisów

katalogi z mojej listy katalogów tez maja sporo szczególnie Mariusza.

Generalnie jeśli chodzi o transfer to na jednym hostingu 50 katalogów zużywa max 10gb/mc (mowa o świeżych katalogach).

Jak jakaś spamiara Cię dopadnie to może Ci zajechać hosting na jednym katalogu w kilka dni - kwestia zabezpieczeń.

W każdy bądź razie jedne ogromny katalog powinien Ci śmigać praktycznie na każdym hostingu.

@Maksiu86: Pod te 20 katalogów mam pakiet fun-seo w szybki-serwer.pl - zobacz sobie parametry :) (pojemność 1GB, transfer 5GB/mc).

Co do hostingu - nie wiem, sam musisz zdecydować. Mam i w linuxpl i hekko konta, oba spisują się ok (tyle, że tam mam po 1 seokatalogu). Jeżeli nie patrzysz na hostingi seo, to linuxpl ma 20gb/mc transferu, spookojnie Ci wystarczy :co:, ale i w hekko z tymi 8gb też dałby radę :)

Wybór należy do Ciebie :)

#edit: a gdzie to pytanie nr 3 ? bo jakoś nie mogę go dopatrzyć ;)

Ogólnie możesz robić to za pomocą dwóch szablonów, bo jest taka możliwość, ale osobiście polecam skorzystania z bloków reklam.

Ja robię tak, że jeśli chcę mieć coś tyko na stronie główne to ustawiam sobie dwa bloki reklamowe i w nich wklejam np w 1 header nr 1 i w drugim header 2. Nadaje im parametry - 1 wyświetlaj się tylko na stronie głównej drugiemu nadaje parametry, żeby wyświetlał się wszędzie tylko nie na głównej.

Tak jest bardzo prosto i szybko

Kolejna aktualizacja - Jak zwykle przed aktualizacja proszę zrobić kopie zapasową chociaż jednego katalog.

1. Dodano możliwość ustawiania tajnych kodów dla wybranej grupy

2. Dodano możliwość wyłączenia wyświetlania tokenu dla wybranej grupy

3. Poprawiono usuwanie kategorii w Panelu admina, teraz usuwając kategorię, usuwają się również podkategorie

4. Na liście wpisów w moderacji adres strony jest teraz klikalny, otwiera stronę w nowej zakładce

5. W ustawieniach katalogu jest teraz możliwość wybrania sortowania dla kategorii głównych i podkategorii osobno

6. Teraz w szablonie na liście kategorii i podkategorii można używać zmiennej: {LICZBA_WPISOW}

W szablonie standardowym jak widzę są błędy.

1. W lewej kolumnie powielony jest tytuł boksu "Najczęściej czytane wpisy:"

2. Jak włączy się tryb webmasterski to styl się rozwala (stopka przenosi się do menu). Jak zauważyłem jest to kwestia korzystania z innego pliku css (przy zmianie na style1.css działa ok, jedynie brakuje klasy "srodek").

Swoją drogą jest jakaś szybka metoda na edycję skórek ? Bo obecnie idzie mi to masakrycznie, ciężko się połapać w budowie szablonu. Próbowałem wgrać jakiś gotowy szablon z https://free.webks.pl/ ale też mi coś nie idzie... ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Wgranie dobrze zakodowanej skórki to kwestia 30sek.

Co do standardowej to faktycznie nie jest ona dopracowana, ale tez powinno się nic rozwalać.

Musiałbym widzieć jak to wygląda w panelu od środka.

Jeśli chodzi o zakodowanie nowej skórki to najlepszą metodą jest stworzyć jedną samemu i poznać szablon od podstaw.

Kolejna to będzie już kwestia 30-60 minut.

ReTop, na https://www.demo.sinooke.pl/ możesz zobaczyć jak to wygląda od strony panelu bo u mnie wygląda to identycznie ;) Tak się dzieje po włączeniu trybu webmasterskiego.

Fajnie by było gdyby jednak standardowy styl był dopracowany bo to na jego podstawie trzeba by tworzyć nową skórkę, a obecnie nie mogę nawet stwierdzić który plik css jest poprawny.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności