Skocz do zawartości

[startup] SiNooke - Skrypt Katalogu Stron & Presell Pages

ReTop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

https://www.sinooke.pl/Szablon_pro.rar demo skórki do pobrania. Z aktualizacja będzie wyglądała atrakcyjniej, ponieważ dostosuje ustawienia dema pod styl skórki.

Co do osoby, którą mogę polecić (która robiła mi skórki) to gg: 4357062 - Ceny do uzgodnienia.

• Odpowiedzi 909
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miłosz kiedyś mówiłeś o przejściu z linków prostych na linki z aliasów w katalogach. Dziwi mnie to, że na jednym udało się to bez problemu, natomiast na pozostałych mam problem - po zmianie tego ustawienia "znikają" mi strony np. jak dodać opis czy z regulaminem, to samo z przekierowaniami do podstron z wpisami. Nie wiem czy to może być spowodowane, wszędzie robię to tak samo, na tym samym serwerze :) na gadzetnet.pl np. dziala a na reklamowa-agencja.pl już nie.

Masz jakieś sugestie?

EDIT:

Skopiowałem htaccess ze sprawnego katalogu i działa, ale nie wiem czemu z automatu samo się to nie zrobiło. Już jest ok.

Jam jest Zbygniew.

Dobra postawiłem dziś pierwszy katalog .. mam kilka pytań:

1. da sie usunąć tekst ze strony głównej "Wybierz kategorię" i ze strony z wpisem "szczegóły wpisu" .. pytam bo są w pliku baza-szablonu.html i jak usunę zmienną to zniknie nagłówek z każdej strony a ja chciał bym go usunąć tylko z tych dwóch stron ?

2. Przy grupie wpisów z linkiem zwrotnym przy próbie dodania strony dostaje komunikat "Pole z linkiem zwrotnym jest puste" .. a takiego pola w formularzu nie ma ?!

3. Jak sprawdzany jest PR dodawanej strony bo mi on nie działa, również po ręcznym uruchomieniu zadań crona.

adres katalogu www.webinspire.pl

1. Niestety nie ma magicznego sposobu na usunięcie tego tylko 2 miejscach. Za to odpowiada znacznik {TYTUL_PODSTRONY} i jest on na każdej podstronie. Jeśli chce, żeby tytuły znikły w kategoriach i w szczegółach to musisz po prostu w odpowiednich blokach dopisać ręcznie własny kod z nazwa i pominąć niechciane miejsca.

2. Do formularza dodaj {POLE_LINK_ZWROTNY}.

3. Tego nie zauważyłem, muszę sprawdzić co jest nie tak z PR być może jakieś zmiany.

rumi6 - chodzi Ci o sprawdzanie PR dodanej już strony, w statystykach czy szczegółach wpisu? Zauważyłem u mnie to samo, a dane się aktualizują tylko po odpaleniu pliku /cron.php z okna przeglądarki :D

tak o to mi chodziło .. masz racje to pomogło ;)

2. Do formularza dodaj {POLE_LINK_ZWROTNY}.

a jest możliwość żeby to pole wyświetlało się w wybranej grupie wpisów (w której to pole jest wymagane) ?

i jeszcze jedno pytanie czy przy dodawaniu strony nei jest sprawdzane czy mamy do czynienia z linkiem czy zwykłym tekstem ? bo u mnie można dodać stronę "terefere"

wreszcie mam czas aby zrobić szablon i utknąłem na samym początku, jak zrobic aby strona wpisu nie miała sidebar?

chciałem zrobić tak że wklejam cały div sidebar w reklamę i zaznaczam ze ma się nie wyswietlać na stronie wpisu, teoretycznie działa ale wtedy nie interpretuje wszystkich bloków

wyświetla coś takiego w sidebar

"

{BLOK_STATYSTYKI_ROBOTOW}

{BLOK_OSTATNIO_KOMENTOWANE}

{BLOK_NAJWYZEJ_OCENIANE}

{BLOK_STATYSTYKI_PR}

{BLOK_STATYSTYKI_KATALOGU}

{BLOK_PROMOWANE_WPISY}

{BLOK_NAJCZESCIEJ_CZYTANE_WPISY}

"

innymi słowy gdzieś dodaje " i wtedy nie interpretuje tych znaczników. co ciekawe pole logowania działa i działa tęz reklama

możesz też napisać jak przypisać inny szablon do strony głównej i inny do strony wpisu?

@ummberto

Niektóre bloki działają lokalnie dlatego mogą się nie wyświetlać, sprawdź w ustawieniach > ustawienia bloków co masz ustawione

@rumi6

1. Nie ma takiej możliwość. Jeśli wybierzesz brak linku zwrotnego to po prostu nie będzie wymagany, ale zmienię to aby można było przydzielać do grupy i żeby znikał - Dzięki za podsunięcie pomysłu.

2. Też muszę to wprowadzić dzięki.

Drobna aktualizacja:

1. W zakładce Opcje jest możliwość ustalenia minimalnej i maksymalnej długości tytułu

2. Na liście wpisów w moderacji obok tytułu pojawia się informacja z jakiego tajnego kodu dodano wpis (pojawia się tylko jeśli dodając wpis wykorzystano kod)

3. Na stronie wyników wyszukiwania w katalogu dodano znacznik meta noindex, nofollow

4. Szybka moderacja na liście wpisów w zakładce Moderacja.

5. znaczniki {} można wstawiać w treść reklam

Po aktualizacji proszę wyczyścić cache przeglądarki.

Za kilka dni kolejna więc jeśli ktoś ma większa ilość do zaktualizowania to warto poczekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności