Skocz do zawartości

[startup] SiNooke - Skrypt Katalogu Stron & Presell Pages

ReTop

Rekomendowane odpowiedzi

Ten skrypt niewątpliwie ma potencjał, ale jedną poważna wadę - brak jakiejkolwiek dokumentacji.

Moje 24 godzinne przygody ze skryptem w skrócie:

Instalacja łatwa i przyjemna +

Konfiguracja Dotpay - musiałem pisać do Twórcy, tenże podesłał mi link do pdf gdzie wszystko jest ładnie opisane. Szkoda, że manual jest w tajnym linku a nie jest dostępny na stronie producenta +/-

Pojawiający się komunikat o niewłaściwej domenie/kluczu. Klucz jest wygenerowany na domenę na której stoi skrypt -

Support leży. Od paru godzin nie mam odpowiedzi na dwa posty z opisem błędów - -

- niepoprawnego formatu mapy strony

- konfiguracji Tajnych kodów do wpisów, mimo, że teoretycznie jest prosta a nie działa bo ... ?

- krzakach w description które zindeksowało już google.:

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /php/robots_counter.php on line 0  ...

Reasumując : Jeśli Twórca nie napisze porządnej dokumentacji do skryptu to projekt polegnie.

Pochodną tego jest fakt, że Support leży, bo tłumy właścicieli skryptu piszą do nich z pierdołami które powinny być w dokumentacji.

Kpiną jest także fakt, że link Pomoc na stronie producenta płatnego skryptu prowadzi do wątku na tym forum. Mega minus.

• Odpowiedzi 909
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podaj na PW dane do panelu katalogu to odpowiem na pytanie tajnych kodów.

Dziękuję,

Już sobie z poradziłem z kodami. Ważniejsze są dla mnie problemy z:

Mapą strony. Mogę ją wygenerować inną metodą ale chyba nie chodzi o protezy ?

Niezidentyfikowanymi krzakami w description które zindeksowało już g...le

Wkurzającym info o domenie/kluczu.

Mam niejakie doświadczenie w pisaniu dokumentacji do softu. Może, w czynie społecznym popełnię Help do tego skryptu.

Ofkors jak już przebrnę przez jego wszystkie niuanse.

Aktualizacja

- poprawione sprawdzanie pr, przy dodawaniu wpisu

- naprawiony błąd RobotCounter

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /php/robots_counter.php on line 0 

- poprawiona wydajność związana z zapychaniem się bazy rekordami z ip

• 2 tygodnie później...

1. Na ostatnim poziomie stron podkategorii, pojawia się niepotrzebnie pusty blok podkategorii. Nie jest potrzebny, bo to ostatni poziom i nic w nim nie ma.

2.W pierwszym wierszu tabeli z lista podkategorii zawsze wyświetla się o 1 podkategorie za mało, tabela generuje sie w taki sposob:

<table width="100%" cellspacing="6" cellpadding="0" border="0">

<tbody>

<tr>

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

</tr>

<tr>

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

</tr>

<tr>

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

<td width="20%">

</tr>

3. Nie ma możliwości wstawienia w Zawartość zmiennej {LISTA_KATEGORII} nazwy aktualnie otwartej kategorii.

Czy jest możliwość wyedytowania zawartości formularza dodawania komentarzy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności