Skocz do zawartości

[prywata] Problem z Prestashop

Wildu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy wie ktoś może w jaki sposób mogę dodać "Kod produktu" do wysyłanego e-maila przy zamówieniu ? Chodzi oczywiście o e-mail do administatora.

Sklep posiada bardzo dużo asortymentu, dlatego też bazuje na kodzie, a w zamówieniach przychodzi tylko tytuł.

Presta 1.3

Z góry dzięki.

Dawid

To czasem nie jest to co na screenie?

Tak, to o to chodzi. Tylko problem w tym, że nawet jeśli mam wpisane przy każdym produkcie kody, to one nie są wpisywane przez preste do zamówienia, które Ci przychodzi na maila.

Dlatego też próbuję się dowiedzieć jak to dodać.

Presta jest banalna w modyfikacjach, wiec...

Spróbuj pokombinować z plikiem /mails/order_conf.html i plikiem /modules/mailalerts/mailalerts.php

Zmienna $itemsTable w funkcji hookNewOrder($params)

Dodaj tam swoj kod, ktory doda kod produktu i zmien w htmlu tabele zeby pokazywalo wszystko ok.

Może $product['code'] czy cośtam, nie wiem, musisz znalezc te zmienna.

Jak nie wiesz jak, to var_dump($product) powinno pomoc.

M

Teraz grzebię właśnie i niby jest kod, ale go nie wyświetla. Przesyłam fragment maila:

{discounts}

Kod Rabat Wartosc

Razem rabat : 0,00 zł zł

Wysylka : 0,00 zł zł

Razem do zaplaty : 10 200,00 zł zł

Informacje o wysylce

EDIT:

Wiem co może być jeszcze problemem - wysyłanie maili jako treść. Przecież użyte są smarty, wiec może to być powodem.

Tak, czy inaczej dzięki bardzo za pomoc.

Spróbuj pokombinować z plikiem /mails/order_conf.html i plikiem /modules/mailalerts/mailalerts.php

A to nie jest ten mail /modules/mailalerts/mails/pl/new_order.html i /modules/mailalerts/mails/pl/new_order.txt? Tutaj chyba należy zmieniać treść powiadomień dla admina... a mail /mails/order_conf.html idzie do klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności