Skocz do zawartości

Jak wyjść na wyższy Page Rank

Verrtem

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją stronę (w domenie .eu) posiadam od 4 miesięcy, po niecałych 3 tygodniach uzyskałem Page Rank = 1. Strona aktualnie wypozycjonowana jest na 25 fraz w top5 oraz 5 fraz w top20. Dodana jest do około 5tyś precli + 4tyś katalogów + 40 stron .edu + 20 katalogów płatnych z wysokim PR + około 50 prywatnych stron w przedziale PR <1,4> (w tym również edu.pl) z bardzo małą ilością linków wychodzących + 200 prywatnych zadbanych blogów (nie mojej własności) z ładnymi art. I moje pytanie jest następujące, dlaczego nie mogę wyjść poza PR 1? Jak to robicie, że po kilku tygodniach uzyskujecie PR1,2,3? co robie żle? linki dodawane w sposób narastający, mieszane...

Pozdrawiam serdecznie

Robisz dobrze, przydzielanie PR jest jak Lotto - jak masz szczęście to trafisz "3" albo "4", a jak nie to nic nie trafisz ;) Linkuj dalej to w końcu powinno się udać.

Mówisz o tysiącach katalogów/precli. Czy wpisy na pewno są w indeksie? Może spróbuj czymś podlinkować.

Odpowiedź jest b.prosta, G robi ruch w PR raz/ dwa razy w roku, to i tak cud ze uzyskałeś tak szybko PR1. Aby uzyskać wysoki PR potrzebne są linki z dobrych stron o wysokim PR, najlepiej ze stron głównych, a nie podstron, co do katalogów i precli, jak każde dodawane z automatu, obejmuje zazwyczaj spamśmietnik, to nie da na pewno PR.

a te 5tyś precli + 4tyś katalogów to mi śmierdzi aukcjami na allegro, a przez coś takiego nie licz na nic dobrego

To zależy co z tym zrobi. Jak zostawi, to ch.uj z tego. Jak puści porządne blasty na każdy wpis to może osiągnąć sporo.

wyższy PR najszybciej uzyskasz pozyskując linki od stron z wysokim PR.

Tak, starałem się aby był jak najwyższy...

a te 5tyś precli + 4tyś katalogów to mi śmierdzi aukcjami na allegro, a przez coś takiego nie licz na nic dobrego.

Nie, usługa była wykonywana przez 2 firmy pozycjonerskie, które oferowały dodanie do precli i katalogów, i wszystkie katalogi i precle sam sprawdziłem (część z nich to ich zaplecza)...

powiedz lepiej ile i jakich masz BL

Do tej pory używałem strony wholinkstome.org ale tak jak pisałem w innym topicu (mój pierwszy post) od kilkunastu dni nie działa. Mam dostęp jedynie do wykazu w panelu G webmastera (bez PR), wykazuje sporo ponad 4000 linków i szybko ta liczba się zwiększa...

Robisz dobrze, przydzielanie PR jest jak Lotto - jak masz szczęście to trafisz "3" albo "4", a jak nie to nic nie trafisz ;) Linkuj dalej to w końcu powinno się udać.

OK... :D

Mówisz o tysiącach katalogów/precli. Czy wpisy na pewno są w indeksie? Może spróbuj czymś podlinkować.

Tak, w większości... przed zakupem miałem to gwarantowane, choć z moich obserwacji wynika, że około 90% faktycznie jest... może je pingować?

Odpowiedź jest b.prosta, G robi ruch w PR raz/ dwa razy w roku, to i tak cud ze uzyskałeś tak szybko PR1.

To szkoda, bo można mieć pecha... czy da się przewidzieć kiedy będzie aktualizacja?

Aby uzyskać wysoki PR potrzebne są linki z dobrych stron o wysokim PR, najlepiej ze stron głównych, a nie podstron, co do katalogów i precli, jak każde dodawane z automatu, obejmuje zazwyczaj spamśmietnik, to nie da na pewno PR.

Przed zakupieniem gdzieś linku zawsze sprawdzam jego Page Rank, Fake Rank, Trust Rank, czy nie ma Bana, liczbę linków wychodzących, i z jakim linki są atrybutem. Wszystkie moje linki umieszczane są na stronie głównej i najczęściej na wszystkich podstronach, na PR >=3, i liczba linków wychodzących ze strony głównej < 10...

Uzyskasz SpamRank :D

Informacje co do spamowania i unikania Banu przeczytałem jako jedne z pierwszych artykułów zanim dodałem stronę do pierwszego płatnego katalogu :D

Bardzo dziękuje za wszystkie rady i opinie... jak się coś jeszcze Wam nasunie to chętnie przeczytam... ;)

Pozdrawiam Was serdecznie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności