Skocz do zawartości

Jaką domenę lepiej pozycjonować?

zarabianie24

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym Was zapytać o zdanie jaką domenę lepiej jest pozycjonować np. pod frazę np. "szkoła latania"?

1. www.szkolalatania.com - domena świeża, byłaby pozycjonowana zaraz po jej zarejestrowaniu i stworzeniu strony. Domena świeża, ale zawiera pozycjonowaną frazę w nazwie domeny.

2. www.e-dta.com - domena aktywna już 6 lat w sieci, ale nie ma w nazwie pozycjonowanej frazy. PR=3. Tematyka zostałaby zmieniona.

**nazwy domen i frazę napisałem dla przykładu

bez przesady z tym banem, to w takim razie znaczna część przejmowanych domen na dzień dobry dostawałaby banana od google (a jest ich tysiące), najlepsza byłaby domena tematyczna stara i moim zdaniem 2 mimo, że ma linki do siebie nietematyczne, ale tematyczne się zbuduje

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Podczepię się pod temat z krótkim pytaniem. Pomagam znajomemu pozycjonować sklep internetowy, który istnieje już rok ale do tej pory był trochę zaniedbany pod kątem seo i chociaż pierwsze zmiany wprowadziliśmy miesiąc temu i zaczeliśmy narazie skromnie linkować to efekty są lepiej niż zadowalające.

Sklep ten jest pod adresem w postaci sklep.nazwafirmy.domena.pl czyli subdomena w subdomenie :) Zastanawiam się czy są jakieś argumenty za zmianą adresu na prostszy poza tym, że będzie łatwiejszy do zapamiętania? Ruch w zasadzie będzie pochodził z wyszukiwarki - longtail więc dla mnie to argument o małym znaczeniu.

To już drugi taki sklep z wielopoziomowym adresem, którym się zajmuję, nie wiem dlaczego ludzie mają zamiłowanie do takich adresów - ale oba sklepy elegancko się pozycjonują i nie sądzę aby zmiana adresu na prostszy cokolwiek w tej materii zmieniła, jak myślicie? Taki temat w sam raz na weekendowe rozważania :)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

P@wel: Jak to zrobisz z głową, czyli zastosujesz przekierowania, to wszystko powinno się udać.

@zarabianie24: Keyword w nazwie domeny pomaga, ale jest on tylko jakimś małym czynnikiem. Bez tego również da się efektywnie pozycjonować.

seowyszbanner.gif

P@wel: Jak to zrobisz z głową, czyli zastosujesz przekierowania, to wszystko powinno się udać.

Tyle to ja wiem, że mogę zrobić przekierowanie ze starego adresu i na pewno bym to zrobił gdybym ten adres zmienił na inny. Natomiast moje pytanie brzmiało:

czy są jakieś argumenty za zmianą adresu na prostszy poza tym, że będzie łatwiejszy do zapamiętania?

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności