Skocz do zawartości

Czy należy różnicować firmy seo a nie tylko klasy IP?

Pierwsza3

Rekomendowane odpowiedzi

Zdania na temat różnicowania klas IP są podzielone, jedni twierdzą, że należy różnicować klasy IP inni postawiliby całe zaplecze na jednym IP. Jeśli jednak już rożnicować klasay IP, to czy warto też różnicować firmy hostingowe oferujące hosting seo - patrząc na google? Bo to, że lepiej mieć zaplecze w kilku firmach a nie jednej, jest chyba oczywiste.

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

czy warto też różnicować firmy hostingowe oferujące hosting seo - patrząc na google?
Bo to, że lepiej mieć zaplecze w kilku firmach a nie jednej, jest chyba oczywiste.

Chodzi Ci o to, że warto posiadać zaplecze w kilku firmach ze względu na ew. problemy z którąś z nich? Zadajesz pytanie i sam na nie odpowiadasz.

Warto jest różnicować WSZYSTKO, tak żeby G nie znalazło żadnych powiązań.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Mam kilka swoich stonek na hostingu w firmie A i teraz zastanawiam się, czy dla postawienia kilku precli kupić hosting seo w firmie A czy może lepiej w firmie B, żeby nie było powiązania dla Google. Firma A ma lepszą ofertę ale może lepiej będzie trochę dopłacić i mieć hosting na precle w firmie B, żeby nie było powiązania.

Samo powiązanie jest istotne ale na hostingach seo jest taki śmietnik, że i tak google ma na nie oko a obecnie precle dość często dostają bany. Jeżeli myślisz poważnie o seo to vps i kilka ip. jak mniej poważnie to równie dobrze możesz założyć zaplecza na darmowych platformach.

Myślę o seo mniej poważnie czyli amatorski tylko dla siebie. Może napiszę bardzie w szczegułach.

Mam stronę na hostingu A+ jakieś tam blogi

Mam też kilka dobrych precli i stron zapleczowych pod SWL na hostingu A ale na innych IP, kilka dobrych precli będę mieć i mam strony zapleczowe pod swl na hostingu B.

Chciałym teraz postawić kilka precli, gdzie arytuły będą z mieszarek i będą linkować do: zarówno strony i blogów na hostingu A, tak samo jak do dobrych precli i stron zapleczowych pod SWL na hostingu A i B. Stąd teraz moje szczegułowe pytanie, czy hosting seo dla takich precli lepiej kupić w tej samej firmie czyli A czy może lepiej w firmie C?

Druga sprawa - mógłbym też postawić te precle na hostingu A i B, na tych kontach gdzie mam dobre precle i strony pod swl tyle, że:

- nie wiem czy dobrze będzie, jeśli będę linkować z domeny1 (precel z mieszarki) do precla domena2 na tym samym IP?

- mógłbym ewentualnie z rozwiązania powyżej zrezygnować i linkować z innego konta o innym IP, żeby nie było tak że domena 1 linkuje do domeny 2 na tym samym ip;

- mógłbym też kupić hosting seo i postawić na nim te precle z mieszarki a dodatkowo na hostingu A i B, gdzie są dobre precle i strony pod sWL, dzięki temu miałbym więcej precli z mieszarek na różnych IP, tyle że też na tych samych do dobre precle - problem ten sam co powyżej, o ile to jest problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności