Skocz do zawartości

Google wyszukiwarka głosowa

mezzor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Właśnie gdzieś wpadłem na art z informacją że google powoli wdraża wyszukiwarkę głosową, na razie testy będą przeprowadzanie na google.com

Myślicie że coś się zmieni w ilości wejść na strony?

Bo to pewnie inaczej jest jak się klepie jęzorem a niżeli w klawiaturę.

Pewnie ludziska będą wyszukiwać złożone zdania...

no ale na androidach juz to dziala. Czasami korzystam ale skutecznosc mam na poziomie 50% jeszcze nie jest to doskonale.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

język polski moim zdaniem ciągle kuleje. Może mój głos jest niestandardowy :)

Swoją drogą już to widzę jak w biurach ludzie będą z tego korzystali i mówili na głos "najlepsza pralka", "gołe d_py", "śmieszne filmiki" :D ... ale dla osób starszych z klawiaturą na bakier może to być przełom.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Za jakis czas będziemy do tego typu celów wykorzystywać jedynie "Fale Mózgowe"... wyszukiwanie zmieni się diametralnie...

Już za pomocą mózgu możemy sterować np. (Góra,Dół- Lewo,Prawo) w symulatorach jazdy...

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Więcej niż sterowanie prawo lewo, pomyślnie przeprowadzono próby odczytania obrazów z myśli:

https://tech.pgs-soft.com/2011/09/23/naukow...ukryte-w-mozgu/

https://gizmodo.com/5843117/scientists-reco...-brain-activity

https://newscenter.berkeley.edu/2011/09/22/brain-movies/

Narazie wprawdzie nie są te obrazy zbyt dokładne ale dalsze badania dają coraz lepsze rezultaty.

Przypomniało mi się jak kiedyś czytałem o jakimś gościu w USA co rozpuszczał plotkę, że kosmici podsłuchują nasze myśli a potem sprzedawał za grubą kasę "specjalne hełmy", które miały przed tym zabezpieczać. Nie były to żadne specjalne hełmy tylko zwykłe czapki z folii aluminiowej ale dużo ludzi to kupowało i zarobił na tym gruby szmal. Wtedy się z tego śmiałem ale patrząc na to jaki postęp idzie w tych badaniach z odczytywaniem myśli widzę, że to może nie jest wcale taki głupi pomysł ;)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności