Skocz do zawartości

Blogger najlepszy do pozycjonowania?

pozwany

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem sobie bloga na platformie blogger.com i nie ma to być żadne zaplecze, ale poważna sprawa, jak to mówią - "strona docelowa", chyba codziennie aktualizowana o nowe treści. Na blogu jest już Adsense. Słyszałem, że blogi na tej platformie są faworyzowane przez Google (no bo należą do Google) a już szczególnie wtedy, kiedy na blogu jest Adsense i że najłatwiej je wypozycjonować (czy w ogóle chociaż pozyskać ruch) w porównaniu z blogami na innych platformach i skryptami na własnych hostingach. Czy to prawda?

Ciężko to stwierdzić, dla mnie łatwiej wypozycjonować blog na wordpress.com.

Wadą bloga na blogspot czy innej bezpłatnej platformie jest to że czasami znikają bez przyczyny, szczególnie jak używamy jej jako zaplecza.

Założyłem sobie bloga na platformie blogger.com i nie ma to być żadne zaplecze, ale poważna sprawa, jak to mówią - "strona docelowa", chyba codziennie aktualizowana o nowe treści. Na blogu jest już Adsense. Słyszałem, że blogi na tej platformie są faworyzowane przez Google (no bo należą do Google) a już szczególnie wtedy, kiedy na blogu jest Adsense i że najłatwiej je wypozycjonować (czy w ogóle chociaż pozyskać ruch) w porównaniu z blogami na innych platformach i skryptami na własnych hostingach. Czy to prawda?

Bardzo ciekawe, moim zdaniem masz racje

Na blogu jest już Adsense. Słyszałem, że blogi na tej platformie są faworyzowane przez Google (no bo należą do Google) a już szczególnie wtedy, kiedy na blogu jest Adsense i że najłatwiej je wypozycjonować
Gdyby to była prawda - byłaby afera. G raczej nie stosuje takich tricków.

Powstało forum SAP R3 - dyskutujemy o oprogramowaniu biznesowym.

Technologiczne forum zasobów sieciowych - dla adminów, webmasterów i freelancerów.

A zauważył ktoś z was banowanie blogów na blogspot? Mnie się w ostatnim tygodniu zdarzyły trzy takie przypadki. Blogi zapleczowe z unikalnym tekstem, które nie linkowały do żadnej strony. Miały się z zasady kisić na przyszłość. Były katalogowane i preclowane. Zauważyliście u siebie coś podobnego?

Nie jest to dla mnie żadna strata. Mam jednak parę innych blogów, których nie chciałbym stracić.

seowyszbanner.gif

Było już to zaobserwowane i jednak nie było afery. Na podobnej zasadzie Google Video i Youtube jest faworyzowane przed np. DailyMotion. Natomiast nie jest to jakaś gigantyczna różnica.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

A zauważył ktoś z was banowanie blogów na blogspot? Mnie się w ostatnim tygodniu zdarzyły trzy takie przypadki. Blogi zapleczowe z unikalnym tekstem, które nie linkowały do żadnej strony. Miały się z zasady kisić na przyszłość. Były katalogowane i preclowane. Zauważyliście u siebie coś podobnego?

Nie jest to dla mnie żadna strata. Mam jednak parę innych blogów, których nie chciałbym stracić.

Zauważyłem. Razem z blogami zbanowali mi kilka kont na gmailu, z tym, że wszystkie blogspoty były dość mocno linkowane. Teraz trzymam się z dala od darmowych platform, szczególnie blogger. IMO Szkoda czasu.

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

Na blogu jest już Adsense. Słyszałem, że blogi na tej platformie są faworyzowane przez Google (no bo należą do Google) a już szczególnie wtedy, kiedy na blogu jest Adsense i że najłatwiej je wypozycjonować

Not sure if serious ;)

Wordpress, najlepiej org ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności