Skocz do zawartości

powycjonowanie bez płatnych domen

billy235

Rekomendowane odpowiedzi

Witam interesuje mnie czy pozycjonowanie bezpłatnych domen ma sens.

Mam strone www.republika.pl/pwsz_chelm jak widać domena republiki serwer też ich czy dodawanie strony do katalogów da takie same efekty jak dla własnej płatnej domeny

da takie same efekty,

problem mam tylko taki, że:

https://strona.republika.pl

https://republika.pl/strona/

https://www.strona.republika.pl/

https://www.republika.pl/strona

wskazuja na to samo, wszystko w działaniu jest OK, i różne takie adresy mi się pojawiają w google, raz jeden, raz drugi, jakiś czastemu się zdecydowałem na jedną formę adresu, ale ciężko z tym, bo ludzie dodają linki jak im się podoba,

ale ku mojej radości :hello: nie wpływa to mi strasznie na pozycję strony... tzn. pewnie mógłbym być wyżej, ale nie narzekam...

Tylko nigdy nie masz 100% pewności czy strona nie wyleci w niebo albo czy nie zmienią sie zasady darmowego hostingu, także to też trzeba brać pod uwagę.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ja wole uzywac swoich domen,

np. kupie hosting w domenie x.pl i bede mial adres cos.x.pl,

napracuje sie aby miala 1 pozycje pod slowo cos w googlach,

hosting padnie i moja praca pojdzie sie .....

wiec wedlug mnie lepiej kupic domene i ja pozycjonowac

Z punktu widzenia SEO nie ma żadnych przeszkód.

Jednak jeżeli planujesz dalszy rozwój strony, to lepiej zainwestować we własną domenę (+ hosting) - im wczesniej tym lepiej. Ja na początku przez ponad rok dokładałem do interesu, ale opłacało się.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Jasne, ale z tego co pamiętam republika.pl ma "kosmiczne" limity transferu. Jeżeli wypromuje się stronę na dość popularną frazę, to będą jaja, bo braknie transferu. Nie czarujmy się, co to jest 1 Gb ? Nie lepiej np. odżałować 10 zł i kupić domenę globalną w Yahoo ? Moje subiektywne zdanie.

Dała matka rozum? To kombinuj.

billy235 po pierwsze powiedz mi jak wyceniasz swój czas? Czy masz go za dużo i nudzisz sie, czy po prostu jest on dla ciebie Cenny bo jeżeli cenny tp weź pod uwagę że dobre pozycjonowanie to w ciągu roku min. 150 godzin pracy nad seriwsem (tu dodać tam zlinkować tu odjąć) - licząc nawet podła stawkę 5 zł za godzinę daje to 750 zł - więc przy tym koszt domeny i hostingu (wersja light 45 zł ale polecam domena pl + hosting 10GB ~150 zł) jest ułamkiem poniesionych nakładów.

a ja mam na swoim darmowym koncie na republika.pl 3GB transferu :]

oczywiście, że nie ma sensu większych planów z nimi wiązać, w końcu to darmowe, z limitami, pop-up'ami, itd.. ale jak na rozpoczęcie zabawy z tworzeniem WWW to dla mnie było i jest bardzo dobre konto, szybko działa, bez awarii praktycznie, itd.. a że domena mi została to przecież jej nie usunę :D sam...

Jednak jeżeli planujesz dalszy rozwój strony, to lepiej zainwestować we własną domenę (+ hosting) - im wczesniej tym lepiej.

Dokładnie. Nasunęło mi się jednak pewne pytanie: czy jesli na koncie u dostawcy hostingu, w domenie, np. i365.pl ustawie przekierowanie 301 na wlasna, nowa domene i oczywiscie w wynikach Google pojawi sie ta nowa domena i caly link power oraz PR przejdzie na nia i zdarzy sie pechowo tak, ze np. za rok i365.pl przestanie istniec (przyklad hipotetyczny ;) ) to co sie stanie? Czy Google w jakis sposob "zapamieta",ze wazna jest tylko nowa domena i nic sie nie zmieni? Czy tez wszystkie linki, PR i co za tym idzie pozycje pospadaja? Najpewniej niestety prawdziwy jest drugi scenariusz, ale moze ktos z was sprawdzil w to praktyce?

DZęki za zainteresowanie tym tematem.

Myślałem troche i limtu się nie boje 3GB/miesiąc to sporo jeśli chodzi to tematykę która mnie aktualnie interesuje. Słowa kluczowe będą mało popularne gdyż strona internetowa będzie o firmie mojego Ojca (usługi transportowo dżwigowe).

Problemem niektórych takich domen jak na przykład na republice (www.republika.pl/coś_tam) jest skład domeny, już ładniej wygląda (według mnie) Webpark'owe www.coś_tam.webpark.pl

Jeszcze sie zastanowie.

Pozdrawiam

Dokładnie tak , jeżeli to ma być o firmie to nic innego nie wchodzi w gre

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Myślałem troche i limtu się nie boje 3GB/miesiąc to sporo jeśli chodzi to tematykę która mnie aktualnie interesuje.

No to jest tragicznie mało, jeśli chcesz by strona była odwiedzana (no a o to przecież chodzi), a jak jeszcze coś tam dorzucisz to szybko transfer ucieknie. No i jeszcze jak jakiś nieostrożny formularz mailowy to spamerzy mailowi zjedzą ten transfer w 2-4 godziny :hello: No a w takie Republice to raczej chyba nie ma się do kogo odwołać...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności