Skocz do zawartości

300 prywatnych precli wp, 300 ip, różne templatki

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Staram, się ostatnio bardzo różnorodnie linkować te blogi, poza tym jak tylko ja mam możliwość dodawania to dbam o nie jak o swoje... Nie dodaje byle czego, poza tym znam ludzi co mają takie zaplecza już kilka lat tyle że tylko na własne potrzeby, i moc jeszcze większa niz moje blogi.

Wysyłam wpisy publikerem, a trzeba go pilnować bo inaczej spamuje, wysylać na pałę powielone wpisy, czasem muszę ręcznie usuwać jak coś narozrabia, Jak bym dopuścił większe grono ludzi do tego procesu to bym po roku czasu miał taki bałagan jak cyganka w tobołku..

Ale powiem że trwa reanimacja naszego starego projektu który miał służyć do automatycznego katalogowania w seokatalogach, teraz chcemy go zgrać z api wordpressa, i np wysylac wpisy do danego precla / za oplatą. Fajna sprawa, każdy by mógł sobie wybrać danego precla z listy i wyslac do niego wpis np. za złotówkę, to taki uproszczony publiker dostępny dla wszystkich.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wysyłam wpisy publikerem, a trzeba go pilnować bo inaczej spamuje, wysylać na pałę powielone wpisy, czasem muszę ręcznie usuwać jak coś narozrabia

to dlaczego nie korzystasz z XML-rpc w publikerze? wtedy wszystko jest ok, nie dubluje wpisów.

SEO, SEO i SEO

no dokładnie tak będzie robił :) bo jest pewnie zaznaczone, dodaj 1 tekst do 1 precla.

Ja mam malutko xml-rpc, więc mogę nie mieć takiego poglądu na sprawę. Ale możesz stworzyć 5 skopiowanych grup z różnymi tekstami w danym projekcie. Jeśli chodzi o publikera, to tylko w przypadku xml-rpc jest pewność, że doda raz do wszystkich precli i się zatrzyma. No ale fakt musi być 1 tekst w grupie.

SEO, SEO i SEO

• 2 tygodnie później...

Bestos, nie uważasz że podlinkowanie każdego artykułu z seomatika to trochę nienaturalne jest? nie lepiej mieć np. stałem linki lepsze na kategorie i popularne tagi? Mam nadzieję, że taka praktyka nie zepsuje Twojej grupy, bo chciałbym skorzystać :)

Oferta na Waszej stronie firmowej jest aktualna?

SEO, SEO i SEO

Tak aktualna.

Podlinkowanie podstron jest bardziej naturalne niż podlinkowanie tagów czy kategorii. Wpisy są też podlinkowywane ze scrapa.

A przecież w katalogach, też każdy podlinkowuje swoje wpisy a nie kategorie czy stronę główną...

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, czy oferta zamieszczona poniżej jest dalej aktualna? Czy na dzień dzisiejszy wszystkie 400 blogów trzymają się w indeksie?

400 prywatnych blogów (2 linki) 40 dni 400 różnych 410 zł z VAT

Edit: i jeszcze jedno pytanie, bo nie mogę znaleźć info (być może przeoczyłem), co się dzieje jak blogi po 1-3 miesiącach w dostaną ban? Przenosicie + 301?

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

• 1 rok później...

Śledziłem ten post od 2011r, nie wiem jak to się dzieje ale zawsze jak dostawałem bana na całe zaplecze to ktoś odzywał się w tym temacie na drugi dzień, max 3 dni później i pytał co się dzieje z blogami? I co w przypadku bana...

Przyszło mi oficjalnie napisać że blogi istnieją do tej pory (od 2011 a może i wcześniej), nie promowałem ich w tym temacie ponieważ doszedłem do wniosku że ciszej jadę dalej zajadę - i to się sprawdziło, przez 3 lata tylko 3 max bany, kilka mniejszych banów po 30-40 sztuk.

Bany dostawałem przeważnie jak któryś z Klientów napisał że nie jest zadowolony z efektów blasta, ewentualnie jakiś mailing reklamowy konkurencji! !!! !!! To była reguła :)

Za każdym razem przenosiłem wpisy na nowe domeny, ale jak ostatnio zostałem zaszantażowany że albo usunę wpisy z przed 3 lat albo wszystko pojdzie do disallow link powiedziałem DOSYĆ!

W ostatnim miesiącu tyle Klientów pisało do mnie że prosi o usunięciu wpisów bo ktoś tam dostał filtra że ogólnie podjąłem decyzję że to KONIEC.

Nie przedłużam więcej tych domen...

w 2014 w kwietniu wygaśnie większość z 400 domen, dziękuje wszystkim Klientom za dotychczasową współpracę, jeśli ktoś liczy na mnie w jakimś temacie to zapraszam do kontaktu.

Sam przechodzę tylko do SEO na swoje własne potrzeby - i stopniowo się przebranżawiam - pozycjoner który robi seo tylko dla siebie wie o co chodzi. POZDRO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności