Skocz do zawartości

onesite.pl co to za firma i czy warto?

Vienio

Rekomendowane odpowiedzi

witam, na forum nie mogłem znaleźć żadnej informacji na temat tej firmy więc pisze.

zadzwonił do mnie gościu z ofertą dwutygodniowego darmowego pozycjonowania mojej strony. Prosi o podanie 10 słów kluczowych i twierdzi że po 2 tyg 40% z tych słów znajdzie się wysoko w wynikach wyszukiwania google, myślicie że warto czy to jakaś podejrzana firma?

pytanie: co jest w umowie po 2 tygodniach darmowego pozycjonowania. znam mnóstwo firm które dają darmowy okres a potem nie można się od nich uwolnić przez 2 lata i trzeba płakać i płacić.

poza tym 2 tygodnie to jak sekunda ... efekty seo sa z reguły po 3-4 miesiącach (trwałe).. .zdarzają się szybciej ale trzeba miec ku temu predyspozycje .

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

pewnie, rumak wejdzie w serpy to podpiszesz umowe, nie wejdzie to on nie podpisze, gorzej z Twoją stroną.

Pamietaj cos co nic nie kosztuje nie ma zadnej wartosci, w przypadku SEO natomiast dodatkowo mozesz duzo stracić filtrując strone. Na allegro też sa oferty po 10 zł, i co z tego?

• 1 miesiąc temu...

witam ,

ja tez to mialem i zgodzilem sie na ten test i jestem zadowolony ze to zrobilem.

jak to wygladalo w praktyce .

1. podalem 15 fraz od swojego sklepu z plytami winylowymi vinylnews.pl

2. Firma Onesite.pl podala mi co mam zrobic na swojej stronie , zeby witryna byl dobrze widoczna.

3. po 2 tyg testu mialem kilka fraz juz w TOP 10.

4. zdecydowalem sie koontynuowac uslugę nadal i .....

Tutaj wielki + , po okolo 2 miesiącach wysoki % moich fraz doszedl na wysokie pozycje , a nawet zaoferowali mi 25 fraz.

Na przełomie listopada/grudnia kiedy strona poszła wysoko wielki BOOM - o 50% zwiększył sie ruch na stronie.

W ciagu 2 tyg zarejestrowało mi 45 osob , gdzie w poprzednich miesiącach mialem tylko 10-15 nowych klientów.

Dzienne odwiedziny miałem 20 os , teraz mam 45 osób.

Wielki boom nadszedl przed mikołajem kiedy to z tych "nowych" klientów nadeszły pierwsze zamówienia.

Pozyjonowanie trwa nadal , skok w ruchu na stronie jest , nowi klienci przybywają i kupują.

Na mój sklep to działa , wiec inni też mogą sprobowac.

Dla tych chętnych , to mnie obsługiwał Pan Jarek - 509-577-000 z Onesite.pl ,

fajnie i szybko mi przeprowadzil ten test i dobrze doradzał co i jak zrobić na mojej stronie.

Z mojego punktu widzenie to polecam i gdybym nie zgodził sie na test to bym teraz w grudniu nie odnotował większej sprzedaży moich płyt winylowych.

Usługa zarobiła na siebie.

polecam, pozdrawiam.

Super za pozytywny głos :rolleyes:

A teraz poproś firmę onsite aby zrobiła poprawnie optymalizację.

- duplikacja strony głównej

- witryne widać zarówno z www jak i bez

- indeksujesz wyniki wyszukania czego robić nie wolno

- na stronie masz cloaking - oznaczyłem boldem dokładnie co

nivo-directionNav a {

display:block;

width:32px;

height:34px;

background:url(../images/arrows.png) no-repeat;

text-indent:-9999px;

border:0;

position:absolute;

top:45%;

z-index:99;

cursor:pointer;

}

powodzenia ze stroną.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Do wpisu uzytkownika Innerg. Dobrze, że jesteś zadowolony, tylko chciałbym zapytać co to za frazy, skoro zaproponowali Ci ich kilkanaście, i jako sukces dla Ciebie, to zwiększenie z 20 do 45 wizyt dziennie? Przecież to wychodzi 1-2 wejścia na frazę jeżeli jest ich kilkanaście. Więc wyszukiwań miesięcznych 30-60 w miesiącu na daną frazę. A takie wyszukiwania mają albo bardzo precyzyjne zapytania w google, albo po prostu bardzo mało popularne.

EDIT

Aha i site Twojej strony to 105 000 więc te 45 wejść może być spowodowanych długim ogonem który czasami nie wymaga nawet mocnego pozycjonowania.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

- indeksujesz wyniki wyszukania czego robić nie wolno

ceneo, elektroda,zumi i pierdyliard innych

Wiesz nie od dziś że im wolno a Tobie nie - proste :rolleyes:

Tak czytałem to co tu piszecie i wychodzi na to, że skrypt katalogów stron "Seokatalog" nie jest do końca zoptymalizowany bo indeksuje wyniki wyszukiwań (jeżeli dobrze to rozumiem - to są strony które wyświetlają się po wciśnięciu szukaj). Piszę, bo akurat mam ten skrypt i się zastanawiam czemu Generał tego nie poprawił jeszcze.

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności