Skocz do zawartości

Linkolo.pl - giełda linków w treści ...

Linkolo

Rekomendowane odpowiedzi

Z powyższej dyskusji wyciągnąłem jedną ważną informację dla wszystkich Google indeksuje wyszukiwarkę Linkolo.
Bląd linkolo dodało w robots blokade google zamiast tak jak chyba wspominalem w rozmowie na ich forum zablokować dostęp dla osób nie zarejestrowanych ... Można sobie dawać blokade w robots to nie oznacza ze google napewno tego nie zaindexuje(i nie zachowa informacji dla siebie) wkoncu to maszyna do zbierania danych i chętnie dowie się czego nie chcemy jej pokazac

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bląd linkolo dodało w robots blokade google zamiast tak jak chyba wspominalem w rozmowie na ich forum zablokować dostęp dla osób nie zarejestrowanych ... Można sobie dawać blokade w robots to nie oznacza ze google napewno tego nie zaindexuje(i nie zachowa informacji dla siebie) wkoncu to maszyna do zbierania danych i chętnie dowie się czego nie chcemy jej pokazac

Rzeczywiście trochę daliśmy ciała pozwalając na indeksowanie podstron wyszukiwarki. Od jakiegoś czasu roboty są już poblokowane. A czy Google się do tego stosuje to już inna sprawa. Jeżeli nie, to udostępnienie wyszukiwarki tylko dla osób zarejestrowanych też raczej niewiele zmieni.

Tak czy inaczej od samego początku istnienia Linkolo, wydawcy mają możliwość ukrycia adresów URL swoich witryn, tak żeby nie był one widoczne w wyszukiwarce. I właśnie tę opcję polecam wszystkim tym, którzy obawiają się potencjalnych konsekwencji, w momencie kiedy Google dopatrzy się powiązania ich serwisów z naszym systemem.

@an000

Nie wiadomo kiedy, ale wiadomo, że będzie. Musisz poczekać niestety :/ Oprócz pluginu dla vBulletin robimy instrukcję instalacji dla Quick.CMS oraz niedawno zrobiliśmy dla PicoCMS

@DrNoah

Nie dawało nam to spokoju i postanowliśmy to zmienić. Wyszukiwarka dla niezalogowanych jest dostępna, ale adresy URL są widoczne jedynie dla osób zalogowanych. NOINDEX, NOFOLLOW oczywiście też zostaje.

@mikeusz

Nie, nie sprzedajemy linków na stronach zbanowanych. Źle zrozumiałeś wypowiedź Pyzdery :)

Linkolo.pl - Skuteczne pozycjonowanie

No załatwcie reszte problemów to i może jeszcze kiedyś skorzystam z waszych usług Narazie wydaje 40 zł które mam u was na koncie za sprzedaż linków

Dodatkowa rada : Zmiencie system akceptacji lub odrzucania linków bo jak jeszcze byłem wydawacą to uznałem "BAN" linku który odrzucamy za bezsensowny. Przydała by się dodatkowa opcja bo to że akurat w tym momencie nie chce jakiegoś linku to nie znaczy że w przyszłości go nie wezmę. Sam złapałem się na tym że ustaliłem kiszkowatą cenę a potem miałem wybór albo akceptować przy zaniżonej albo zbanować link na zawsze. Przydały by się opcje w stylu akceptuj odrzuć i banuj bo sam ban może być bardzo dobry ale w specyficznych sytuacjach.

• 2 tygodnie później...

Dodałem parę stron i zero odzewu. Pierwsze wrażenia są takie, że jest taniej i lepiej niż w prolink ale jakoś klientów kupujących linki brak.

Bardzo podoba mi się opcja kupna linków w treści oraz łatwa instalacja na wordpresie.

Poza pomysłem i wykonaniem chyba brakuje odpowiedniego marketingu linkolo.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Plusem linkolo jest indexowanie kazdej strony która odwiedzi google tyle że czasami dość długo się czeka żeby google takową stronkę nawiedziło jednak jak sam sprawdzałem wystarczy sobie napisać prostego crawlera naprzykład w javie który jako swój identyfikator wysyła napisz GOOGLE ^^ i wszystkie strony indexują się już pierwszego dnia ;P

• 4 tygodnie później...

W dniu dzisiejszym nastąpiła dość znacząca zmiana w Linkolo. Chcąc zwiększyć skuteczność pozycjonowania naszym systemem podnosimy poprzeczkę nowo zapisanym serwisom. Od dziś do systemu przyjmujemy tylko serwisy z Google PageRank równym 1 lub więcej. Dodatkowo aby mieć pewność, że serwis nie jest zbanowany przez Google jego site musi wynosić minimum 10.

Prawdopodobnie niedługo zaczniemy powoli usuwać już zapisane strony niespełniające naszych kryteriów. Jednak nie będzie to jednorazowe cięcie, tylko stopniowe zmniejszanie ich liczby. I jeśli już dojdzie do usuwania to na pierwszy ogień pójdą serwisy na których nie ma sprzedanych żadnych linków

Chcemy też przypomnieć się o włączeniu darmowego sprawdzania pozycji w Google dla pozycjonowanych fraz. Wystarczy, że zostanie wykupiony chociaż jeden link do pozycjonowanej frazy, a w Rankerze pojawi się automatycznie jej sprawdzanie. Dzięki temu rozwiązaniu, każdy kto kupuje u nas linki będzie mógł monitorować skuteczność pozycjonowania. Aktualna pozycja frazy jest też widoczna od razu po wejściu w jej ustawienia z poziomu panelu pozycjonera. Wygląda to mniej więcej tak:

ranker_screen.jpg

@DrNoah początkowo nie mieliśmy banowania linków tylko właśnie ich usuwanie. Jednak szybko okazało się, że w 99% przypadków kiedy wydawca usuwa link to po prostu nie chce go więcej widzieć i dlatego wprowadziliśmy banowanie. Jednak na dobrą sprawę powinno być tak jak piszesz, czyli użytkownik powinien mieć możliwość wyboru pomiędzy usunięciem, a zbanowaniem linku.

• 1 miesiąc temu...

Postanowiłem sobie przetestować linkolo. Dopaliłem sobie 2 podstrony, na jedną dałem na okres miesiąca 2000 pkt, na drugą 1000. Efekt? Dzisiaj w nocy porządny filtr na obydwie...pozostała część serwisu bez zmian. Głowna dodatkowo poleciała na kilka fraz, lecz te co ważniejsze na razie pozostały. Wykluczam inne czynniki filtra. Od roku domena jest naturalnie, regularnie linkowana. Co w moim mniemaniu jest naturalne? Udostępniam darmowe szablony do Wordpressa, część osób wykorzystujących pozostawia link do strony na zróżnicowane anchory.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Postanowiłem sobie przetestować linkolo. Dopaliłem sobie 2 podstrony, na jedną dałem na okres miesiąca 2000 pkt, na drugą 1000. Efekt? Dzisiaj w nocy porządny filtr na obydwie...pozostała część serwisu bez zmian. Głowna dodatkowo poleciała na kilka fraz, lecz te co ważniejsze na razie pozostały. Wykluczam inne czynniki filtra. Od roku domena jest naturalnie, regularnie linkowana. Co w moim mniemaniu jest naturalne? Udostępniam darmowe szablony do Wordpressa, część osób wykorzystujących pozostawia link do strony na zróżnicowane anchory.

Czy ktoś to jeszcze zauważył, bo ja tam nie mam żadnych filtrów, a korzystam już od dłuższego czasu z tego systemu. Może za mocno to dopaliłeś od razu na starcie? Poza tym piszesz, że dostałeś też filtr na inne frazy, których nie pozycjonowałeś, a z tego co się orientuję, to się dostaje filtry na konkretne frazy.

Oto nasze sprostowanie:

1. Jedna z tych fraz, które pozycjonowałeś, po prostu wróciła na pozycję, na której była zanim dodałes linki do Linkolo. Poza tym filtra nie dostaje się za cztery linki jeśli oprócz tego miałeś jak twierdzisz wiele linków organicznych.

2. Fraza na którą wyleciałeś zanotowała spadki po czterach dniach. Nie znamy jak do tej pory przypadku tak szybkiego filtra.

3. Sprawdzając Twoją domenę w Majesticseo na poczatku tego roku miałeś przyrosty linków na poziomie 1 tys. backlinków dziennie. W dniu startu pozycjonowania w Linkolo Majesticseo pokazuje już tylko 200 backlinków dzienie. W wyniku braku przyrostu nowych linków po prostu odnotowałeś spadek w SERP-ach.

Podumowując: Wydaje nam się, że najgorsze co mogłeś zrobić to skasować te linki. Odnośnie pierwszej frazy to czasami tak się zdarza, że fraza wraca na poprzednią pozycję by po kilkunastu dniach wrócić na pozycje sprzed spadku i sytuacja się stabilizuje.

Oto nasze sprostowanie:

1. Jedna z tych fraz, które pozycjonowałeś, po prostu wróciła na pozycję, na której była zanim dodałes linki do Linkolo. Poza tym filtra nie dostaje się za cztery linki jeśli oprócz tego miałeś jak twierdzisz wiele linków organicznych.

2. Fraza na którą wyleciałeś zanotowała spadki po czterach dniach. Nie znamy jak do tej pory przypadku tak szybkiego filtra.

3. Sprawdzając Twoją domenę w Majesticseo na poczatku tego roku miałeś przyrosty linków na poziomie 1 tys. backlinków dziennie. W dniu startu pozycjonowania w Linkolo Majesticseo pokazuje już tylko 200 backlinków dzienie. W wyniku braku przyrostu nowych linków po prostu odnotowałeś spadek w SERP-ach.

Podumowując: Wydaje nam się, że najgorsze co mogłeś zrobić to skasować te linki. Odnośnie pierwszej frazy to czasami tak się zdarza, że fraza wraca na poprzednią pozycję by po kilkunastu dniach wrócić na pozycje sprzed spadku i sytuacja się stabilizuje.

Rozumiem, że w Twoim interesie jest obrona w tej sprawie. Jednak wybacz, ale wydaje mi się, że analiza domeny po mojej stronie jest zdecydowanie bardziej szczegółowa niż z Twojego poziomu. Wyleciały mi obydwie podstrony, które dopaliłem zewnętrznie tylko poprzez linkolo na wszystkie frazy (nie tylko te, które była dopalana przez linkolo) Wcześniej zajmowały stabilne pozycje (kolejno 6 i 12), które utrzymywały się z wewnętrznego linkowania ze strony głównej. Strona główna z dnia na dzień ilość linków z zewnątrz ma więcej, co a tym idzie nawet bez dopalenia od Ciebie pozycje podstron powinny powoli wzrastać, ponieważ znajdują się cały czas w głównej nawigacji.

Naturalnym jest, że po dopaleniu z zewnątrz również podstrony powinny wskoczyć...tak było...na chwilę...dzisiaj boom...przepisując całe title nie można stron znaleźć w indeksie.

Majesticseo nie jest za bardzo wiarygodnym softem, którym możesz przeprowadzić dokładną analizę. Opracowałem swój własny system, który pozwala w bardzo dużej większości monitorować aktualne linki przychodzące (te pochodzące z naturalnego procesu) oraz ich przyrost i niestety wyniki w żaden sposób się nie pokrywają z Majesticseo, który być może potrzebuje czasu na aktualizację, nie wiem, nie wnikam w to.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności