Skocz do zawartości

Linkolo.pl - giełda linków w treści ...

Linkolo

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam od kilku miesięcy i jestem dosyć zadowolony.

Przy 10 000 zaindeksowanych podstron poziom sprzedanych linków to 10-15 i tak sie utrzymuje od dłuższego czasu.

Z zakupem nie ma problemów, jednak dużo katalogów stron jest w systemie.

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najlepiej na stronie mieć ustawione możliwość zakupu linków w treści + box.

Jak się ma tylko linki w treści to wiecie jak to jest, ciężko trafić aby się dana fraza trafiła.

No a poza tym przydałyby się chyba lepsze działania marketingowe, a żeby odebrać trochę klientów z Prolinka i SeoPilota :)

No i kilka zmian w samym systemie by też się przydało, zwłaszcza ułatwienia dla osób kupujących linki, bo teraz osobom nie w temacie może być trochę ciężko kampanie uruchomić.

Coś mi się zdaje, że jakiś bełkot mi wyszedł, ale na szybko pisane :)

Jakie działania marketingowe masz na myśli?

Czy rozdawnictwo jest dobrym sposobem? Może powinniśmy poprawić jeszcze PP?

W następnym miesiącu pojawi się kilka ciekawych propozycji zarówno dla obecnych jak i nowych użytkowników a na chwilę obecna zachęcamy do skorzystania z obecnych promocji czyli +10% do każdej wpłaty i -10% marży dla każdego nowo dodanego serwisu.

Oczywiście jesteśmy otwarci na inne propozycje:)

Chodzi Ci o ten widget sprzedawania linków na stronie? Na jakiej zasadzie on działa?

Widget a linki w boxach to dwie różne sprawy. Widget pozwala pokazać odwiedzającym twoją witrynę, że umożliwiasz u siebie sprzedaż linków, natomiast linki w boksach są linkami umieszczonymi poza treścią artykułów (tak jak mają pozostałe giełdy linków). Podstawową formą sprzedaży są u nas linki w treści ale tak jak zauważył @godfather2008 dobra alternatywna dla niektórych są właśnie linki w boksach. Szczególnie dla tych, którzy tej tresci nie mają zbyt wiele lub jest ona mało popularna.

Linkolo.pl - Skuteczne pozycjonowanie

Może powinniśmy poprawić jeszcze PP?

Na pewno przydałoby się więcej bannerów reklamowych, ten który jest dostępny (który mam m.in. w stopce) jest szczerze mówiąc nieciekawy :P Wystarczy spojrzeć na konkurencyjny system SeoPilot, tam bannerów jest sporo do wyboru do koloru. Sam PP nie jest zły, 5% to stawka większa jak w Prolink, a równa jak w SeoPilot, brakuje tylko statystyk dziennych, a nie miesięcznych.

Moim skromnym zdaniem, nowych użytkowników może zniechęcać sposób uruchamiania kampanii jako pozycjoner. Uruchomiłem kampanię dla pewnej frazy, wchodzę w nią, a tam:

Wolne sloty (998) - nie wiadomo co oznacza ta liczba zwłaszcza gdyż zjeżdżając troszkę niżej strony mamy:

Liczba znalezionych domen z poszukiwaną frazą: 33

a w zakładce Ustawienia frazy podaje:

Znaleziono stron: > 100

czyli coś chyba jest tu nie tak :P

Sprawa jest trochę dziwna i przydałoby się uprościć to, a w takiej formie jak jest teraz można zostawić jako zaawansowany tryb. Ja już ogarniam co i jak, gorzej z nowymi userami. Przydałoby się to tak uprościć by tylko w kilku kliknięciach można było zacząć pozycjonować daną stronę/frazę. Duży plus za tryb awansowany gdzie można szukać danej frazy w Meta Tagach!

Apropo, obecnie jest do wyboru:

"-Chcę kupować linki w treści -Chcę kupować linki w boksach"

Proponuję dodać trzecią opcję coś w rodzaju "Kupuj linki w treści i boksach"

Teraz jako wydawca, zacznę przede wszystkim od plusów. Pieniądze wypłacam od was bezproblemowo, wypłatę miałem nawet tego samego dnia którego ją zleciłem.

Instalacja kodów jest prosta, udostępniacie instrukcje dla popularnych skryptów, a przede wszystkim udostępniacie wtyczkę do WP, czego do dnia dzisiejszego nie ma w Prolinku.

Zniechęcać może tylko prowizja przy najtańszych linkach.

Co do działań marketingowych, tutaj specem nie jestem, więc nie pomogę, ale jedno co zauważyłem, kiedyś po mailingu z PiO wzrosła w moim przypadku o jakieś 30% sprzedaż linków i tak się utrzymywała jakiś czas

Do działań marketingowych zaliczyłbym zwyczajnie reklamę. Mało o Was słychać. Gdzie nie wejdę to tylko prolink i seopilot (ach ten remarketing), a o linkolo nic. Może warto trochę się poreklamować na forach "o zarabianiu przez internet", zaprosić blogerów (pozycjonerów oraz internetowych zarobkowiczów) do przetestowania systemu w zamian za coś tam (może nawet i wynagrodzenie, nie ważne). Jakby informacja o Waszym systemie pojawiła się na 30 blogach i 15 forach internetowych to gwarantuję szybki wzrost ilości użytkowników korzystających z systemu.

Za chwilę spróbuję dodać jakiś serwis do waszego systemu. Zobaczę jak to wygląda. Macie teraz dużą szansę na zajęcie wyższej pozycji ponieważ systemy konkurencyjne coś niedomagają.

Jak długo czeka sie na akceptację (realnie)?

Ja na swoim 1 serwisie sprzedaje 25 linków, serwis PR 4 prawie 5k zindeksowanych podstron linkolo. Na słabszych zapleczach dodanych dawno temu po 3,4 linki co dziwne cenę w tych cienkich mam ustaloną na minimalną. Poza drobnymi skokami widzę systematyczny przyrost sprzedaży co w sumie cieszy.

• 2 tygodnie później...

Mi się trafiają dziwni kupujący. Jednego dnia kupują linki, następnego wycofują żeby jeszcze kolejnego dnia kupić je na nowo.

Niestety system nie pozwala na odrzucenie chęci kupna linka, tylko od razu wymusza zbanowanie całej domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności