Skocz do zawartości

PageRank - wartość treści ?

schollu

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest to prawdą. można tez otrzymać wysoki pagerank za linki z SWLi, można też dostać bonusowo pr6 za nic - jedna z moich stron dostała pr6 za 3 linki i taki stan miał miejsce ponad pol roku, obecnie nic sie nie zmieniło poza tym że pr spadł do 3...

nie wyciągajcie zbyt pochopnych wniosków. Poza tym pr to tylko skrawek trawnika.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może to były 3 suuuper linki a po pół roku ich moc już nie wystarczyła :D

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Jak wiadomo, algorytm obliczania PageRank nie jest jawny. Google nie podało wzoru, którym można go sobie wyliczyć. Wszystkie dyskusje na ten temat to tylko spekulacje ale biorąc pod uwagę doświadczenia na swoich stronach i doświadczenia innych osób, które są nie tylko na tym forum można wywnioskować jakie czynniki mogą PageRank poprawić. Co do treści, nie jest tajemnicą, że Google lubi treść, warto zadbać, żeby trochę tej treści było, przecież to nie boli :D

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Wlasnie sprawdziłem i mam kilkanascie prawie identycznych stronek linkowanych skromnie paroma katalogami i preclami i wszystkie mają PR1, jedna tylko ma PR3 a roznica jest taka ze ta PR3 ma link nofollow z pewnej duzej strony gdzie są artykuły encyklopedyczne tworzone przez internautów ale to tez moze byc przypadek

Co robicie z tym page rankiem? Dopisujecie do podsumowań dla klienta i mydlicie oczy jak pozycje są słabe? :D
Ja w zasadzie bardzo rzadko sprawdzam PR, czasem z ciekawości czy jeszcze Google go nie wyłączyło :yahoo:

Edit: sorry, myslalem ze jak napisze post pod postem to się połączą...........

dziękuję za odpowiedzi.

Nie chciałem przyrównywać PR do pozycji strony bo nie o to mi chodzi.

Podsumowując - jednym słowem PR to ściema - mija się z celem, bo właśnie miał oceniać wartość treści.

A google nie może tłumaczyć się tym, że ktoś zamieścił interesującą treść w grafice - bo w większości przypadków nie jest to realne ;/

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

Podsumowując - jednym słowem PR to ściema

I tak i nie. PageRank w swoim założeniu miał właśnie oceniać jakość strony.

looknij art na wiki https://pl.wikipedia.org/wiki/PageRank

PageRank jest rozwinięciem znanej od dawna heurystyki, wedle której jakość tekstu jest proporcjonalna do liczby tekstów na niego się powołujących. Ulepszenie zaproponowane przez autorów Google polegało na ważeniu jakości odnośników wskazujących na rozpatrywany tekst ich własną wartością PageRank. Innymi słowy: jeśli na dany tekst powołuje się artykuł, który sam ma wysoką ocenę, ma to większe znaczenie, niż gdy na ten sam tekst powołuje się mało popularna strona.
Ale moim zdaniem ta era się skończyła takiego PageRanku kiedy do boju wkroczyło miliony pozycjonerów i teraz ma małe znaczenie w SEO.

Przykład ode mnie:

dla nowej, czystej (bez historii) domeny:

- z 10 linków PR=2-3

- naukowa treść

Po 3 miesiącach, na cały rok domena obdarzona PR=5.

Nie jest to próbka statystyczna, ale IMHO może dowodzić, że treść ma znaczenie.

Też zauważyłem podobny objaw, strona wyposażona w sporo wykresów i wzorów, bez mocnych linków, PR3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności