Skocz do zawartości

50 katalogów + panel

kaiba

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ;)

Planuje podobną inicjatywę, jak SEOstuff z wykonaniem 50 katalogów, zresztą na jego skrypcie Catkatalog z panelem centralnym.

Najpierw kilka szczegółów technicznych.

Jako, że posiadam hosting w Linuxpl z 50 ip, więc 1 katalog= 1 ip

Planuje, aby katalogi były na 10 domenach i 4 subdomenach na nich.

Wstępnie chciałbym, aby chociaż główne domeny miały wykonane jakieś szablony.

Co do podlinkowania na początku będzie to Omniadd, potem myślę blasty sb.

Chciałbym Was zapytać, czy bylibyście chętni dodawać wpisy do takich katalogów? Co byście poprawili/zmienili/dodali?

Jakie ceny wpisy proponujecie? Ja myślę coś w stylu 5 zł/strona, bądź 100 zł/rocznie dowolna liczba stron.

Zapraszam do dyskusji.

Gdyby to wszytko było takie opłacalne i cudowne to takich projektów było by bardzo wiele, a nie ma bo wiąże się to z dużą inwestycją nie tylko pieniędzy ale i czasu oraz najcenniejszej chęci:) W dodatku każdy ma swoje wymagania, a wszystkim trudno sprostać.

Na pewno za subdomeny nikt nie zapłaci chyba że będą miały PR20 :D

RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci !

@Mar_Dal niby dlaczego subdomeny odstraszają?

Jeżeli będą "normalne" nazwy subdomen, typu "katalog" "strony" "mojestrony" "twojelinki" i tp. to czemu mają odstraszać?

A jeżeli jeszcze te katalogi na subdomenach będą na różnych IP, dobrze podlinkowane, to takie katalogi też będą dobre.

Popyt zależy od reklamy, od tego jak się zachęca i kogo się zachęca.

a choćby katalog onetu nie jest na subdomenie, czy wiele innych :) ? I to jakoś nie odstrasza

ja byłbym skoro sprzedać kilkanaście kont unlimited, to by była najlepsza opcja, pieniądze przeznaczyłbym na linkowanie i oczywiście utrzymanie katalogów ;)

Odpowiedz wpierw na pytanie czy owy LinuxPl uciągnie je wszystkie, zwłaszcza gdy się nieco rozrosną. Po przeczytaniu wątku opinii jeśli najdą Ciebie wątpliwości myślę że nie będą bezpodstawne.

Poza tym, na tanich seohostingach każdy może linki zakisić.

Warto wziąć pod uwagę szacowania ryzyka, oferowanie dostępu/wymiany bazami WP w OmniAdd.

To też źródło linków, nawet darmowe

ja jako potencjalny klient wolalbym ta sama kwote wydac na 10 dobrze podlinkowanych katalogow kazdy na innej domenie niz na 50 slabo podlinkowanych w 10 domenach

poza tym 10 dobrych wpisow chetnie bym dodatkowo podlinkowal, za to 50 slabych uwazam ze nie warto

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Odpowiedz wpierw na pytanie czy owy LinuxPl uciągnie je wszystkie, zwłaszcza gdy się nieco rozrosną. Po przeczytaniu wątku opinii jeśli najdą Ciebie wątpliwości myślę że nie będą bezpodstawne.

Poza tym, na tanich seohostingach każdy może linki zakisić.

Warto wziąć pod uwagę szacowania ryzyka, oferowanie dostępu/wymiany bazami WP w OmniAdd.

To też źródło linków, nawet darmowe

Uciągnie, wątek z opiniami - to cóż, to sie ma nijak do rzeczywistości, jedynie crony blokują ;)

dziękuję wszystkim za wypowiedź :)

@kaiba zadajesz pytanie swoim potencjalnym klientom a jak ci odpowiadają nie po Twojej myśli to się ciskasz. Pomyśl logicznie po co Ci 50IP skoro to będzie tylko 10 domen myślisz, że google jest niedorozwinięte?

Przywołujesz katalog Onetu, po pierwsze jest tylko na jednej subdomenie za********e wartościowej domeny gdzie inne subdomeny są za********e wartościowymi serwisami tematycznymi a po drugie to Onet :). No bez jaj. Oczywiście postawić sobie możesz nawet po 100 subdomen a na każdej ten sam skrypt z tymi samymi wpisami z panelu ale nie zdziw się jak mało kto Ci za to zapłaci i nie zawracaj ludziom głowy pytaniami, na które masz już odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności