Skocz do zawartości

BlogoCOP

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Nawiązałem do SWLa i kwestii linków wychodzących głównie z uwagi na siłę/spamerskość powstałych blogów, mnie zależy, by gwarantowane żelaznymi zasadami systemu, żadne obce linki na podstronie z naszym artykułem nie były emitowane.

Mniemam, że system powstaje w odpowiedzi na beznadziejność publicznej bazy, skłaniając się ku "jakości" - kładziesz nacisk na TLD domen, IP, podlinkowania, sprawdzanej z automatu unikalności tekstu itp. Stąd brak celowości w dopuszczaniu SWli, wszelkiej maści obcych linków wychodzących rozwadniających moc własnych. To oferuje publiczna baza katalogów, precli i SWLi. Wchodząc na rynek zaoferuj coś alternatywnego, szanse powodzenia wzrosną.

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Było o Syropie, był też Mleczarz. Dla okazwłoka idea systemu wydaje się być płynna, może z wymienionych wyciągnie coś dla siebie

Po ostatnich akcjach Gogla proponuję coś nastawionego na maksymalne przetrwanie. Może lepszy system bazujący na domenach gł. - .pl i subsystem na subdomenach. Może by korzyści z uczestniczenia w systemie narastały z czasem, np. pkt. czy artykuły czy linki za miesiąc stażu w systemie. Im dłużej jesteś tym więcej korzystasz, by nie opłacało się wychodzić.

Wersja płatna może być jako opcja, np. z wyższą funkcjonalnością, jakimś dodatkiem niedostępnym w wersji darmowej albo malejąca wraz z długością stażu w systemie, wówczas dla wszystkich - będzie motywacja /im dłużej jesteś tym mniej płacisz/, a system trwał. Dla młodych jednorazowa płatność roczna może być problemem dlatego kwartalna lub miesięczna.

Zapodaj mapę drogową, co w jakim czasie chciałbyś osiągnąć, jakie funkcjonalności, jak ma wyglądać docelowo.

Już mogę napisać, że na 100% nie będzie żadnego abonamentu, nawet jeśli ktoś bardzo będzie chciał :)

Za dodawanie domen będą dodatnie punkty, tak samo za subdomeny. Ilość będzie zależała od poziomu domeny).

Prawdopodobnie ze stron z wpisami nie będzie można linkować. Dzięki temu właściciel artykułu chętniej taki wpis będzie linkował. Ze strony głównej będzie z 5 linków wychodzących, chociaż to też prawdopodobnie będzie uzależnione od samej domeny i parametrów.

System jest już gotowy.

Nowy regulamin dostępny.

W skrócie:

Miesięczny koszt utrzymania konta: 30 pkt. Punkty pobierane są ostatniego dnia każdego miesiąca.

BLOGI:

Bonus za miesięczne utrzymanie bloga:

- domena .pl: 6 pkt

- domena funkcjonalna i regionalna: 2 pkt

- pozostałe domeny: 3 pkt

- subdomeny: 1 pkt

Dla domen/subdomen, które są w systemie powyżej roku powyższy bonus jest podwajany.

Dodatkowe bonusy za blogi:

- miesięczny bonus za PR - ilość dodatkowych punktów zgodnie z PR (dla PR=1 -> 1 pkt, dla PR=2 -> 2 pkt etc)

- miesięczny bonus za BackLink wg Yahoo (BL):

BL > 10000 -> 7 pkt

5000 < BL < 10000 -> 6 pkt

2000 < BL < 3000 -> 5 pkt

1500 < BL < 2000 -> 4 pkt

1000 < BL < 1500 -> 3 pkt

500 < BL < 1000 -> 2 pkt

100 < BL < 500 -> 1 pkt

Bonus za miesięczne utrzymanie bloga jak i dodatkowe bonusy naliczane są ostatniego dnia każdego miesiąca.

Maksymalnie 5 linków wychodzących ze strony głównej, nie mogą być rotacyjne. Z podstron z wpisami: 0 linków.

Max 1 subdomena w systemie.

ARTYKUŁY:

Artykuły bez synonimów: 1 kopia

Artykuły z synonimami: ilość kopii obliczana (do sprawdzenia w kalkulatorze).

Punktacja:

- dodanie artykułu z synonimami bez linków: 10 pkt

- dodanie artykułu z synonimami z 1 linkiem: -10 pkt

- dodanie artykułu z synonimami z 2 linkami: -30 pkt

- dodanie artykułu bez synonimów i bez linków: 0 pkt

- dodanie artykułu bez synonimów z 1 linkiem: -5 pkt

- dodanie artykułu bez synonimów z 2 linkami: -15 pkt

UWAGA! Ilość kopii przeznaczonych do publikacji można sprawdzić przed dodaniem korzystając z kalkulatora. W ustalaniu ilości kopii brana jest pod uwagę długość tekstu oraz stopień synonimizacji. Im dłuższy tekst i im więcej synonimów, tym więcej kopii dostępnych do publikacji.

Dodatkowa punktacja (pobranie artykułu):

Każde pobranie artykułu bez linków: +1 punkt dla autora, -1 punkt dla pobierającego.

Każde pobranie artykułu z linkiem/linkami: 0 punktów dla autora, +1 pkt dla pobierającego.

ZAKŁADANIE BLOGÓW BĘDZIE MOŻLIWE OD NAJBLIŻSZEGO PONIEDZIAŁKU

SYSTEM OD JUTRA BĘDZIE PRZYJMOWAŁ WPISY.

Jeśli o czym zapomniałem proszę śmiało pisać.

W ustalaniu ilości kopii brana jest pod uwagę długość tekstu oraz stopień synonimizacji
- coś jak w Omniadzie, kapitalnie. Nie proponowałem wcześniej bowiem sądziłem że bym przesadził z listą życzeń

Zasady systemu po zmianach, prezentują się znacznie czytelniej

30 punktów to 3 złote.

Ale punkty nie musisz kupować, myślę że wystarczy dodać 1 artykuł z synonimami i już się nazbiera. Albo zgłosić kilka blogów :D

PR aż tak bardzo nie będziemy promować, myślę że ważniejsze są BL.

Zapraszam przede wszystkim do testowania kalkulatora artykułów - https://blogocop.pl/kalkulator-tekst.php (kodowaniem proszę się nie przejmować, kalkulator żywcem wyciągnięty z systemu w którym kodowanie jest OK :P (normalna wersja dostępna po zalogowaniu).

Do systemu można dodawać artykuły.

Zgłaszanie blogów jest narazie wstrzymane do poniedziałku.

UWAGA!

W związku ze startem systemu jest promocja w punktowaniu artykułów. Promocja zostanie zdjęta przy starcie systemu (udostępnienie dodawania blogów).

Aktualnie nie będą odejmowane punkty, wręcz przeciwnie:

- dodanie artykułu bez linka/linków: +30 punktów

- dodanie artykułu z 1 linkiem: +10 punktów

- dodanie artykułu z 2 linkami: +5 punktów

Zachęcam do dodawania wpisów.

Z panelu blogoCop

Zgłaszanie blogów będzie dostępne od najbliższego poniedziałku. Aktualnie mamy nabór tekstów ;)
- mamy poniedziałek, funkcja nie działa, chciałoby się przetestować

Czy regulamin, opis systemu na str. domowej już został zaktualizowany, dostosowany do zmian jakie wprowadziłeś od czasu debiutu? Kiedyś czytałem, okazało się, że zapisy dotyczyły kwestii już nieistotnych. Masz w nich również literówki, w panelu zaś, podczas nieudanego dodawania arta na 600 znaków wyskakuje monit informujący że minimum znaków 500. Doczytałem już że 900 ale zaktualizuj całość.

Skrypt można wgrywać obok WP, np. blogwordpress.pl/blogocop? Mam małe, zamknięte blogi z własną treścią, szkoda byłoby je wywalać pod BlogoCop gdzie po ewentualnym zakończeniu przygody z systemem (bo: mała popularność; właściciel przestał rozwijać; nieakceptowalne zmiany/zasady regulaminu etc.) pozostaję z niczym, bo system wszystko zabiera i się okaże po roku że startuję na nowo.

Regulamin będzie tylko troszeczkę przebudowany ze względu na linki wychodzące. Myślę, że już jutro wszystko będzie dostosowane.

Komunikat o 500 znakach został po starych zasadach.

Natomiast nie rozumiem co masz na myśli pisząc o instalowaniu obok WP. Jeśli stworzysz subdomenę to nie będzie problemu. Zgłaszanie blogów działąjących na katalogach jest niemożliwe.

No właśnie katalogi miałem na myśli. Dotychczasowe htmelki i wp, które mam na rocie zostawić, a blogocop postawić w katalogu. Wiem, że można uderzyć w subdomeny i zapewne je wykorzystam ale myślałem nad pełniejszym wykorzystaniem domeny gł., bo mało się tam dzieje a wyrzucać dotychczasowe pod blogocopa szkoda

Niestety dzisiaj znów nie zdążę z odblokowaniem możliwości zakładania blogów, system ruszy od jutra.

Ok, wszystko gotowe, już wszystko śmiga.

Można już zakładać blogi, więcej informacji na stronie po zalogowaniu.

Dostępnych jest 17 templatek, w razie zainteresowania systemem będzie na pewno więcej.

Przykładowy blog stworzony za pomocą serwisu: https://ziutek.zgred1.iswift.eu

Wszystko zaktualizowane , cacy.

Zaczynamy :P

1. Na domowej operujesz określeniami punkt dodatni/punkt ujemny & kredyt, zdefiniuj je

2. 200 punktów - 20 zł netto jest równe 20 kredytom, tak? Za nie uzyskuję 20 zespinowanych pseudounikalnych artykułów na min. 900 znaków każdy - trochę drogo. Tutaj rodzi się powiązane pytanie, mianowicie czy jest to jeden art. zespinowany 20x czy tekst wynikowy spinowania 20 odmiennych artykułów

3. Załączone themy różnią się od siebie istotnie, czy są bliźniaczymi przeróbkami

4. Przydałby się screenshot każdej z nich, nie wiadomo jak poszczególna wygląda. Z grubsza przejrzałem i zobaczyłem jedną z jakimś doktorkiem w .jpg do topu, w sam raz na stronę w kategorii medycyna ale inna osoba wgra na bloga Religia i będzie kasował. Jedno poglądowe zdjęcie skórki, wszystkim lżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności