Skocz do zawartości

BlogoCOP

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

ad.1 Będzie zrobione.

ad2. Trochę drogo (celowo), ale zauważ że dostajesz do każdego bloga na początek możliwość ściągnięcia pięciu artykułów (5 kredytów), a później cotygodniowo 1 kredyt. Jeśli chcesz więcej, musisz zapłacić albo po prostu "zdobyć punkty". Kredyt = jednorazowe ściągnięcie artykułu na swój blog.

ad3. Themy mają to samo źródło html, różnią się grafiką i css.

4. Ok, będzie.

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za info, naprawiony podgląd w blogach.

Jeśli chodzi o "Artykuły => Zobacz => Moje teksty" :::: Tutaj po kliknięciu na tytuł ma się wyświetlić raport z linkami, gdzie artykuł jest opublikowany.

1. W kontekście wygasającej funkcjonalności Yahoo, jak będzie weryfikowana sprawa podlinkowania bloga

2. Ciekawie załatwili sprawę w weblinku parametrem jest RefDomain (RD - ilość linków z unikatowych domen) oraz nowy parametr liczba IP z różnych klas adresowych C (IPC), dzięki któremu wybiją się domeny, które mają linkowanie ze zróżnicowanych adresów IP - warte naśladowania, tymczasem olałeś nawet punktację za unikalne IP blogów na którym stoją

3.

Sam system nie jest maksymalnie uczulony na duplikaty, ma pewną tolerancję
- która może się okazać źródłem przekrętów, jeśli dodanie artykułu z synonimami z 2 linkami kosztuje: (minus) -30 pkt, zaś dodanie artykułu bez synonimów z 2 linkami: (minus) -15 pkt to pojedynczo wklejane teksty spinowane policzy mniej. Wystarczy poklikać, z palca powklejać teksty i system oszukać

Piszesz niejednoznacznie przez co ludziom wydaje się bardziej zawiłe niż jest, np.

4. III. Blogi 7.

Nie są przyjmowane blogi postawione na subdomenach 1 domeny.

Maksymalna ilość subdomen jednej domeny w systemie równa się 1

- czyli :)

5. III. Blogi 10.

Comiesięczna punktacja za domenę: domena .pl: 6 pkt (...)
można zrozumieć kosztuje 6 pkt. lub zyskuję 6 pkt. W powiązaniu do kilkukrotnej zmiany zasad działania systemu, w którym z początku za podłączenie bloga się płaciło, nie dziwota jeśli ludzie nadal będą tak rozumieć tym bardziej że nie mają opisane o punktach dodatnich/ujemnych i kredytach.

6. III. Blogi 14. Do systemu podpinane są domeny i subdomeny bez przedrostka www. Dopisz, drobnostka ale potencjalnych pytań mniej.

aha, w demo nie zaciąga zdjęć https://ziutek.zgred1.iswift.eu/Kompeksowe_...i_kurierskie/3/

ad1. Jeśli chodzi o weryfikację podlinkowania: rzeczywiście majesticseo fajna rzecz :) Pomyślę czy brać pod uwagę tylko Referring Domains czy również BL.

ad2. Nad IP pomyślę, tymczasem jest tak, że autor tekstu może określić w wymaganiach, żeby tekst nie był wysyłany na blogi postawione na tym samym IP.

ad3. Faktycznie tu jest luka, idzie do poprawy.

ad4, ad5, ad6 - poprawione :P

Doładowałem Ci konto punktami - dziękuję za aktywność :)

to w takim razie dobrze, tak się pytam bo się zarejestrowałem i w standardzie bloga zakładka z reklama i cenie 100 zl:P

następnym razem przejrzę dokładnie regulamin.

Teraz czekamy na zdobycie popularności bo artykułów dużo tylko ich umieszczać nie ma gdzie;]

minusem przed zakładaniem bloga i jego pozycjonowaniem może być to, ze w razie upadku programu wszystko nam przepada.

W razie upadku programu będzie wydana wersja, która pozwoli zachować treści na blogach z możliwością dodawania nowych wpisów przez panel - więc nie ma się czym martwić :)

/Dzięki za pkt./ Dodaj owe zapewnienie w regulaminie.

1. Zajawki na stronach tagów powinne być spinowane tak jak obecnie ma to zrobione OmniPress, przerobiłem sobie kiedyś identycznie WP - widzę tylko zalety

2. Skrypt na stronie gł. bloga usuwa linki z treści zajawki, jednak na stronie tagów już nie

Ogólnie mówiąc idzie w dobrą stronę. Wielu bugów znanych z innych starupów z okresu niemowlęcego prezentowanych na PIO udało się Tobie uniknąć. Beta za nami, właściwie można by wejść w fazę produkcyjną zastanawia mnie umiarkowane zainteresowanie forumowiczów.

Dając od siebie tylko domeny łatwo o niego wybudować sobie zaplecze - rośnie samo, content sam przybywa z mniejszym prawdopodobieństwem spamu. Niewiele kosztuje - podłączając po subdomence każdej z naszych domen, które zwykle i tak się kiszą, mają teraz szanse na nią zapracować.

System ma szanse być remedium na dającą słabe linki podłą publiczną bazę. Tylko czy się przyjmie...

Myślę, że mała popularność jest związana z małą ilością tekstów. Trzeba przyciągnąć autorów - jakieś promocje dla nich powinny pomóc. Sam też staram się wpompować możliwie najwięcej tekstów - z czasem powinno być lepiej.

O co chodzi z zajawkami w tagach? - jedynie długość się różni...

Brak punktów nie równa się brakowi kredytów (i odwrotnie). Możesz mieć milion punktów, ale to kredyt pozwala Ci na pobranie artykułu.

Punkty służą do:

- miesięcznej opłaty (30pkt)

- możliwość wykupienia kredytu (10pkt)

- możliwość przelewów

- płacenie za artykuły bez linków

Kredyty służą do pobierania artykułów, kredyty przypisywane są osobno do każdego bloga. Na start dostajesz 5 kredytów (dla każdego bloga) i każdego tygodnia +1 kredyt dla każdego bloga.

To mi wyszło, że napisałem unikalny tekst bez linków, za to dostałem 10 punktów za co mogę sobie kupić kredyt i dostać artykuł z linkiem;] mało opłacalne, bo za napisanie unikata bez linków mogę wstawić na własnym blogu link do kogoś:)

Powinny być koszty za artykuły bez linków natomiast płacić za artykuły z linkiem? odwrotnie jak w preclach;]

Źle to rozumuiesz :)

Po pierwsze: dodajesz unikalny tekst bez linków: dostajesz 10 punktów + w przyszłości xx punktów za to, że inni go będą pobierali. Można wyjść na średnio synonimizowanym artykule około 60 punktów. Czyli za jeden taki art możesz pobrać 6.

Po drugie (to w sumie najważniejsze): w zamyśle systemu było to, aby ograniczyć maksymalną ilość pobrań. Czyli jeśli ne wystarczy Ci na start 5 artykułów + 1 tygodniowo, to musisz dopłacić (5 kredytów przyznawanych na start + 1 kredyt tygodniowo). Ale uważam, że aktualizacja 1 arty tygodniowo dla seo to full wypas.

Po trzecie: możesz równie dobrze pobrać artykuł bez linków.

Widzę, że jest zamieszanie związane z kredytami i punktami. Za pobrany artykuł bez względu czy ma link musisz mieć kredyt. Jednocześnie jeśli pobierzesz artykuł z linkiem - otrzymasz punkt. Jeśli pobierzesz artykuł bez linka - zapłacisz punkt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności