Skocz do zawartości

Zaplecze

Neru

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już tłumaczyłam :D

linki bezpośrednio do Twojej głównej strony, w postaci tekstowej. Link do strony pozycjonowanej z anchorem (frazą), na którą chcesz ją wypozycjonować.

Domeny kupuj, ale nie w home czy w nazwa, bo tam jest za drogo. Sprawdź np. masternet.pl

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zaplecza mogą być różnego poziomu i nie wszystkie linkują do strony pozycjonowanej ale upraszczając zaplecze pierwszego stopnia (bezpośrednio pozycjonujące) ma bezpośrednio linkować do strony pozycjonowanej a najlepszy jest link ze słowem pozycjonowanym jako tak zwany anchortext.

Poczytaj to forum przez pół roku a potem bierz się za budowanie zaplecza. Z całym szacunkiem, ale jak nie możesz ogarnąć jednej prostej rzeczy i chcesz kupować domeny na home.pl, to sukcesów póki co nie wróżę.

A teraz do rzeczy. Załóżmy, że chcesz pozycjonować stronę Platnosci24.com na frazę "płatności online". Budujesz zaplecze wg. schematu:

1) Stawiasz bloga na wordpressie na domenie np. .net zarejestrowanej w OVH.pl (bo tanio) i hostingu w iswift (bo tani)

2) Dodajesz na stronie głównej magiczną formułkę: Płatności online

3) Zaczynasz dodawać do bloga po 2-3 artykuły tygodniowo, każdy o tematyce płatności internetowych, systemów płatności, itd.

4) W treści artykułów dodajesz linki do podstron pozycjonowanej strony: systemy płatności - po 1-2 linki w artykule

5) W międzyczasie linkujesz tego bloga z katalogów, precli, forów i w każdy inny możliwy sposób

I po kilku miesiącach, gdy na blogu masz kilkadziesiąt artykułów a do bloga prowadzi kilkaset linków masz porządną stronę zapleczową.

Kwestia druga - nikt Ci tu swojego zaplecza nie pokaże, bo linkowanie z zaplecza, tak jak każde inne linkowanie, to manipulacja wynikami, co jest niezgodne z wytycznymi Google. Krótko mówiąc, jak Google zauważy, że zaplecze to zaplecze to może je zbanować.

Na stronie zaplecza wstawiasz link który kieruje do strony pozycjonowanej.

Dział dla początkujących poczytaj.

3 godziny już czytam :)) i niestety mało co kumam ;)

Nie 3 godziny, a kilkadziesiąt wątków po których rozrzucona jest wiedza, czeka przed Tobą do przetrawienia. Zaplecze na aktualny stan wiedzy jaką posiadasz/nie posiadasz jest absolutnie nie dla Ciebie. Możesz sobie co najwyżej trochę polinkować w preclach

Zainteresuj się płatnym kursem e-mail seo @gdaq-a. Podstawowa wiedza w pigułce

Poczytaj to forum przez pół roku a potem bierz się za budowanie zaplecza. Z całym szacunkiem, ale jak nie możesz ogarnąć jednej prostej rzeczy i chcesz kupować domeny na home.pl, to sukcesów póki co nie wróżę.

A teraz do rzeczy. Załóżmy, że chcesz pozycjonować stronę Platnosci24.com na frazę "płatności online". Budujesz zaplecze wg. schematu:

1) Stawiasz bloga na wordpressie na domenie np. .net zarejestrowanej w OVH.pl (bo tanio) i hostingu w iswift (bo tani)

2) Dodajesz na stronie głównej magiczną formułkę: Płatności online

3) Zaczynasz dodawać do bloga po 2-3 artykuły tygodniowo, każdy o tematyce płatności internetowych, systemów płatności, itd.

4) W treści artykułów dodajesz linki do podstron pozycjonowanej strony: systemy płatności - po 1-2 linki w artykule

5) W międzyczasie linkujesz tego bloga z katalogów, precli, forów i w każdy inny możliwy sposób

I po kilku miesiącach, gdy na blogu masz kilkadziesiąt artykułów a do bloga prowadzi kilkaset linków masz porządną stronę zapleczową.

Kwestia druga - nikt Ci tu swojego zaplecza nie pokaże, bo linkowanie z zaplecza, tak jak każde inne linkowanie, to manipulacja wynikami, co jest niezgodne z wytycznymi Google. Krótko mówiąc, jak Google zauważy, że zaplecze to zaplecze to może je zbanować.

Takiej odpowiedzi potrzebowałem :)) dziękuję bardzo :]] co do czytania to jest nieuniknione, czytać trzeba ;)

Problem rozwiązany

Jeśli lubisz zabawne filmiki to warto poszukać

Linkowanie bloga (czy czegokolwiek innego) z katalogów to dodawanie go do katalogów. Dobre katalogi oprócz linka zapewnią czasem wejścia internautów, te trochę gorsze tylko link.

Jak katalogujesz bloga, to linkuj również i stronę pozycjonowaną.

Zapamiętaj ten adres: https://www.katalogiseo.info/ tam masz mnóstwo przeróżnych katalogów.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Dla pozycjonowania jednej strony, nie zawsze opłaca się tworzyć własne profesjonalne zaplecze, (koszt przedłużenia domen, serwerów, tworzenia stron, tekstów, linkowania). Na początek lepiej zacząć od katalogowania, precli itd, później można założyć kilka, kilkanaście bezpłatnych blogów na bloggerze, blox-ie, wordpress-ie, czy innej platformie blogowej.

Jak się wdrożysz to możesz zacząć opierać pozycjonowanie o własne zaplecze.

Witam,

Posiadam pewien portal i od dłuższego czasu pozycjonowałem go poprzez dodawanie do katalogów, czasami do precli.

Były to katalogi w połowie płatne, a w połowie darmowe.

Teraz zainteresowałem się własnym zapleczem i chciałem zapytać jak to wygląda. To znaczy męczy mnie jedna kwestia - czy jeżeli sam sobie założę kilka kont na darmowych blogach typu blogspot itp. a następnie na tym zbuduje wheel link to jak na tym wyjdę ? To znaczy, czy skuteczność będzie dobra czy może Google potraktuje to tak jakbym zrobił to z jednego IP i nic mi takie strony nie dadzą ?

P.s. Jak wygląda jakość usługi budowy zaplecza na Allegro ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności