Skocz do zawartości

[IPB] ustawienia cpu ?

witkat

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku ! :jezyk1:

Wczoraj dostałem maila od właściciela serwera dedykowanego, na którym mam serwis na IPB 2.1.3

sluchaj jest maly problem,

otoz twoje forum zjadu 20% uzycia calej mocy obliczeniowej serwera co jest sprzeczne z swiadczeniem uslug,

[...]

nie wiem na jakim silniku jedzie to forum ale jesli phpbb lub IPB to da się to zoptymalizowac i trzeba to zrobic, bo bedzie krucho, admini sa nieugiecii

jeseli jest to IPB to w panelu admina sa ustawienia do cpu i trzeba je zoptymalizowac

i właśnie mam pytanie - gdzie w ACP moge cokolwiek ustawić, co spowoduje mniejsze obciążenia CPU serwerka ? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia a nie znalazłem nic konkretnego w dokumentacji z IPS'u ?

Może ktoś wie co, gdzie i jak ustawic aby moje forum generowało mniejsze obciążenia ?

Mam nadzieję, że mistrzowie wócili juz do sił po sylwku :pisze: i ktos mi pomoże ?

Dzięki :D

1. zabawny mail od "admina" :D

2. musiałes niesamowicie słabo szukać, ale tak bardzo bardzo niesamowicie słabo. chyba nie dłużej niż 5 sekund?

opcje (tools&settings) -> CPU Saving & Optimization (15 settings)

This section allows certain features to be limited or removed to get more performance out of your board.

2 kliki...

3. support IPB jest bardzo pomocny. fajne chłopaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności