Skocz do zawartości

Pozycjonowanie dużych serwisów z wieloma kategoriami i lokalizacjami

Zbyszek543

Rekomendowane odpowiedzi

@ Neru:

Hmm, nadal nie mam żadnego sensownego rozwiązania dla mojego problemu, jak pozycjonować kategorie dla danych miejscowości i jak poradzić sobie z google places.

dzięki bardzo!

kategorie dla danych miejscowości wyjdą na dobrym linkowaniu wewnetrznym , wzmocnionym okruszkami i spreparowanymi mapami witryny,

zrób osobne mapy dla każdej z kategorii. Google places raczej nie do dobrego przeskoczenia , no chyba że większa kasa na "biura wirtualne" :) - mapki google od nowego roku dla większych serwisów podobno będą odpłatne ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Moim zdaniem bez zaplecza się da takie coś osiągnąć, ale nie dla wszystkich wyników i nie dla wygórowanych pozycji (tzn wszystkie kategorie top3).

W tej kwestii warto zainteresować się mieszarkami i umiejętnie stworzyć odpowiednie teksty oraz opisy stron.

Trochę pracy i efekty będą widoczne, a jeśli optymalizacja jest na dobrym poziomie to już połowa sukcesu.

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

• 2 tygodnie później...
zrób osobne mapy dla każdej z kategorii...

Jak robi się osobne mapy dla kategorii? W sensie pod jakimi nazwami się je wrzuca na ftp i do robots.txt - sitemap1.xml, sitemap2.xml czy nazwakategorii1.xml, nazwakategorii2.xml itp itd

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

mapy html'owskie a nie dla robota - raz, że poprawiasz szybkość inteksacji a dwa , że masz dodatkowe linki pozycjonujące (wewnętrzne)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jeżeli masz duzy serwis to robisz jedną mapę główną wyświetlaną na wszystkich podstronach i link do niej w stopce, dodatkowo robisz mapki do kategorii/subkategorii (sięgające głębiej do wewnątrz) i link dajesz w górze serwisu adekwatną mapkę kategorii A wyświetlasz na wszystkich subkategoriach podstronach tylko kategorii A ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności