Skocz do zawartości

Pomysł na unikalność katalogów

Robbieriviera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio wpada mi coraz więcej pomysłów do głowy i teraz, ponieważ zbliża się czas moderacji moich katalogów, chciałbym się z wami podzielić pomysłem na soft, który z pewnością ułatwiłby życie moderatorom.

Zasada byłaby prosta: ładuję do niego bazę w wpisami z katalogu, a program sprawdza, czy dany wpis istnieje w indexie, po czym dostawałbym info w raporcie, w jakim % opis jest unikalny, jeżeli program da info znaleziono XX duplikatów, wpis oznaczony byłby ze znaczkiem --. Następnie wpisy ze znaczkiem -- automatycznie wylatywałyby z katalogu. Zaletą takiego softu byłby fakt, że można byłoby sprawdzać wszystkie wpisy w katalogach co miesiąc i w ten sposób zachowac jego unikalność, wzrosłyby ceny za copywriting, bo każdemu zależałoby na wpisach, co byłoby z korzyścią dla wszystkich - zarówno dla właścicieli seoków, copywriterów. Myślę, że ad szybkości mogłoby być to porównywalne z dodawarką yokoeke, bo skoro można dodać szybko wpis, tak samo można go sprawdzić i usunąć. Kto zrobi taki soft i do tego panel centralny do obsługi co najmniej 20 seoków, to oprócz zakupu wyślę flaszkę Jacka Danielsa w podziękowaniu:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ten kto "zapożycza" cudzy opis to chyba postepuje bardzo niemoralnie, prawda? To to mamy kolejny plus, czyli wyłapywanie kolesi "zapożyczających opisy"...mała modyfikacja, soft mógłby automatycznie wysyłać info do osoby, która dodała wpis jakiś czas temu, o powieleniu jego opisu, ja tam widze same plusy...im bardziej unikalne wpisy, tym dłużej w indeksie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

edycja zrobiona:) wkażdym razie fajnie byłoby wyłapywac osoby kopiujące opisy

Dokładnie, wczoraj był topik w którym gościowi poleciała strona, bo jakaś menta skopiowała jego wpisy w katalogach. Takie poinformowanie użytkowników Twój wpis jest powielony.

gdyby dodatkowo sprawdzał czy te nieunikalne opisy są niezaindeksowane
Jak można sprawdzić coś co nie jest zaindeksowane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności