Skocz do zawartości

Europejska Lewica będzie rozbijać marsz?

doler

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe spostrzeżenie via Bosak @ Facebook

Bez wątpienia wczoraj na Pl. Konstytucji oprócz uczestników Marszu pojawiła się grupa chuliganów całkowicie lekceważących polecania organizatorów i nieprofesjonalna, nadużywająca przemocy prewencja. Ale czy był ktoś jeszcze i czy zamieszki wybuchły zupełnie spontanicznie? Porównajcie: https://tnij.org/n6zi (video, kadr 0:35) oraz https://www.youtube.com/watch?v​=Kz-o26ZiE4w (kadr 2:14). Lewaccy prowokatorzy czy tajniacy? Jakieś typy? Ilu jeszcze takich było w tłumie i jaką odegrali rolę?

----------

Dla tych, którym się nie chce oglądać dokładnie porównanie.

3ESCF.jpg

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że po tej rozróbie miasto powinno rozwiązać umowę z Krytyką Polityczną i zamknąć knajpę Nowy Wspaniały Świat. Także rząd powinien wycofać się z dotowania KP. Sprowadzanie bandytów z obcych państw by napadali na przechodniów to przegięcie.

PS. coś mi się wydaje, że na Euro2012 będą takie rozróby jakich Europa nie widziała od lat

Myślę, że po tej rozróbie miasto powinno rozwiązać umowę z Krytyką Polityczną i zamknąć knajpę Nowy Wspaniały Świat. Także rząd powinien wycofać się z dotowania KP. Sprowadzanie bandytów z obcych państw by napadali na przechodniów to przegięcie.

PS. coś mi się wydaje, że na Euro2012 będą takie rozróby jakich Europa nie widziała od lat

To będzie dopiero co oglądać! :)

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

Obejrzałem dziś te nagrania z kamer (bez komentarzy dziennikarzy) i nie mam bladego pojęcia dlaczego policja tak opieszale reagowała i nie pacyfikowała zadymiarzy. Wielu z nich to przypadkowi chuligani, niektórzy w barwach legii. Po obejrzeniu tego wszystkiego sądzę, że policjant w stroju cywilnym, który sprał jednego z zadymiarzy (głośna sprawa w mediach) powinien dostać odznaczenie i prowadzić jakieś wewnętrzne szkolenia w policji.

[...]Po obejrzeniu tego wszystkiego sądzę, że policjant w stroju cywilnym, który sprał jednego z zadymiarzy (głośna sprawa w mediach) powinien dostać odznaczenie i prowadzić jakieś wewnętrzne szkolenia w policji.

Ofiara z tego filmu, czyli facet który został potraktowany gazem i skopany przez policjanta w cywilu, został skazany w trybie przyśpieszonym. Policjant, który kopał go bestialsko po twarzy został uniewinniony, pewnie będzie się domagał odszkodowania za nadwyrężenie stopy. Szkolenia z kopania polskich obywateli już prowadzi, na odznaczenia przyjdzie czas.

Schodź, Lesiu, z chodnika na jezdnię jak idzie władza i czapkuj, bo się któryś wk***i i kopnie w ryja.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Od niesłusznego krytykowania policji na co dzień jestem daleki, bo znam realia tej pracy bardzo dobrze a i samą pracę zdążyłem 'liznąć', jednak za to co zrobił ten policjant, powinien zostać wydalony ze służby w ramach postępowania dyscyplinarnego oraz skazany w ramach postępowania karnego, bo mu się chyba w głowie po**********o od adrenaliny a takich ludzi w policji nie trzeba.

Mogę wam zaręczyć, że na żadnym kursie ani szkoleniu dla 'frontowców' nikt nie wpaja policjantom, że mają kogokolwiek 'pacyfikować', bo takie działania, z racji swego masowego charakteru, prowadzą wyłącznie do eskalacji konfliktu. Co więcej, w garnizonie warszawskim szczególny nacisk kładzie się na opanowanie i trzymanie emocji na wodzy w sytuacjach stresowych, właśnie ze względu na to, że policji często w kryzysowych sytuacjach przychodzi działać pod czujnym okiem kamer i opinii publicznej.

Jak w każdej profesji i w policji zdarzają się debile a ten policjant jest tego idealnym przykładem. Współczuję komendzie stołecznej i jej rzecznikom, że muszą się tłumaczyć przed dziesiątkami kamer z wybryku jednego pajaca, któremu się nagle włączyło 'rambo' i mam nadzieję, że jeśli nie sąd, to przełożeni sowicie go za to wynagrodzą i już do emerytury będzie wciskał przycisk szlabanu przy wjeździe do jednostki - widziałem kiedyś takiego jednego w krakowskiej komendzie wojewódzkiej :)

jaki kraj takie sądy :/

Jestem w szoku, że bydlak nie został posadzony do pierdla tylko niewinny człowiek. Miejmy nadzieję, ze ta babka co go broni da radę zmienić wyrok. Ja bym go złamasa w cywilnym nękał dodatkowo.

Z drugiej strony uważam, że napaść na policjanta (zadymiarze z placu Konstytucji) powinna skutkować pierwszą salwą w górę i następną w nogi. Od razu z ostrej bez pieprzenia się w ceregiele. Niestety w kraju gdzie służby wiedzą, że z sąsiedniego państwa jadą zadymiarze i nic nie robią byłoby to niebezpieczne. Tego chłopaka z filmu pewnie by odstrzelili od razu :/

W ogóle co to za policja w kamizelkach? Na takie akcje tylko w pełnym umundurowaniu.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

[...]Z drugiej strony uważam, że napaść na policjanta (zadymiarze z placu Konstytucji) powinna skutkować pierwszą salwą w górę i następną w nogi. Od razu z ostrej bez pieprzenia się w ceregiele.[...]

Oby nie tak jak tutaj, ale wszystko idzie w tym kierunku, słuszną linię ma nasza partia :)

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

@zeki

Ci panowie w kamizelkach nałożonych na cywilne ubranie to osoby z wydziału kryminalnego.

Pocieszające z tego wszystkiego jest tylko to, że jak w kraju będzie naprawdę źle to policja nie będzie wielkim zagrożeniem dla protestujących.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Oby nie tak jak tutaj, ale wszystko idzie w tym kierunku, słuszną linię ma nasza partia :)

w sumie to się gnojowi należało... Tym bardziej, że chyba z ostrej nie dostał.

Ci panowie w kamizelkach nałożonych na cywilne ubranie to osoby z wydziału kryminalnego.

to mundurów nie ma dla nich?

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności