Skocz do zawartości

[startup] GoogleChecker.pl

Eurohost

Rekomendowane odpowiedzi

Opcja 'Własny Serwer" w GoogleCheckerze nie jest wersją serwerową systemu, tylko wersją z własnym proxy. Zgadzam się, że nazwa jest myląca i powinna być poprawiona. Ale nie zmienia to faktu, że to różne systemy i różne cele, jak napisałeś. Dlatego nie można tego porównać.

Więc według Ciebie w ogóle nie powinno być Web-Tools w porównaniu? Wtedy by były narzekania, że nie ma Web-Tools...

A w ogóle to bardzo mało merytorycznych uwag co do działania systemu w tym temacie, tylko sama krytyka, nie zawsze konstruktywna. Ale na tym forum to standard ostatnimi czasy ;-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak zapowiadaliśmy, wprowadziliśmy nowe funkcjonalności.

1.Dla agencji i pozycjonerów, posiadających znaczną ilość domen i słów kluczowych, wprowadziliśmy mechanizmy masowego dodawania domen i fraz.

2.Dla tych, którzy rozliczają się z swoimi klientami wg. średniej miesięcznej, na stronie z wykresami i w raportach umieściliśmy średnią pozycję, jaką uzyskało słowo w danym miesiącu.

3.Na stronie z opłatami, możliwy jest podgląd nie tylko ile zarobiła dana domena, ale także jaki zysk przyniosło konkretne słowo kluczowe!

4.Na prośbę użytkowników dodaliśmy nowe wersje językowe wyszukiwarki, między innymi Google.fr. Jeżeli potrzebujecie jakiejś wersji językowej Google, piszcie do nas!

Ciągle pracujemy nad systemem który jest w fazie testów! Niedługo poinformujemy o nowych funkcjonalnościach!

12011015331154.png12080712045138.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Jest błąd w rejestracji, chciałem to sprawdzić i założyć najpierw konto darmowe. Podaję adres mailowy w gmailu i wyskakuje mi "wpisz poprawny adres e-mail"

Przy zakladaniu konta dla agencji to samo

Po drugie to mi sie nie podoba, ze aby skorzystac z platnego sprawdzania wyników trzeba zakladac konto dla agencji, jestem osoba prywatna nie chce zadnych faktur ani podawania danych jak imie i nazwisko czy nip. Pomyslcie zeby cos z tym zrobic bo chetnie bym sprawdzil wasz system

Jest błąd w rejestracji, chciałem to sprawdzić i założyć najpierw konto darmowe. Podaję adres mailowy w gmailu i wyskakuje mi "wpisz poprawny adres e-mail"

Przy zakladaniu konta dla agencji to samo

Po drugie to mi sie nie podoba, ze aby skorzystac z platnego sprawdzania wyników trzeba zakladac konto dla agencji, jestem osoba prywatna nie chce zadnych faktur ani podawania danych jak imie i nazwisko czy nip. Pomyslcie zeby cos z tym zrobic bo chetnie bym sprawdzil wasz system

Jeżeli nadal występuje problem z rejestracją, wyślij nam swojego maila na priv, albo najlepiej na info@serpmonster.pl, cały czas mamy nowe rejestracje, sprawdzaliśmy, można się zarejestrować, opisz nam swój problem a na pewno coś poradzimy!

Na obecną chwilę do konta faktycznie trzeba podać dane, jeżeli będzie jednak więcej takich osób jak Ty zainteresowanych systemem, pomyślimy nad zmianami! Dzięki za uwagę!

Jak można przenieść monitorującą domenę pod inne subkonto ?

Na razie nie ma takiej opcji w panelu, napisz do nas jaką domenę i pod jakie subkonto chcesz przenieść a nasi programiści zrobią to od ręki!

• 3 tygodnie później...

W związku z ciągłymi zmianami wyświetlania wyników wyszukiwania przez Google, a także na prośby naszych użytkowników wprowadziliśmy dodatkową opcję przy ustawieniach domeny. Ponieważ obecnie ciężko odróżnić czy prezentowane w wynikach mapy są wynikami hybrydowymi czy też zwykłymi mapami, dodaliśmy opcję "Zliczaj mapy". Przy zaznaczonej opcji "Zliczaj mapy" wyniki będą zliczane tak jak dotychczas czyli wyniki organiczne + wyniki zintegrowane z mapą. Przy odznaczonej opcji "Zliczaj mapy" wyniki hybrydowe zostaną pominięte w zliczaniu.

Domyślnie opcja „Zliczaj mapy” jest włączona.

Od niedawna dostępna jest także opcja "Sprawdzaj pozycje dla tej domeny". Po odznaczeniu tej opcji pozycje dla danej domeny nie są dalej sprawdzane, dostępne są nadal dane historyczne. W każdej chwili można na nowo uruchomić sprawdzanie domeny.

• 3 tygodnie później...

W obecnej wersji systemu trzeba podać swoje dane i NIP ( mogą to być dane osoby prywatnej), dane te potrzebne są jedynie do rejestracji, nie są w żaden sposób przez nas wykorzystywane. Planujemy jednak w przyszłości wprowadzić możliwość rejestracji w koncie płatnym, bez podawania danych osobowych,

Jak tylko zmiany te zostaną wprowadzone, poinformujemy o tym w tym temacie.

Dzięki za odpowiedź.

Serwis całkiem przyjemny. Testuję trzeci dzień wersję płatną. Wcześniej w tym wątku przewijał się temat sprawdzania linków w MajesticSEO - czy robicie coś w tym temacie, na kiedy można się spodziewać wdrożenia?

Druga rzecz to sugestia - było by super, gdyby dało się bardziej wyeksponować zestawienie fraza-podstrona. Przy śledzeniu pozycji dla serwisu pozycjonowanego na podstrony, takie coś byłoby przydatne. W WebCEO jest ładnie taki widok zrobiony, jakby co wkleję screena.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Dzięki za uwagi!

Co do MajesticSEO - owszem planowaliśmy wdrożenie tej opcji jednak przy tak niskich kosztach sprawdzania jakie oferuje nasz system, nie opłaca się nam dorzucać tej opcji za free.

Pytanie czy użytkownicy, i jak wielu z nich byli by gotowi zapłacić dodatkowo codziennie za sprawdzenie ilości BackLink w MajesticSEO. Tutaj również, nasze pytanie ile byłbyś gotowy zapłacić miesięcznie za sprawdzanie BL dla każdej z domen.

Napisz proszę, albo wrzuć screena jak miało by wyglądać wyeksponowanie zestawienia fraza-podstrona! Jesteśmy otwarci na propozycję, obecnie to jaka podstrona pojawia się w wynikach wyszukiwania, pojawia się po najechaniu na wykres z pozycjami.

Tutaj również, nasze pytanie ile byłbyś gotowy zapłacić miesięcznie za sprawdzanie BL dla każdej z domen.

"ile byłbyś gotowy zapłacić" - to źle postawione pytanie, wiadomo, że każdy odpowie "jak najmniej" :) Czy liczbę linków trzeba sprawdzać codziennie? To się nie zmienia tak szybko, wystarczy raz w tygodniu. To już Wy musicie wiedzieć, ile to powinno kosztować :) Ja jestem za!

Napisz proszę, albo wrzuć screena jak miało by wyglądać wyeksponowanie zestawienia fraza-podstrona!

Poszło na priv.

Jeszcze jedna rzecz - gdy edytuję ustawienia domeny i próbuję włączyć sprawdzanie "site" - system nie chce tego zapamiętać i ciągle mam nieaktywny monitoring site.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Sprawdzać liczby linków nie trzeba codziennie, ale ponieważ w MajesticSEO płaci się za dostęp do API (dość drogiego zresztą) koszta są dla nas wtedy identyczne jak przy sprawdzaniu tygodniowym, więc równie dobrze można udostępnić sprawdzanie codzienne w tej samej kwocie.

Kwestia ta jest u nas cały czas otwarta, jako substytut zastanawiamy się także nad pozyskiwaniem BL od ahrefs, ale tam ich indeks jest jeszcze bardzo mały w porównaniu do faktycznych danych.

Po dołączeniu sprawdzania SITE, zatwierdź przyciskiem "Zmień", obok nazwy domeny i powinno być OK

Edit:

Po ponownych konsultacjach z naszym zespołem, postaramy się do końca przyszłego tygodnia dać jakąś odpowiedź w sprawie Majestic, czy wdrażamy czy nie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności