Skocz do zawartości

jeden link na stronę?

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam speców

mam takie pytanko do znających temat.

- jeśli na jakiejś stronce uda mi się dodać link z komentarzem do jakiegoś tematu, to czy po jakimś czasie jest sens dodawać ten sam link z jakimś oczywiście nowym komentarzem do nowego tematu?

bo gdzieś przeczytałem że robot w takim układzie gdzie jest więcej takich samych linków, zauważa i powiedzmy zalicza tylko jeden link.

- może przy okazji jeszcze jedno pytanko. jeśli nie kumam bazy i nie potrafię dodawać linków z tymi anchorami i wstawiam tylko same linki, a mam kilkanaście słów kluczowych to na jakie słowo się to pozycjonuje.

a nie dodaję tych anchorów bo jak to wygląda. jakiś rozsądny wpis a po spodem <a href="htp://mojastrona">motoryzacja</a>

w takim układzie to okropnie wygląda. normalnie jak jakiś spam.

z góry dzięki za odpowiedzi, podpowiedzi

To jak wygląda to zależy od Ciebie. Jak dodajesz same linki to faktycznie średnio, ale już moim hooby jest <a href="mojastrona">motoryzacja</a>. Znacznie lepiej i link nie wygląda tak bardzo sztucznie.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

- jeśli na jakiejś stronce uda mi się dodać link z komentarzem do jakiegoś tematu, to czy po jakimś czasie jest sens dodawać ten sam link z jakimś oczywiście nowym komentarzem do nowego tematu?

bo gdzieś przeczytałem że robot w takim układzie gdzie jest więcej takich samych linków, zauważa i powiedzmy zalicza tylko jeden link.

chodzi Ci o zasadę first link count i działa ona w obrębie podstrony. Nowy temat to nowa podstrona - także jakiś sens to na pewno ma dodanie linka z innym anchorem. Jako przykład mogą posłużyć stopki na digitalpoint, gdzie archiwalne stopki zostają i jak zmieniasz linka to tylko w nowych postach zmienia się stopka. No i jest to dość dobre choć ma też swoje minusy.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

kurde wykończą mnie te anchory. czy ktoś wyłoży mi to łopatologiocznie, czy muszę iść do kogoś i zapłacić żeby ręcznie mi pokazał jak to się robi.

powiedzmy że piszę tak

byłem w krakowie rok temu. tam zwidziłem wawel i inne rzeczy, potem to i to i to ble ble

I mam to podpisać tak? <a href="htp://mojafirma">malowanie ścian</a>

przecież to wygląda niepoważnie, a poza tym w życiu na żadnym forum nie widziałem takiego podpisu z tym <a hrew htp i tak dalej

no podpowiedzcie jak chłopu odrwanemu granatem od pługa bo inaczej chyba nie pojmę

ps.

rozumiem że jeśli wstawiłem tylko sam link bez tych a hrewów to te linki są nic nie warte

ps2

idę do roboty ale jak wrócę o 22 to zaraz tu zajrzę co i jak

pozdrawiam

pozdrawiam

szczeże, od wczoraj siedzę w tym temacie i podzielę się z Toba tym co ja zdobyłem:

otóż pisząc na jakimś blogu lub forum zdanie które może być powiązane z Twoja stroną pozycjonowaną to musi wyglądać tak:

- przykładowo pozycjonujesz htp://golesiecodziennie.com.pl

- w zapleczu (blog, fora lub inna strona) piszesz treść w której musi być link ze słowem kluczowym do Twojej strony pozycjonowanej, żeby robot/moderator nie spotrzegł że coś tu śmierdzi to tworzysz zdania np.

"Słuchajcie ludziska, nie wiem czy uwierzycie ale dla mnie <a href="htp://golesiecodziennie.com.pl">golenie pleców</a> jest super sprawą! POLECAM !

- oczywiście w tym przykładzie Twoim słowem kluczowym który zalicza się do pozycjonowania jest "golenie pleców".

Proste :)

Jeśli lubisz zabawne filmiki to warto poszukać

<a href="htp://mojafirma">malowanie ścian</a>

To jest html, tak to wygląda od strony roboczej, a po zatwierdzeniu posta, widzisz to tak: malowanie ścian

wpisałem na jednym forum tekst i dodałem te a href= i tak dalej. zajrzałem do podglądu i nie ukazało się to słowo jak to opisujesz tylko a href= i tak dalej tak jak to wpisałem

chyba jestem za tępy żeby to ogarnąć. muszę się zgłosić do kogoś żeby mi to pokazał bo wygląda że nie umiem czytać ze zrozumieniem.

pozdrawiam

Bo kolega przedstawił kodowanie w HTML (w którym tworzone są strony www), natomiast w przypadku for internetowych obsługują one BBcode (w stopkach i postach). Zmień znaczniki <> na [] i wtedy sprawdź.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

dzięki panowie. może dzięki waszym wypowiedziom mgła stała się nieco rzadsza

pozdrawiam

Bo kolega przedstawił kodowanie w HTML (w którym tworzone są strony www), natomiast w przypadku for internetowych obsługują one BBcode (w stopkach i postach). Zmień znaczniki <> na [] i wtedy sprawdź.

sprawdzam

[a href=htp://gazeta.pl]wiadomości[/a]

nie działa !!!

Witam

chciałem powiedzieć że dzięki wam udaje mi się już dawać linki z anchorami B)

ale mam jeszcze takie pytanko

czy link dodany na forum w stopce lub w tekscie jest coś wart? (oczywiście na stronie follow)

bo dodałem parę linków na forum a po dwóch dniach sprawdzam na seoquake i nadal ma 31 linków tak jak tydzień temu.

ale jednak jeśli coś dają to które są lepsze te w stopce czy w środku jakiejś tematycznej wypowiedzi.

pozdrawiam

Jeszcze przeczytaj sobie o czasie indeksacji, różnicowaniu linków dofollow i nofollow, a pozycjonowanie lekkim Ci będzie! (B)).

SEO Quake nie pokazuje wszystkiego, te Yahoo Backlinks swoje robią.

Musisz być bardziej cierpliwy swoją drogą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności