Skocz do zawartości

Nowy artykuł o Googlu(ach)

adremja

Rekomendowane odpowiedzi

Hej to widze ze w NetSprincie macie zgrana ekaipe i lubicie to co tobicie bo zaloze sie ze w G dawali lepsze zarobki :hello:

Albo tak jak było napisane w artykule, chcieli tych najlepszych, a im już nie chciało się robić zmian. Zresztą mogli sie też bac reakcji środowiska itp ... (Słynne przejście do googla pracownika microsoftu)

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

mogli sie też bac reakcji środowiska

Google i obawy o reakcje polskiego środowiska ? Wolne żarty... Równie nieprawdopodobnie brzmi informacja, że pracownicy NetSprint'a postawili na karierę w swojej firmie, a nie w G, odrzucając przedstawione oferty (o ile były w jakikolwiek sposób wiążące). Z drugiej strony - fajnie byłoby, bo to pierwszy chyba przypadek, gdy ktoś powiedział "G-NIE".

Czytałem artykuł we WSJE właśnie nt. werbowania pracowników m. in. przez Google i z tego co pamiętam to, jeden z czołowych koderów eBay dostał oferte z Google. Ale eBay dał mu premie etc. etc. i ostatecznie został tam, gdzie był. W USA to już szersza praktyka. Nie jestem pewien, ale możliwe nawet, że ktoś z Google do Yahoo przeszedł, ręki sobie uciąć nie dam.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

mogli sie też bac reakcji środowiska

Google i obawy o reakcje polskiego środowiska ? Wolne żarty... Równie nieprawdopodobnie brzmi informacja, że pracownicy NetSprint'a postawili na karierę w swojej firmie, a nie w G, odrzucając przedstawione oferty (o ile były w jakikolwiek sposób wiążące). Z drugiej strony - fajnie byłoby, bo to pierwszy chyba przypadek, gdy ktoś powiedział "G-NIE".

Zresztą w google duzo trudniej osiagnac sukces, niz np w netsprincie. A Ty jak i ja mozemy sie tylko domyslac :soczek:

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

1. w przypadku 3 osob wszystko skonczylo sie na telefonie z google/firmy rekrutacyjnej i odmowie z naszej strony, nie bylo nawet wysylane cv

2. dlaczego taka odpowiedz z naszej strony?? moge mowic tylko o sobie:

- fajna atmosfera,

- niechec do pracy w korporacji,

- wiele interesujacych wyzwan w NetSprincie

Dobra bedę okropny w sumie tego nie słyszeliście. 4 Lata pracowałm w 2 korporacjach i popieram od tej strony Jakuba

W sumie jesli ktos odchodzi to zawszę najwyższy managment bo to jemu się opłaca.

Z Coca coli najwyższy managment zwinoł się do Żywca(1 osoba) do Macro 1 Osoba do Shering Plought 1(Osoba) Do Pepsico 1 Osoba.

Zawsze towarzyszy temu zjawisku większe pieniądze

I tak z 28000,pl netto miesiecznie do 35000,00pln (oczywiscie tak samo samochód, komórka) z przenosinami zakwaterowanie dla Siebie i rodziny i większa samodzielnośc z kontraktem managerskim.

Ma tu też znaczenie tzw wypalenie zawodowe i chęć dalszego rozwoju.

Pracownicy niskiego i średniego szczeba o takich rarytasach moga pomażyć. Wiec tu ruchy są żadkie i może być tak że wymienił stryjek "siekierkę na kijek"

Manager na wysokim stanowisku zawszę dostaję tak duża marchewkę żeby podjąć poniekąd poważną decyzję

A pośrednictwa firm "łowców głow"HeadHunters" to w Polskich warunkach troszkę pomyłka .

Nie bedę się rozpisywał dlaczego.

Ale widziałem inne rozwiazanie.

Koncern zachodni przysłał do Polski Polonusa z Australii przed wejściem na Polski rynek Polonus posiedzial rok w Warszawie "przewęszył: rynek pojechał na targi poznał ludzi posprawdzał oferty firm konkurencji zasięgnoł języka.

Koncern wszedł na Polski rynek z pełną informacją .kto jest kto co się dzieje na rynku i wykupił Najlepszych jak po sznurku.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 2 tygodnie później...
2. dlaczego taka odpowiedz z naszej strony?? moge mowic tylko o sobie:

- fajna atmosfera,

- niechec do pracy w korporacji,

- wiele interesujacych wyzwan w NetSprincie

jesli te 3 artumenty są podpartę odpowiednią wysokością wynagrodzeń + extra bonusy za pomysły czy rozwiązania to wcale się nie dziwię, że można Google powiedzieć NIE :blink:

I co z tym Google w Polsce? Czy to biuro już na tyle istnieje że ma jakiś ogólnodostępny numer telefonu? Może mają chociaż działający e-mail do kontaktu?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności