Skocz do zawartości

Co zrobić w przypadku filtra za link z domeny do subdomeny?

Grzeso

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam domenę PR4, (1800 odwiedzin dziennie, 300 podstron).

Stworzyłem subdomenę bo chciałem tam zrobić inną działalność. No to w stopce strony głównej dodałem linka do tej subdomeny (że to szablon to w rzeczywistości 300 linków).

No i dostałem filtr na słowo kluczowe (to z anchoru).

Co prawda subdomena ma tylko 3 tygodnie ale skoro nie mogę zalinkować z własnej domeny do własnej poddomeny to co mam z tym teraz zrobić?

Głowna strona nie jest pozycjonowana niczym oprócz:

- linków na 6-7 blogach (od znajomych)

- 2 strony tematyczne (od znajomych)

- linki w około 30 katalogach

- sporadyczne linki gdzies na forum, itp

Na podstronie jest zwykła stronka. Niczym nie dopalana. Jedyne co może budzić wątpliwość to ilość słów (bo słowa kluczowe są takie same jak to z anchoru prowadzącego do niej). Ale niestety taka jest tematyka że te słowa "klucze" muszą być i musi być mało tekstu na stronie.

No chyba, że sztucznie "w myśli o oryginalności tekstów i myśli o użytkownikach" powinienem napisać tam jakiś syf nie związany z tematem?

Aha, dopiszę jeszcze, że tytuł strony z subdomeny jest dwuwyrazowy. Pierwszy wyraz klucz (który jest anchorem z tych 300 linków ze strony głównej ze stopki) wpadł w filtr i 0 wyświetleń w google. Natomiast obydwa słowa jak wpiszę (czyli pełny tytuł strony z subdomeny) to stronka wyszukuje się dobrze. Wywnioskowałem z tego, że z powodu popularnego anchoru w sieci i ilości linków w jednym czasie młoda subdomena oberwała. I tyle.

Tylko co z tym teraz zrobić? Usunąć te linki z domeny do subdomeny i czekać? Nic nie robić? Pisać do google o rozpatrzenie? Linkować na inne anchory a nie na słowo kluczowe?

Na jakiej podstawie twoerdzisz, że dostałeś filtr? Skoro na domenę główną masz 1800 odwiedzin to ile było na subdomenie. Jaki jest spadek pozycji?

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Sprawdzam metodą, którą przeczytałem na forum.

Czyli w google wpisuję tekst z anchora + nazwa domeny (wynik zerowy). A wpisuję drugi człon z tytułu strony + nazwa domeny - top1.

Drugi sposób: Wpisuję tekst z description + nazwa domeny (wynik zerowy). A wpisuję desription z innej podstronki + nazwa domeny - też jest w indeksie na top1.

Na subdomenie ruch znikomy, kilka odwiedzin dziennie. I chyba tak pozostanie z tego co widzę ;) Po to dałem linka z domeny, żeby ruch się zwiększył.

Jak chcesz zwiększyć oglądalność tej strony w subdomenie, to raczej link w stópce wiele nie pomoże ;)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Jak chcesz zwiększyć oglądalność tej strony w subdomenie, to raczej link w stópce wiele nie pomoże ;)

No od samego linku w stopce wiele nie wzrośnie ale tak "świetnie" rozpoczynałem dodawanie linków do mojej subdomeny ;) Myślałem, że dodanie z własnej domeny na subdomene to dobry początek pozycjonowania. Potem jakiś tam link inny, za tydzień jeszcze inny itp. ale niestety jest inaczej.

Pytanie, co z tym teraz zrobić?

Świetne pozycjonowanie a pozycjonowanie - dwa słowa kluczowe, a raczej po 300 linkach z domeny na subdomenę nie spodziewaj się, że na frazę pozycjonowanie będziesz wysoko. Raczej 300 linków ze stópki nie jest przesadą, bo to miejsce bardzo mało brane pod uwagę.

Nie ma co się martwić na zapas. Poczekaj kilka dni, dodaj parę linków z innych miejsc na tę frazę. Jak nie będzie poprawy usuń link ze stópki i czekaj...Walnij sobie piwko, zapal papieroska i luzik ;)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

No to w stopce strony głównej dodałem linka do tej subdomeny (że to szablon to w rzeczywistości 300 linków).

No i dostałem filtr na słowo kluczowe (to z anchoru).

Link czy nawet bardzo wiele linków ze strony głównej do pod domeny nie ma automatycznie żadnych negatywnych konsekwencji ;)

Sprawdzam metodą, którą przeczytałem na forum.

Czyli w google wpisuję tekst z anchora + nazwa domeny (wynik zerowy). A wpisuję drugi człon z tytułu strony + nazwa domeny - top1.

Drugi sposób: Wpisuję tekst z description + nazwa domeny (wynik zerowy). A wpisuję desription z innej podstronki + nazwa domeny - też jest w indeksie na top1.

Obawiam się że tą metodą nie jesteś wstanie nic sprawdzić ;)

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

zrobiłem tak jak gostek pisał w tym temacie https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=82247

Mi się to też logiczne wydaje że skoro kilka dni temu była na dość wysokich pozycjach a dziś na główne słowo nie ma wcale w rankingu to wygląda na filtr. Jak wpiszę cokolwiek innego oprócz tekstu z description lub tego tekstu z anchor to wyskakuje też wysoko.

Masz jakieś inne metody sprawdzenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności