Skocz do zawartości

Pozcyjonowanie w pigułce

autocadprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem na myśli czy każdej stronie !!! (tzn na głównej, kontakt itd) nie ważne, już sam znalazłem... ;)

Czy muszę co jakiś czas pozycjonować tą stronę czy to zrobiłem wystarczy na dłuższy czas?

Co jeszcze mogę zrobić poza pozycjonowaniem, co przynosi tak dobry efekt ?

Jako również początkujący mogę powiedzieć, że w moim wypadku przede wszystkim pomogło zoptymalizowanie strony pod seo i systematyczne zdobywanie wartościowych linków. Poza tym mam ciekawy content i klienci sami linkują do mojej strony, czego również Ci życzę.

Jako dopalacz ruchu na stronie uczestniczę w programie AdWords, ale to są już dość spore koszty (u mnie to minimum 500 zł/m-c, ale wydaje mi się że gdybym ustawił więcej słów kluczowych to ile bym nie miał kasy to google jest zawsze chętne! :-)

Aha, pozycjonowanie to proces - zaczyna się na etapie projektowania strony i wcale się nie kończy w momencie gdy jesteś na numer 1 - zawsze są chętni, żeby Cię zastąpić...

Pozdrawiam

Marcin.

Witaj,

Zacznij od odpowiedniej optymalizacji strony pod wyszukiwarki, znaczniki H1, alty, odpowiedni title i description a przede wszystkim content.

Jeśli już zoptymalizujesz stronę zabierz się za katalogowanie Twojej witryny. Mały kursik jak to dobrze robić znajdziesz tu:

https://www.youtube.com/watch?v=UWEN9SfhBMg

Kiedy już dobrze opanujesz tą sztukę wypróbuj preclowania (nie przestawaj katalogować). Rób to ręcznie lub kup odpowiedni programy. SeoBohater, SeoLight - tzw. półdodawarki.

Ustawiaj stopki na forach internetowych, wypowiadaj się z anchorem w komentarzach an blogach.

Poczytaj o taktykach linkowania zaplecza i pokuś się o stworzenie własnego tematycznego zaplecza.

To tak na dobry początek.

Pozdrawiam.

SEO in Bielsko-Biała 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności