Skocz do zawartości

Linkować stary adres URL sprzed 301?

lukio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem przekierowanie 301 całej strony na nową domenę. Chciałem się zapytać co ze starymi linkami gdzieś na zapleczach i w katalogach?

1. Czy jak zmienię im adresy na aktualne (z nowej domeny) to czy Google nie pozna że to moje zaplecze?

Na moje zmienienie adresów URL może oznaczać że mamy dostęp do kodu/serwera/strony na której jest umieszczony link.

Przez co Google obniży moc takiego linka. Naturalnie byłoby zostawić wszystkie adresy jak są lub zmienić tylko część. Co myślicie?

2. Czy linkować jeszcze do starych adresów sprzed 301. Obecnie przekierowują one na nowy (aktualny) adres.

żeby linkowanie wyglądało w miarę naturalnie to oczywiście nie usuwał bym linków do starych adresów, ale nowe linki już dawał do nowych ale jakiś mniejszy procent również do starych - przynajmniej przez pewien czas. Może ktoś jeszcze z większym doświadczeniem się wypowie, bo sam się zastanawiam jak długo trzymać podlinkowanie starych adresów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności