Skocz do zawartości

MassPress 1.0 - Obsługa prywatnej bazy WordPress

artur_waw

Rekomendowane odpowiedzi

Jak oglądam filmik promocyjny aż łezka w oku się zakręciła... :) Przypomniały się czasy Pascala i C++

Ale do rzeczy, ja nie wpadłbym na pomysł aby pisać softy dostępne z konsoli obecnie. Z całą pewnością jak już pisano strasznie ograniczy Ci to rynek zbytu, sporo osób nawet nie widziało softów działających z konsoli. Nie wiem jak się czujesz w .NET, ale tworzenie aplikacji okienkowych jest naprawdę proste, jedyne co to "obiektówki" trzeba troszkę liznąć.

Powodzenia w dalszych pracach nad tym i innymi softami :(

@qbeczek

Info poszło na PW.

@garyoldman

Jak najbardziej zrozumiałem już swoje przeoczenie. Pomijanie C# jest moim świadomym wyborem, uczę się go dość intensywnie na studiach (programowanie komponentowe, MVC). Także wykorzystywanie Windows Forms mam już za sobą. W przypadku tego softu zdecydowałem się na C.

Dziękuję :)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

@makauer

Całość działa nieco inaczej - Wordpress nie ma własnego (pełnego) API do obsługi XML-RPC. Natomiast ma zaimplementowane API metaWeblog oraz Blogger. Ja wykorzystuje metaWeblog ze względu na to, że daje większe możliwości oraz dlatego, że inne skrypty poza Wordpressem również je wspierają.

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

spacer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności