Skocz do zawartości

stat.pl znowu problemy..

Dest

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu stat.pl się pierdzieli i zaczyna mnie to już naprawdę denerwować bo przez nich tracę jakieś 70% odwiedzających z powodu tego że strona ładuje się wiekami (tzn, z 5 minut cza czekać aż stat.pl odpowie) jest to bardzo irytujące. Nie wiem czy stat tylko mnie sobie upatrzyło :D czy może każdy ma dzisiaj jakieś problemy ze statystykami stat.pl ?!

Będę Wdzienczny za podanie jakiejś dobrej alternatywy do w.w. statystyk stat.pl

PowerLink 2007

OVH - Hosting - Solidny i tani hosting, Polecam!

Ja niestety tylko potwierdzam, zę stat.pl szwankuje ... i przez to np. java script nie działa do czasu aż się strona całkiem załaduje i nie można otworzyć gry :D

Bezsens i to za taką cenę... a ja im pozytywną opinie wcześniej wystawiłem :/

Martin ale z tego co sobie przypominam IE czeka aż strona cała sie załaduje więc tutaj raczej nic nie pomoże.

Wrzucenie kodu statystyk na sam dół przed znacznikiem BODY nie spowoduje niezaładowania twoejej strony. Przeglądarki w zalezności od wersji zatrzymują się na warstwach, tabelach...

Przem

www.obiektywni.pl - raczej ciekawa sprawa

U mnie kod stat.pl jest właśnie na samym dole i nic to nie daje... a zamiast dawac do iframe lepiej zmienić statystyki :D nad czym teraz muszę pomyśleć, bo mam opłacone do 16 stycznia i nie wiem czy warto dalej tyle inwestować jeśli tak to działa :/

Martin ale z tego co sobie przypominam IE czeka aż strona cała sie załaduje więc tutaj raczej nic nie pomoże.
Wrzucenie kodu statystyk na sam dół przed znacznikiem BODY nie spowoduje niezaładowania twoejej strony. Przeglądarki w zalezności od wersji zatrzymują się na warstwach, tabelach...

Dokładnie - i tu już nawet nie chodzi o wersje przeglądarki, Firefox i Opera idą po kolei - IE Wgrywa główne tabelki, dlatego więc tworzy się stronę z trzech osobnych głównych tabelek, nagłówka, środka strony i stopki. Jeżeli środek jest "ciężki" kilobajtowo nagłówek robi się lżejszy aby szybciej się wgrał a użytkownik mógł sie uzbroić w cierpliwość. Następnie ładuje się środek i dół.

Natomiast kod stst.pl wstawiony tuż przed </body> zawsze będzie poza tabelką i będzie się wgrywał ostatni.

Mi taka zmiana pomogła - dzięki temu to co najważniejsze się wgrywa a nawet jak są problemy z stat to uciążliwość jest wystarczająco zminimalizowana.

stat.pl czasem ma przycinki ale nie jest to aż tak nagminne aby od razu rezygnować z ich statystyk, zwłaszcza że są całkiem przyjemne i w miarę wiarygodne. Ja prowadzę trzy rodzaje statystyk, co ciekawe każdy z nich wskazuje coś innego, no cóż chyba nigdy nie będzie to w 100% obiektywne.

Tak z innej beczki śledzę sobie refery, te pewne gdzie mam pewność że tam sam dodawałem strony, a także wejścia z fraz wyszukiwarek i je podliczam, oczywiście pomija to wejścia bezpośrednie ale daje to obraz skąd wchodzą użytkownicy i jak nam idzie pozycjonowanie :D

Głogów - Serwis Miasta

Wrocław - Serwis Miasta

Motivation

... które niedawno miały podobny problem i tysiące jak nie miliony stron były niedostępne ;p

Teraz mam stat.pl i google analytics. Jeżeli problem ze stat.pl sie powtorzy zostaje na google

Martin dzięki za info, spróbuje tak zrobić z tym że trochę mi to zajmie :] ze względu na budowę strony.

A jeśli chodzi o statystyki od G to z tego co wiem nie można się już rejestrować więc odpada :|, będę musiał poszukać czegoś lepszego...

Godzina 22, a stat, a właściwe ja mam nadal problemy ze statsami…

PowerLink 2007

OVH - Hosting - Solidny i tani hosting, Polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności