Skocz do zawartości

Skończmy z unikalnością opisów w katalogach

Andddrew

Rekomendowane odpowiedzi

W tych czasach trzeba trochę i tak przyinwestować. Ja osobiście używam publikera + półautomat który ostatnio stworzyli. Jest to narzędzie idealne i byście się nie przejmowali tak bardzo tymi właścicielami katalogów co uważają swoje katalogi za cuda na ziemi i że to oni robią łaskę że dodadzą wasze strony do katalogów.

Po drugie katalogi obecnie są gó**o warte, lepiej zainwestować w domenkę+artykuły+linkować publikerem i swl`em stałym. Obecnie katalogi dla mnie służą aby stronka miała linki z wielu IP aby jako tako to wyglądało :P

PS. Katalogi obecnie mają słabą moc pozycjonerską z moich obserwacji, więc nie warto pakować kasy we wpisy i unikalne opisy, te pieniądze można bardziej efektywnie wykorzystać :D

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Nie chcę bronić katalogów ale jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś zaciągnie arty z precelka (z reguły są wartościowe) niż opisy z kata i wrzuci do siebie. Oczywiście, unikalność to paranoja, jak często można to sprawdzać? Masz 10k wpisów i przeglądasz je systematycznie co miesiąc?

Mam SEOka i uważam że w zamian za poświęcony czas na moderację, pieniądze na licencję, domenę, hosting, ewentualnie templatkę i linkowanie należy się troszkę przyłożyć do katalogowania.

Marudzą Ci, którzy by chcieli wrzucić 2/3 opisy w automat i siedzieć z założonymi rękami.

Sam pisze przeważnie "z ręki" i zawsze wychodzi w mniejszym lub większym stopniu unikat.

Jak nie masz już pomysłów to zleć 5 opisów, daj je w mieszarkę(synonimizować [tak się to pisze? :D ] też trzeba umieć) i już masz 25 opisów.

Unikalne treści, wpływają na indeksację - to nie ulega wątpliwości.

A to że ktoś kiedyś skopiuje opis z mojego seoka na swój spam/zaplecze, mam to w du*** bo ja zadbam o to, by u mnie ten wpis się zaindeksował jak najszybciej, a już potem ten "kradziej" będzie miał problem z zaindeksowaniem swojego zduplikowanego contentu :D

To moja prywatna opinia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności