Skocz do zawartości

Czy google + coś daje?

upalony89

Rekomendowane odpowiedzi

jeż

Widzę że jakoś unikasz odpowiedzi, boisz się konfrontacji czy też nie chcesz przestraszyć kolejnych leszczy którzy potencjalnie mogli by się złapać na twój system, a może jedno i drugie :)

[dodane]

...Mimo, że dużo więcej mocy wykorzystuję na pozycjonowanie pozostałych stron, to i tak nie jestem w stanie przegonić sam siebie. Dlatego właśnie zdecydowałem się jedną z pozostałych stron plusować, a drugą like-ować. Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Porywasz się z motyką na księzyc, z czego wnioskuję iż raczkujesz w temacie, dlatego proponuję Ci mały test:

Zrób sobie stronę testową z frazą "dfsfsdfdf" lub jakąkolwiek inną o zerowej konkurencji a następnie ją "lajkuj" oraz "plusuj" za pomocą faceplus bądź innego podobnego systemu.

Jak już uzbierasz z 10.000 plusów i 10.000 lików jakież będzie Twoje zdziwienie jak zobaczysz iż fraza ani drgneła.

Myśle że to bardzo pouczający test dla początkującego i wiele Cię nauczy.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A, zupełnie mi wyleciało.

Zmontowany panel z Robertem i Grześkiem (bieżące tematy: ssl, panda), bezpośrednio po moim wykładzie. Wykład wkrótce.

https://www.youtube.com/netvisage/#p/a/u/0/__HfZQ355wA

P.S. Weźcie zbanujcie tego anglyka, w każdym poście tylko anonimowo krew truje.

P.S.S. Nie unikam, ale po 2 dniach wracam do Krakowa z Łodzi, gdzie m.in. odwiedzałem starych przyjaciół z PiO.

Pewnie zaraz będą plotki że to po to, żeby ustawiać moderację postów pryszczatych wirtuozów wyszukiwarek z UK.

P.S.S.S. Weźcie go nie banujcie, niech dalej truje, bo jak zbanujecie to wszyscy powiedzą że to ustawiony przeze mnie spisek. :-)

Porywasz się z motyką na księzyc, z czego wnioskuję iż raczkujesz w temacie, dlatego proponuję Ci mały test:

Zrób sobie stronę testową z frazą "dfsfsdfdf" lub jakąkolwiek inną o zerowej konkurencji a następnie ją "lajkuj" oraz "plusuj" za pomocą faceplus bądź innego podobnego systemu.

Jak już uzbierasz z 10.000 plusów i 10.000 lików jakież będzie Twoje zdziwienie jak zobaczysz iż fraza ani drgneła.

Myśle że to bardzo pouczający test dla początkującego i wiele Cię nauczy.

Mam 141 naturalnych plusów i jestem TOP1 na frazę na którą właśnie idzie konkurs SEO. Wynik jak najbardziej zaskakujący! Plusy z kont do normalnego użytku dają moc.

...brakuje porównania dwóch podobnych pod względem treści stron, linkowanych z taka sama mocą, ale jedna z domen posiada rownież Google+...

2 podobne - może oznaczać całkiem różne i to czasem za sprawą jednego słowa, co z kolei wpływa na pozycję na daną frazę.

Ponadto rozumiem że znasz dokładną liczbę określającą moc linków na daną frazę, dzięki czemu wpływ linków będzie można odliczyć.

Wiarygodny test na google plus może wyglądać tak:

1) kupujesz domenę 123456.com

2) w title nazwa domeny, treść dowolna, zawierająca frazę która ma być przedmiotem testu.

3) puszczasz link z urlem w anchorze.

4) montujesz google plus fb like.

5) czekasz miesiąc na stabilizację strony, sprawdzasz pozycję na frazę testową.

6) i teraz sobie może plusować i lajkować..... czas dowolny - w każdej chwili możesz sprawdzić pozycję na daną frazę.

Przeprowadziłem między innymi ten test na kilku domenach i kilka jeszcze innych, które w sumie dały próbkę powyżej 100.

Dlatego też wyniki są w pełni wiarygodne i za każdym razem takie same :

google plus oraz fb like nie mają żadnego wpływu na pozycję strony w wynikach wyszukiwania

Jeżeli masz wyniki takich testów to ok...

Testy to podstawa pozycjonowania, pozwalająca zminimalizować koszty i zmaksymalizować rezultaty.

Drugą istotną rzeczą to analityka konkurencji. Mając odpowiednie narzędzia i dużą próbkę można bardzo szybko odkryć wszelkie nowe metody które dają dobre efekty.

Po czym sprawdzić daną strategię na zapleczu testowym i wykorzystać na pozycjonowanych serwisach. Takiej wiedzy nie uzyskasz z żadnego forum, bloga ani też z żadnych wykładów.

Bo nikt kto inwestuje w duże zaplecze testowe oraz narzędzia do analityki nie zdradzi publicznie wyników testów (szczególnie nowych metod), gdyż to daje ogromną przewagę nad konkurencją, co przekłada się na pieniądze.

To się nazywa pełen profesjonalizm, a nie jakiś bełkot o seo, o którym tak w rzeczywistości większość nie ma pojęcia.

Pozdrawiam, GregiUK

A, zupełnie mi wyleciało.

Zmontowany panel z Robertem i Grześkiem (bieżące tematy: ssl, panda), bezpośrednio po moim wykładzie. Wykład wkrótce.

https://www.youtube.com/netvisage/#p/a/u/0/__HfZQ355wA

P.S. Weźcie zbanujcie tego anglyka, w każdym poście tylko anonimowo krew truje.

panel dyskusyjny ciekawy, tylko jak ma się on do tematu +1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności